Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hsjahdywtueyt

pytanie o staż z urzędu pracy

Polecane posty

Gość hsjahdywtueyt

powiedzmy, że skończyłam studia i według prawa w ciągu roku mogę odbyć staż z urzędu pracy, ale jak wygląda tu kwestia wieku? staż po studiach można robić do 25 czy 27 roku życia? i czy to prawda, że od kilku lat odbyć staż może także osoba, która ukończyła studia zaoczne?

Gość hurh3rh32u4r34hu
Staż można zrobić także ze średnim:) Nie wiem na jakim ci zależy, a co do wieku to nie wiem :) ale chyba wiek nie ma problemu

Gość hurh3rh32u4r34hu
A co skończyłas??

Gość stażysta
Staż może odbyć: * bezrobotny, który do dnia skierowania na staż nie ukończył 25 roku życia, * bezrobotny, który w okresie 12 m-cy od dnia określonego w dyplomie, świadectwie lub innym dokumencie poświadczającym ukończenie szkoły wyższej, który nie ukończył 27 roku życia.

Gość 000000000
zmieniły się warunki odbycia stażu, jest mniej ograniczeń

Gość 000000000
nawet po urodzeniu dzieci można iść na staż jeżeli nie podjęło się żadnej pracy bez względu na wiek

Gość myszkamikiii
po studiach do 27, ale można się też złapać na warunek że bezrobotny bez doświadczenia zawodowego:)

a to ze strony mojego urzędu: Bezrobotni będący w szczególnej sytuacji na rynku pracy: 1. bezrobotni do 25 roku życia (do dnia urodzin), 2. bezrobotni długotrwale albo po zakończeniu realizacji kontraktu socjalnego, o którym mowa w art. 50 ust. 2 pkt 2 albo kobiet, które nie podjęły zatrudnienia po urodzeniu dziecka, 3. bezrobotni powyżej 50 roku życia, 4. bezrobotni bez kwalifikacji zawodowych, bez doświadczenia zawodowego lub bez wykształcenia średniego, 5. bezrobotni samotnie wychowujący co najmniej jedno dziecko do 18 roku życia, 6. bezrobotni, którzy po odbyciu kary pozbawienia wolności nie podjeli zatrudnienia,