Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość regfdcd

Mailing. Spam. o2. ! :/

Polecane posty

Gość aha i ach
No to współczuję chybabym się wściekła. Ale odpuść, było minęło, ciul z nimi wszystkimi. Dobrze, ze tak się skonczyło, bo mogło byc gorzej.

Gość efjfnd
Dlatego nie warto podawać na forum swojego maila!!!!

Ja np nie podaje swojego maila bo sam się przekonałem że nie tylko spam może być dokuczliwy ale też inni użytkownicy. Nadepnąłem swego czasu na odcisk jakiemuś nerwusowi a on w zamian powypisywał na rożnych forach dość dosadnie na mój temat podając w linku adres mailowy i nr gg który znalazł gdzieś w sieci. co prawda na maila nic zbytnio nie dostałem ale na gg... W każdym razie to mnie nauczyło jednego - ludzie bywają zawzięci w swej nienawiści a otwartość znaczy naiwność :) Dlatego teraz maila nie pokazuję na kafeterii a nr gg zmieniłem i obecnego nikt nie zdobędzie ( odpukać w niemalowane), bo tez nick "Mellygion" gdzie się dało zmieniłem na inny (a używałem w kilku miejscach jego wiec mnie łatwo wytropić można było).

Gość efjfnd
No i dobrze zrobiłeś. Lepiej maila nie podawać. Chyba, że założyć inne - do celów rejestracji na forach itp. Ciekawe kiedy skonczy się przysylanie tych wiadomości od użytkowników. Dużo ich dostałes? Grozili Ci policją?

Różnymi rzeczami mi grozili, ale jak wysyłam odpowiedź-sprostowanie to serce im mięknie :) A zresztą tylko psychopata by spamował podając swój mail jako nadawca? :D

A dostałem ich z dwieście... jak na razie. Ale w końcu powinno to wygasnąć jak kilka innych epidemii. Kilka lat temu jak miałem konto na Onecie także takie coś się zdarzyło, dostawałem puste maile dosłownie w setkach, nie licząc innego spamu - dziennie 30 wiadomości. skasowałem konto na Onecie a krótko potem założyłem na Gmail (kolega dał mi zaproszenie bo wtedy Gmail jeszcze nie był ogólnodostępny) i zapanował błogi spokój. Na o2 tego konta używam właśnie jako łapacza spamu, podczas rejestracji na rożnych forach i stronkach. Normalne konto mam na Gmailu i jest git. Swoją drogą szkoda ze nie można tak po prostu usunąć konta, usuwają dopiero po 60 dniach nielogowania się. Było by to przydatne właśnie w takich sytuacjach.

Gość efjfnd
Ale to tylko pusty mail poszedł o temacie hhh . U mnie też. Ludzie są strasznie zbulwersowani. Szkoda, że w nagłówku wiadomości wszystko przechodzi przez: X-PHP-Script:.... strona z tym skryptem From: jarek@w107.prociv.com jarek@w107.prociv.com - najprawdopodobniej był twórcą tego skryptu. Mój mail posłużył tylko do tego by wysłać to jakby w moim imieniu :|

Gość efjfnd
tez najchętniej bym usunął tę skrzynkę pocztową. :/ A nie każdy do mnie pisze a ja w sumie nie wiem dlaczego tak mnie wyzywają.

Gość edewrfv
Mellygion - Jak Twoja poczta, mniej wiadomości?

Gość erefscx
no to dobrze:). U mnie też coraz mniej. Po 1-2. Dużo tego dostałeś, ja około 100 więc nie jest źle. A reklam do mnie to sporo przychodzi ogólnie...

Gość tu można nazbierac sporo
Tak teraz myślę, ten topik http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3409703&start=300 to niezła baza e-mail dla kogoś kto tworzył listę mail. Plus pooglądać profile, gdzie co druga osoba ma maila podanego, obłowił się ktoś na forum kafeteria :D

Gość ixpack
w107.prociv.com IP: 78.131.152.153 w107.prociv.com server location: Wroclaw in Poland w107.prociv.com ISP: Telekomunikacja Kolejowa Sp. z o.o. Serwer należy do firmy/sklepu...

Gość e4rdftgj
I w sumie właśnie ktoś wyslał podając maila użytkownika jakiego tylko chciał by poszło to do osób których maile miał w bazie. A o nie trudno nie było... o czym napisał/napisała - tu można nazbierac sporo

Gość man
Witam chyba jako pierwszy zgłosiłem do formy hostingowej ten problem. Jako że moja firma korzysta również z serwerów tej firmy :-( i widzęże natej maszynie jest ponad 100 domen poprosiłem o odnalezienie problemu i usunięcie. Problem przekazałem o g16.40 dnia 28.04.2010 z prośbą o wytłumaczenie się również na tym forum.