Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

farga_08

DLACZEGO PLACE CORAZ WIECEJ FISKUSOWI?????

Polecane posty

Czy moze ktos z Was sie na tym zna i odpowie mi, dlaczego co roku place o 20 zl wiecej fiskusowi, mimo ze zarabiam najnizsza krajowa, nie mam zadnych dodatkowych dochodow. Pracuje od 4 lat. Po pierwszym roku pracy dostalam zwrot 130 zl, w nastepnym roku mialam do zaplaty symboliczna 1 zl, pozniej 24 zl, w tym roku 42.... Dlaczego tak jest?

Gość skarbówka
choć na pozór wydaje ci się że płacisz więcej to jednak wcale co roku nie płacisz więcej podatków. Wręcz przeciwnie od 2009 roku obowiązuje niższy podatek - 18%. Różnice o których piszesz wynikają z błędu księgowej lub innej osoby odpowiedzialnej za obliczanie kwoty zaliczki na podatek dochodowy - po prosu co miesiąc ktoś potrącał ci o te kilka złoty za mało i w skali roku zebrało się tego 42 zł.

Gość skarbówka
i jeszcze jedno W pierwszym roku pracy otrzymałaś aż 130 zł zwrotu - prawdopodobnie wynikało to z faktu, że nie przepracowałaś wówczas pełnego roku. Nie znam szczegółów ale tak mi to na pierwszy rzut oka wygląda

Gość fdgdsgdsgsdgsgd
pracuje w us... przy najnizszej krajowej to niestety blad ksiegowej:)

Dziekuje za odp. No to fajne te ksiegowe byly... bo w sumie 3... jak w takim razie one to licza?? To nie majatek te doplaty, ale to nie w porzadku...