Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minkaa

blacha na pizzę

Polecane posty

Gość lubellla
nawet ciekawa, pierwszy raz taka widze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo trudno o
większy badziew

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mam taką, jeszcze w komplecie była taka z okrągłymi wgłębieniami, szczerze mówiąc - średnio praktyczna, za małe te otworki sa , żeby zrobić fajna pizzerinę - wychodzi głównie ciastowata. jedyne do czego się fajnei sprawdza ta blacha to zapiekaneczki z ciasta francuskiego. mniam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja raz robię na dużej blasze a raz na okrągłej z dziurkami. A jak przyrządzacie ciasto? Ja z mąki, łyżeczki soli i drożdży z rozpuszczonych w wodzie z cukrem. Potem zagniatam, odstawiam do wyrośnięcia, potem an blachę, dodatki i do pieca, hehe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ta Lauren to bystrzacha
kto by pomyślał, ze tak można pizze robić :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zupełnie mi się to nie podoba. jak robię pizzę to na największej blasze jaką mam, żeby cała familia się najadła, poza tym, jak wpakować ciasto do tych foremek? jakoś niepraktycznie mi to wygląda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minkaa
do formy masz tzw. gondole, dzieki ktorej wykroisz ciasto i naniesiesz na foremke, moze to byc takze ciasto francuskie, lub z kruchego zrobione ciastka, mam takie dwie formy i swoja uzywam bardzo czesto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość minkaa
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak na prawdę liczy się
praktyczność-a moja rodzina w życiu by się nie najadła takimi zapiekankami,własnie wczoraj zrobiłam przepyszną pizzę na najwiekszej blasze do ciasta-jest nas w sumie czterech i po posiłku każdy się jeszcze rozglądał za wiecej!poza tym prawdziwe dobre ciasto drożdżowe najwygodnie rozkładać w całości i w jednym kawałku na dużej powierzchni i po upieczeniu kroję w takie kawałki jaki chce!i takie ciasto lepiej rośnie a nie wylewa się poza brzeżki tych foremeczek.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×