Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieuanefarbowanie

NIEUDANE FARBOWANIE- POMOZE KTOSS????

Polecane posty

Gość nieuanefarbowanie

Sorki, ze na ogolnym, ale tu Was pewnie wiecej. mam krotkie włosy, na chlopczyce, malowane wzesniej casting creme gloss- hebanowa czern, jakies miesiac temu, mialam juz 2cm odrosty. chcialam zmiany i kupilam loreala jasny mahoniowy braz( z rozjasniaczem;/, za pozno sie o tym zorientowalam ), na opakowaniu sliczny ale na glowie wyglada to tak: - odrosty rude, - reszte wlosow ledwo co chwycilo. co teraz zrobic? myslalam zeby kupic loreal ta hebanowa czern- myslicie ze zamaluje ta tecze?

Gość a ja zamiast pipki czy cipki
no koniecznie kup ten czarny i bedzie dobrze :D

Gość myślę że hebanowa czerń
pokryje każdy kolor:)

Gość myślę że hebanowa czerń
czarny to czarny,przykryje kazde nieudane farbowanie!

Gość nieuanefarbowanie
Dzieki kobiety, a poiedzcie mi jeszcze czy ta hebanowa czern klasc odrazu na cale włosy czy najpierw na te jasniejsze, potem na reszte?

ty sobie jaja teraz robisz ?? :D ale dobra odpowiem - tak czy siak wyjdzie to samo bo czarny to czarny jak ktos pisal i nie ma tu znaczenia odcien poprzedni :D chyba że nałożysz nierówno

Gość kładź od razu róno na
całe włosy.Czarny to mocny kolor i przykryje tę tęczę na głowie.

Gość nieuanefarbowanie
po dzisiejszej nieudanej koloryzacji wole sie dwa razy upewnic....i tylko mam nadzieje, ze włosy tak bardzo na tym n ie ucierpia ;d

nic im sie nie stanie tylko dobrej odzywki użyj

Gość nieuanefarbowanie
w sumie nie powinny, bez amoniaku ta hebanowa czern, aurat w biedronie jest promocja na nia

Gość nieuanefarbowanie
Dzieki kobiety, jutro lece z rana po farbe. napisze akie efekty :D pozdrawiam :)))

ja sobie 3 razy rozjasniaczem w 1 dzien machnelam az byl kolor swinski blond z zielonym i potem na to braz bo chcilam zmienic kolor i wzielo:P ale potym spalam w turbanie folia wlosy maseczka z olejem kuchennym z jajkiem i bylo dobrze

Gość nieuanefarbowanie
no to niezle, jakbym ja 3 razy rozjasniczem moje wlosy potraktowala to bym łysa zostala;p po tym moim nieudanym farbowaniu wlosy sa ok, ale na wszelki wielki natarlam sobie je na noc nafta kosmetyczna z witaminami, a jutro ten krem koloryzujacy naloze i bede je odzywiac :-) wiecej juz takiego bledu nie zrobie.. :)

Gość może najpierw delikatne brąz
pasemka aż dojdziesz do ładnego brązu.

żona ja bym przez jakiś czas nie farbowała aż włos wypłuka troche tego czarnego a kolor sam w sobie zblednie, póxniej zrobiłabym jak ktos napisał brązowe refleksy i tak stopniowo aż uzyskasz kolor. Ewentualnie zobacz na farby " radiance" one są z rozjaśniaczami tym potraktuj włosy. Nie zniszczą sie przy jednej próbie :D

nie, są już gotowe farby nawet palette ma takie. Wybierasz tylko odpowiedni odcien i robisz. Jeśli masz zwykła farbe to dodaj do niej troche mocnej wody utlenionej np 9 lub 12 zamiast tego utleniacza w opakowaniu. Ewentualnie idz do fryzjera. W farbach zazwyczaj są 3 lub 6 wody a ty musisz uzyc czegoś mocniejszego.

Jak bedziesz robiła u fryzjera to popros by wziął min 3 odcienie brązu. Refleksy robisz tak że bierzesz kilka odcieni tego samego koloru kazdy z nich mieszasz osobno z dobrą wodą i nakladasz jak na pasemka ale nie używasz w tym celu typowego rozjaśniacza.

nie ma za co :D

Gość Anq26
To jest żałosne....Myślałaś, że jasna farba pokryje ciemniejszą?!? Nigdy nie kładzie się jaśniejszej farby na ciemniejszą! NIGDY! trzeba zrobić dekoloryzację jak chce się mieć jaśniejsze!

Gość Anq26
zamiast pipki.... daruj sobie rady...eksperymentuj na swoich włosach! Czarnej farby niczym nie rozjaśnisz ładnie. Zwłaszcza drogeryjnej. Wyjdzie lis przypalany i żółty odrost. Masz szczęście, że masz krótkie włosy i szybko odrośnie to zniszczone. Kup na allegro dekoloryzator elgon albo colorpell chantal. Zrób zgodnie z instrukcją a potem nałóż farbę jaką chcesz (ale tak jak zalecają troszkę jaśniejszą). Opis masz na aukcjach co to jest. Zapomnij o rozjaśniaczu!

Gość Anq26
I małe sprostowanie tego kretynizmu poniżej! "nie, są już gotowe farby nawet palette ma takie. Wybierasz tylko odpowiedni odcien i robisz. Jeśli masz zwykła farbe to dodaj do niej troche mocnej wody utlenionej np 9 lub 12 zamiast tego utleniacza w opakowaniu. Ewentualnie idz do fryzjera. W farbach zazwyczaj są 3 lub 6 wody a ty musisz uzyc czegoś mocniejszego" Farby palette zawierają silikony. Jak raz nałożysz to jesteś uziemiona. Trzymaj się od tego z daleka! Chyba, że masz 100% siwych i chcesz nosić cały czas ten sam kolor. Jak dodasz do farby mocną wodę utlenioną i nałożysz na czarne to nie dość, że spalisz włosy to jeszcze wyjdą wściekle rude. Farb nie usuwa się rozjaśniaczem tylko specjalnym płynem lub żelem bez wody utlenionej i amoniaku. Zmywa tylko farbę do naturalnego koloru. A potem nakładasz normalnie farbę. W farbach są różne wody, raczej nie 3% bo nie kryje siwych a na większości jest info, że kryje siwe czyli 6%. Ty powinnaś użyć tego preparatu co podałam i potem nałożyć normalnie na całość wybraną farbę z wodą załączoną do opakowania.

Gość anq26 ja jestem fryzjerką
i zarówno Twój sposób jak i inne te rady są dobre. Problem w tym że Twój jest o wiele droższy. Posluchaj to że Ty nie robiłaś tak z wlosami to nie znaczy że się nie da.

nie spali włośów mocną wodą teraz w każej farbie jest woda utleniona o nazwie UTLENIACZ! anq nie wypowiadaj sie i nie hizsteryzuj.

poza tym jak ktoś długo farbował włosy i to na czarno to na milion procent nie usunie koloru. cHYBA ŻE BEDZIE NKAŁADAŁA 30 RAZY W TYGODNIU Z TYM ŻE KOSZT JAK CHOLERA TO JUŻ LEPIEJ NA ŁYSO SIĘ OGOLIC :D

Gość nieuanefarbowanie
hej Kobiety :) kupilam dzis z rana ta hebanowa czern, nalozylam odrazu na cale włosy i jest super, kolor jednolity i ani jeden włos nie wyszedl :-)

Gość to fajnie ze kolorek dobrze
Ci wyszedł:) Pozdrawiam🖐️