Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regfdcd

Mailing. Spam. o2. ! :/

Polecane posty

Gość regfdcd

Witajcie! Czy dostajecie mnóstwo różnych wiadomości od użytkowników z tlenu, o2 itp. Ktoś podał mnie do jakiegoś mailingu czy coś z którego wysyłane są przez jakiś program NIBY ODE mnie wiadomości. Wszystko idzie chyba przez 107.prociv.com przez jakiś skrypt. Nie wiem o co chodzi :/

Gość regfdcd
tylko to ktoś sobie chyba z kafeterii zrobił jakieś żarty. Zrobił chyba baze różnych maili osób z kafeterii. Ma program jakiś skrypt ze strony, wystarczy, ze poda byle jaki mail - i bedzie tak wygladalo, ze wszystkie wiadomości są od tej osoby! I wysle do wszystkich maila o jakiej treści chce...

Gość regfdcd
podbiajam

Ja dostałam ostatnio kilka wiadomości z adresu e-mail: jarek@w107.prociv.com temat: hhh ( albo mmm) + jeden mail gdzie w treści było cytuje ''wyślij jeszcze raz huju spam a pożałujesz do końca życia'' - powtórzone kilkanaście razy Dzisiaj już był podobny topik tu na forum ogólnym. Takie maile dostało sporo użytkowników forum.

Gość regfdcd
Ja również takie dostałem... i ktoś pewnie cały ten jarek@w107.prociv.com zrobił program - w którym wystarczy, ze wpisze byle jaki adres mail i jest wysylany do uzytkowników do których maile posiada. Pewnie z Kafeterii... zrobił baze maili i są wysylane do wszystkich. Ktoś podał mój mail i widnieje, ze niby jest ode mnie ta wiadomość. A przechodzi przez w107.prociv.com... nie bezpośrednio z poczty. Ktoś sobie zrobił żart. A teraz dostaje mase wiadomości, że coś pisałem - z niemiłymi słowami, oczywiście. :/

Ten Twój e-mail zaczyna się na literę ''m''? Bo ja dostałam jedną wiadomość od kogoś z forum, też o temacie ''hhh'', ale nie przywiązywałam wagi do tego.

Gość regfdcd
nie nie:/

Gość ja nikomu na 100 %
nie dawalam swojego maila, a tez dostaje takie wiadomosci, jak tu opisywaliscie Jak to mozliwe? co z tym zrobic?

Gość regfdcd
ja nikomu na 100 % - ja też nie. Ktoś po prostu ma zabawę. Zrobił jakiś program który gdzieś jest na jakieś stronie? Zrobił baze maili (pewnie z internetu znalazł i z tego forum) a potem wpisując swój lub jakikolwiek mail - przez ten program - idzie do wszystkich osób których adresy są wpisane w tej bazie. I może podać, jaki mail chce i bedzie wysylany jakby z tej poczty. Szkoda, ze wszystko idzie przez ten serwer a nie bezpośrednio z poczty. Dużo tego dostalas?

Gość regfdcd
Już chyba nawet wiem w jaki sposób ktoś to wysyla.... :/

Gość efjfnd
:( ktoś podaje mój mail i wysyla przez jakiś program/strone jakieś puste wiadomości. Wszystko idzie przez serwer: jarek@w107.prociv.com Ludzie piszą i wyzywają, że rozsyłam spam.

Wczoraj dostałem maila od wnerwionego użytkownika iż niby rozsyłam spam. Pogrzebałem sobie po nagłówku wiadomości aby sprawdzić którędy to przyszło. Znalazłem pewna stronkę na której był prościutki formularz wysyłania maila. Chciałem z niej wysłać maila na swój adres aby prześledzić wędrówkę poczty potem po nagłówkach i niestety okazało się iż nie tylko do mnie ale też tysięcy ludzi ta ma bezsensowna testowa wiadomość poszła (owe "hhh"). Ale, sam już zaczynam się gubić, początkowo sadziłem że to jakiś błąd systemu pocztowego ale skoro okazuje się że nie tylko ten mój "hhh" i nie tylko wiadomość sygnowana moim maile krąży w sieci pozwala to sadzić ze to celowa złośliwość i działanie złośliwego skryptu. W każdym razie ja wysyłam automatyczne wyjaśnienie dla każdego kto zjawia się z pretensjami iż spamuje pustą wiadomością :) Aha, i jeszcze ciekawe jest to iż od kilku użytkowników kafeterii miałem odpowiedzi, czyżby przypadek czy może to jest powiązane jakoś z tym serwisem?

