Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam_piękne_oczy

Rodzice karza mi pracowac w wakacje!!!!!!

Polecane posty

Gość Mam_piękne_oczy

Ludzie ratujcie!!! Moi rodzice oznajmili dzisiaj, że w wakacje mam przez 2 tygodnie pracować w ich sklepie!!! Zupełnie sama przez 10-11 godzin dziennie!! Powiedzieli, że jak się nie zgodzę to nie dadzą mi kasy na wakacje, a ja już mam zaklepany wyjazd ze znajomymi. Co ja mam zrobić, chyba się spalę ze wstydu jak znajomi zobaczą, że pracuje w sporzywczym, rodzice zawsze zamykali sklep na czas swojego urlopu a teraz wymyslili ze skoro mam 18 lat to mam tam pracować. Jestem zalamana, to jest jakis koszmar wogule to jest chyba niezgodne z przepisami pracować po 11 godzin dziennie a oni się śmieją tylko jak im to mowie. Poza tym chyba należy mi się wolne i odpoczynek po całym roku ciężkiej pracy (uczę się w bardzo dobrym liceum i mam wysoką średnią) spodziewałam się jakiejś narody a tu takie coś. Ratunku!!!!!!!

Gość maiokz
ja mam 29 lat i nigdy nie pracowałem i nie mam zamiaru pracowac . KAsy mi wystarczy do konca zycia .

Gość Mam_piękne_oczy
Nie no ja będę kiedyś pracować, ale nie w sklepie sporzywczym!!! Zamierzam studiować architekturę i robić projekty ale to dopiero po studiach. Boję się że rodzice teraz karzą mi pracować w KAŻDE wakacje, chyba się pohlastam z rozpaczy to jakiś horror. Nie wiem czy w ogóle pojade na wakacje, bo przecierz znajomi mi żyć nie dadzą, bedą się nabijać cały czas, że sprzedawałam w sporzywczym.

Gość Kikkkaaa
Buahahahaha co za nierób:D:D:D Weź się do roboty dziewczyno i przestań biadolić. Straszna krzywda się stała, królewna musi popracować. Buahahahahahahahaha

Gość Mam_piękne_oczy
Oczekuję poważnych rad a nie szyderstw, ciekawe czy ty pracowałaś jak miałaś 18 lat, wątpię.

Gość Marcin84w
to nie wstyd pracowac w spozywczym.Wstyd wyciagac kase od starych.Jak nie chcesz u nich pracowac to idz do innej pracy a nie wyciagasz łapki po forse na ktorą oni ciezko zapracowali.

Gość Mam_piękne_oczy
Ale ja mam 18 lat, chyba musza mnie utrzymywać dopuki się uczę! Mogę ich podać do sądu na alimenty takie jest prawo. A pracować to nie wstyd, ale w spożywczym tak. Do innej pracy nie pujdę bo mnie przecierz nikt nie zatrudni.

Gość kaza przez
z z kropką podobnie spożywczy Nie wiem skąd ta wysoka średnia

Gość awfadga
A dlaczego niby cholerny leniu nie chcesz iść do pracy? Masz jakiś stopien niepełnosprawności? Najgorszy wstyd to być leniem i wyciągać kasę od rodziców- totalne życiowe kalectwo.

Gość No chyba sobie dziewczyno
jaja robisz, że się tak bulwersujesz :O Ty masz dobrą średnią w szkole a takie błędy ortograficzne robisz? OMG. Słownik do ręki i do nauki, a nie gadasz o wakacjach. Mnie rodzice nigdy nie zmuszali do pracy. Sama chciałam im pomagać. Gdy miałam 15 lat, zaczynałam im pomagać w wakacje. Gdyby nie ja, to nie mieliby żadnego urlopu od wielu lat :O I jestem dumna z tego, że w czasie, gdy rodzice obijają się na wakacjach, ja zarabiam na nasze utrzymanie. Tym bardziej, że później sama mogę gdzieś wyjechać i mam czyste sumienie... Skąd się biorą tacy ludzie jak Ty? Wyżej srasz niż dupę masz :O ogranij się podlotku.

Gość kaza przez
natomiast dopóki przez o z kreską

Gość przez ile ci pracowac karzą?
Przez 2 tygodnie TYLKO? A ty jeszcze biadolisz. To znajdz sobie inną pracę, w której w dwa tygodnie zarobisz sobie na wakacje. Powodzenia

Gość Mam_piękne_oczy
Mam zdiagnozowaną dyzleksję, poza tym mam umysł ścisły dlatego zdarzają mi się błędy.

Marcin84w ma racje. Mozesz odmowic rodzicom pracy w ich sklpie.oni nie dadza Ci wtedy na wyjazd,a Ty tymczasem zarobisz gdzies indziej:P Moze przyjmą Cie do sklpeu z uzywaną odzieża,kto wie:P Twoi znajomi tam na pewno nie kupują więc Cie nie zobacza:D

Omg... :o Weź koło i pierdolnij się w czoło. :) Dramat ruszyć dupsko, pomóc tym, którzy mają Cię na karku przez całe Twoje życie. :o Proponuję więcej szacunku dla rodziców. ;) Fakt, wychowali Cię na pasożyta, ale wdzięczność im jako dziecko powinnaś okazać. Najlepiej ciągle brać, doić... Co? ;) A nagroda za uczenie się.... ??? Ty się dla nich uczysz, czy dla siebie? ;) Średnia 5.0, a w głowie i tak gówno.

