Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Delight92

znacznie starsze/mlodsze rodzenstwo

Polecane posty

Witam. W przeciągu ostatniego roku moja matka poznała faceta, planują ślub, budowę domu, a ona sama jest w czwartym miesiącu ciąży. Jestem w lekkim szoku, nie spodziewałem się nigdy takiego obrotu zdarzeń. Mam 17 lat, zastanawiam się jak będą układać się moje relacje z małym braciszkiem/siostrzyczką. Kiedy się urodzi będę miał 18 lat, ona będzie dorosła kiedy ja będę dobijał do czterdziestki. Wszystko jest teraz dla mnie bardzo dziwne. Dodam, że mój brat ma 23 lata.

Gość hmmmmm...
Jeżeli facet twojej mamy jest w porządku to musisz zaakceptować taką sytuację. To od ciebie i twojego brata zależy jak będą się układały wasze stosunki z siostrą lub bratem.

Gość w3s4
Kiedy brat/siostra będzie w wieku dojrzewania ty będziesz mieć już własną rodzine i widywać sie będziesz z nim/nią pewnie tylko kilka razy w miesiącu(http://www.tnij.org/dobrykredyt2010 )

Ja bym się załamała jakby moja mama była w ciąży.. a blisko mi do 17. Aczkolwiek mam wielu znajomych w moim wieku którzy mają rodzeństwo o polowe starsze od siebie... w sumie fajnie mają , bo zawsze jakaś kasa od nich wpadnie :D

Moja ciocia urodziła drugie dziecko w wieku 44 lat, a jej syn miał 20. Teraz córka ma 7 lat i jest zakochana w braciszku oczywiście z wzajemnością. Nawet jak narozrabiał i krzyczeli na niego, to darła się w wniebogłosy i go broniła, z czego wszyscy mieli ubaw. Teraz on ma własne dziecko, ale więź jest naprawdę silna, a starszy brat ma większe poważanie niż rodzice.