Gość efjfnd
Mellygion. Ja również dostałem taką samą wiadomość. Również byłem na tej stronie i również widziałem ten formularz. Od Ciebie również dostałem wiadomość: o treści hhh Wiadomość jest jakby ode mnie... a wystarczy, że wpiszesz byle jaki mail i będzie wysyłany właśnie z tego maila... nie bezpośrednio przez poczte ale przez ten serwer i trafi do wszystkich użytkowników którzy są w bazie maili... zebranych jakimś sposobem. Co piszesz w takich wyjaśnieniach? Ja myślę, że to właśnie baza maili zebrana jest z konto użytkowników Kafeterii... Ciekawe ile jeszcze dostane wiadomości typu: ''pierdol się'' itd.

Ustawiłem automatyczne odpowiadania a treść jest taka: "Jeśli dotyczy to wiadomości o temacie "hhh" to już śpieszę z wyjaśnieniem: Wczoraj dostałem dość wulgarną wiadomość od nieznanej mi osoby i chcąc to sprawdzić wyśledziłem jedną stronkę a tam w ramach testu chciałem wysłać sam sobie wiadomość (dlatego tylko "hhh" i treści brak) lecz niestety wysłało się to nie tylko do mnie, ale też do Bóg wie ilu internautów :/ Bardzo przepraszam za pomyłkę. Pozdrawiam Mellygion ps. To jest ustawiona przeze mnie automatyczna odpowiedź więc jeśli plotę bzdury nie na temat to proszę o wybaczenie, nie mam wpływu na to do kogo się to "odpowiada", a kilku osobom winien jestem powyższe wyjaśnienia:)"

''Ja myślę, że to właśnie baza maili zebrana jest z konto użytkowników Kafeterii.'' Dokładnie. Ja poza ta pocztą podaną w profilu jeszcze jedną pocztę, bardziej prywatną, na nią nie przychodziły te wiadomości.

Gość efjfnd
Mellygion - wiesz, że tego formularza już nie ma..... :|

Gość efjfnd
Przecież w tym formularzu wystarczyło podać kogkokolwiek adres e-mail i wyglądało jakby wiadomości były wysyłane od tej osoby... a jak ktoś potrafi to sprawdzić to widać, że idzie przez jakiś serwer nie bezpośrednio przez serwer z poczty...

Faktycznie nie ma. w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i naprawił to. Czyli schował swoje brzydkie sekreciki , bo jakoś nie wierzę że to popsuty niewinny skrypcik ;D A może to interwencja pomocy technicznej o2 do której napisałem maile ze szczególnym objaśnieniem sprawy?

Gość efjfnd
Skrypcik schowali... ale ktoś go musiał zrobić i dać na takiej stronie (hmmmm). Ciekawe ile osób było w tej bazie maili i czym się kierowała się osoba która je kompletowała? Ja widzę, że osoby które napisały, że wysyłam spam piszą właśnie na forum kafeteria...

Gość efjfnd
O bardzo dobrze, że napisałeś!!! Może to właśnie oni kazali to usunąć.

Gość efjfnd
A moze ktos wykradł jakieś hasła do bazy grupy o2 - gdzie użytkownicy logując się do jakiś tam stron musieli podać swój adres e-mail. A może ktoś zebrał adresy e-mail ludzi z forum kafeteria. Ale po co?

Gość aha i ach
Mialam to samo :O zaczełam blokowac te adresy.

Gość efjfnd
aha i ach A dużo tego dostałaś/eś?

Gość aha i ach
Dostałam wczoraj chyba 3 a dzisiaj kolejne 4 w tym od Megylliona :D Wkurzyło mnie to, ze dostałam opieprz za coś, czego nie zrobilam. :o

Gość efjfnd
No a ja z 60... dlaczego wysylam spam ;|