Gość kaza przez
słowo pójdę piszemy przez o z kreską Buhahaha dobre liceum wysoka średnia :)

Gość Mam_piękne_oczy
Ale no nie znajdę innej pracy teraz! Jak pujdę na architekture to bedę dorabiać korepetycjami z rysunku technicznego, ale do pracy w spożywczym nie pujdę! Ciekawe ile z was pracowało w liceum.

Gość Mam_piękne_oczy
Przecierz napisałam ze mam dyzleksje a wy sie błędów czepiacie. Nie moja wina a autokorekta mi nie działa w kompie!

Poza tym szczerzę współczuję Twoim rodzicom, że mają tak niewdzięczną córkę... Korona Ci z głowy spadnie jak pójdziesz do pracy? Pomyśl o rodzicach, ile oni się w życiu napracowali, ile nerwów stracili otwierając ten sklep. Myślisz, że wszystko jest takie hop siup? A kasę na wakacje chcesz. Śmieszna jesteś.

Wlasnie dlatego moje dzieci będą wychowane w kulcie pracy. Zeby im do glow nie przyszły takie ppomysly jak autorce. Dziewczyno!!!! Ty powiennaś każda wolną chwile od dobrych paru lat tam spędzac!!! Pomagac we wlasnym utrzymaniu a nie takie szopki odstawiac!

Gość Mam_piękne_oczy
Ale ja pójdę do pracy ale na studiach dopiero i do jakiejś normalnej a nie do spożywczego! Nie jestem niewdzięczna, pomagam w domu. A wakacje mi się chyba nalerzą po roku nauki, zwłaszcza ze ciezko pracowałam na oceny.

Gość kaza przez
A nie pomyślałaś że jak sklep Twpich rodziców jest zamkniety 2 tygodnie to tracą dochód? Sama powinnaś zaoferować im pomoc, żeby potem mieć kasę na własne wakacje. To jest sklep Twoich rodziców nie pracujesz tam jako sprzedawczyni na etacie tylko pomagasz w prowadzeniu rodzinnego biznesu

Gość amalletta
prowo o/10

Gość partutura
ale walisz błedy ort :/ ale to już inna sprawa... skoro żerujesz na kasie rodziców to korona z głowy Ci nie spadnie jak 2 tygodnie popracujesz. nauczysz sie przynajmniej że kasa której od niech zapewne oczekujesz (chociażby na ów wyjazd wakacyjny) nie rośnie na drzewie i muszą sie zajezdzac po 10-11 godzin w sklepie żeby spełniać Twoje zachcianki. a co do znajomych to żaden wstyd. wstyd to kraść i ... :D no także miłej roboty

Może wrto tez zmienic znajomych?? Co to za znajomi,którzy sie beda nabijac,ze pracujesz w spozywczaku? A moze sie smieja tez z Twoich rodziców,ze maja taka marna "firme"?? Ty chyba w ogole nie szanujesz rodziców.

Gość Mam_piękne_oczy
Zawsze zamykali i jakoś nam nie brakowało. Z resztą nie sądzę żeby te 2 tygodnie ich strasznie zuborzyły.

Oj, zeby tak rodzinka zobaczyla co tu piszesz, to by cie zagonili do roboty na miesiac!! :D Zaraz by ci wywialo pasozytnictwo z glowy!

Ja pracowałam! Chociaż NIGDY nie musiałam! Nikt mnie nigdy o to nie prosił. Sama proponowałam rodzicom taki układ. Wiesz jacy byli szczęśliwi? A dzięki temu jaka ja byłam? Widząc ich zadowolone twarze, że w końcu będą mieli czas dla siebie, bez pracy, bez pośpiechu? A po dwóch tygodniach wracali bardzo szczęśliwi i wypoczęci. A ja dumna wręczałam im plik pieniędzy, które zarobiłam podczas ich nieobecności. Fakt, nie stałam za ladą w sklepie, ale całymi dniami latałam po całym mieście za klientami. Pod telefonem byłam non stop. Godzina 23:00, a klienci potrafili zadzwonić i na 7 rano się umówić po towar. Często bywało tak, że koleżanka u mnie nocowała. To zamiast balować z nią do białego rana, to normalnie chodziłam spać, o 5-6 rano wstawałam, podczas gdy ona sobie spała w najlepsze. I nigdy z tego powodu nie narzekałam. Ba! Byłam dumna, że mogę pomóc rodzicom w taki sposób. Zresztą do dnia dzisiejszego pomagam. Bo jak już wcześniej pisałam.. gdyby nie ja, to mogliby sobie pomarzyć o wakacjach i odpoczynku.