Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie babeczki

ile kropli soli fizj do noska niemowlaczka

Polecane posty

Gość pomozcie babeczki

hejka, moja mala ma prawie 8 miesiecy i wczoraj po bardzo dlugim czasie [ostatnio jak miala 3 tyg] dostala katarek. ile kropelek soli fizjologicznej do noska? wczoraj wkroplilam jej chyba ze 2,3 do kazdej dziurki i byłm taki płacz, ze przez 1,5 jej nie mglam uspokoic bo ciągle się zanosila. po jakims czasie wyciągnełam wszystko fridą. dobrze zrobilam? jak wy robicie?

ja robiłam tak,że nie wkraplałam tylko moczyłam w soli fizj wacik i przemywałam małej nosek kilka razy dziennie

Witaj - dzieci nie lubią takich zabiegów, niezależnie od wieku. Spróbuj dawać po 1 kropli do każdej dziurki, ale tak, by powoli spłynęła,a nie zrobiła się kropla, która zatyka nosek. Ewentualnie zastanów się nad wodą morską, moja córeczka dużo lepiej to znosiła, choć też nie lubi. Dziecku w twoim wieku już można wstrzykiwać ją do noska. Odradzam tylko duży Marimer- zacina się dozownik, trudno wstrzyknąć wodę, najlepsze są małe buteleczki, nieważna firma. Pozdrawiam

Polecam jeszcze dodawanie do kąpieli olejku inhalacyjnego (np. eukaliptusowy) - kilka kropel. A gdy grzeją kaloryfery suszenie na nich wilgotnej szmatki z olejkiem właśnie. Możesz też smarować pod noskiem maścią majerankową. A jeśli dziecko nie gorączkuje - weranduj je lub bierz na spacery, bo na dworze lepiej mu się oddycha.

Gość saleminka8
a nie lepiej sól morska? mojemu pomagało

Gość violusieńka
ja uzywalam wody morskiej sterimar ,psikalam po razie do kazdej dziurki i po 1min wyciagalam fridom,u mnie sie to sprawdzalo .

Gość violusieńka
po 5 minutach* sorki za pomylke.

Gość do góry .......
sól morska a może jodowana ??!!! :D:D:D:D friom? a może tak fridą !

Gość taka sobie ja ...
sol morska + frida chyba najlepszy sposób na katarek a jesli ma przez zapchany nos problemy z oddychaniem polecam maścią majerankowa posmarować pod noskiem

Gość ksajlksjds
Od samego początku przemywam mojej małej nosek wacikiem nasączonym solą fizjologiczną. Jak dostała katarku to Sterimar-woda morska i Frida co dało dobry skutek, ale dopiero po 2 tygodniach męczenia się z katarem. Od razu katar nie zejdzie, a u małego dziecka (moja miała 6 tygodni) katar się trzyma nawet do miesiąca. Trzeba walczyć. Zakraplałam też Nasivinem, ale przestałam, bo wysusza śluzówkę nosa. Należy dziecku odciągać katar, bo nie spływa do oskrzeli i dalej i nie powoduje dalszych skutków. Maść majerankowa też jest dobra.

Gość aga1999
myślę, że dzieci nie lubią takich zabiegów, niezależnie od wieku. Spróbuj dawać po 1 kropli do każdej dziurki tak, by powoli spłynęła,a nie zrobiła się kropla, która zatyka nosek. Albo po prostu spray wody morskiej, woda z Babycap ma fajny strumień sprayu taki w sam raz,polecam spróbować, może tak będzie wygodniej