Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza 245

Razem bez" kocham"...?

Polecane posty

Gość Zuza 245
"a najlepiej zaszantażuj go i oznajmij mu że albo mówi ze Cie Kocha albo robisz mu szlaban na sex Niech napisze ci to palcem na ścianie albo nawet niech swiatłem pomruga w alfabecie morsa badz stanowcza , nalezy ci sie to jak świni pasza " ZERO WYŚMIEWANIA..Pozrażka Dodam tylko ,ze to nie jest jak "powietrze dla autorki" i prosiła o porade,moze ktoś doradziłby coś mądrego ,a nie pisał bzdury...TO AUTORKA MIAŁA NA MYŚLI ...bo gro nie zrozumiało..Władyslavva Dzieki,piszesz na temat i potrafisz zrozumiec:) Pozdrawiam!

spytaj sie go wprost, patrzac mu w oczy co do Ciebie czuje. ja bylam w zwiazku 2 lata i nigdy nie uslyszalam, że kocha. slyszalam za to, ze mu ze mna dobrze. jak go zostawilam to przeczytalam,ze kocha, tyle ze okazało sie to blagą

Zuziu a czy słowa KOCHAM Cie nie należą ci sie jak świni pasza? więc o co chodzi? w tym temacie? wytłumacz mi , proszę ... bo może sie pogubiłem :D

ZUZIU ---> Ale kocham nie musi być takie prostolinijne, ja ze swoim facetem nie mówimy sobie zbyt często kocham, ale za to to okazujemy na różne sposoby. Przeczytaj to co napisałam wcześniej i pomyśl nad tym, poszukaj tych gestów, może one są tylko ich nie dostrzegasz.

Gość władysłavva
To jest też apel do rodzicow - rozmawiajcie ze swoimi dziećmi, równiez z synami, o uczuciach, bo tacy panowie nieumiejący wydusić "kocham cię" to, jak widać, wcale nie taka rzadkosć. to jest przykre nie tylko dla tej osoby, ktora by chciała te słowa usłyszeć, ale tez - i moze nawet przede wszystkim - dla tego, kto tęblokadę ma.

Gość władysłavva
kanciasta - ale ona by to chciała usłyszec RAZ, od niego - po raz pierwszy w zyciu

Gość Zuza 245
Dzieki za za dobre słowa ,spróbuje..Regres..widzisz róznica jest taka ,ze swini to pasza sie należy bez dwóch zdań,natomiast w miłości jest troszke inaczej ,słowa nie mogą byc wymuszone i nie mozna kogos przypierac do muru by to z siebie wydusił,takie rzeczy przychodza same i w odpowiednim momencie tylko jedni maja problem z wyrazaniem uczuc o czym wiem bo tego doswiadczyłam i pytałam tylko o to co mozna zrobić w takiej sytuacje gdzie miło byłoby usłyszeć takie słowa ,a nie tylko widziec w czynach słowo moze mniej istotne ,ale jak dla mnie tez ma znaczenie.

To jest też apel do rodzicow - rozmawiajcie ze swoimi dziećmi, równiez z synami, o uczuciach, " rozmawiajcie także z córkami,by mogły zrozumieć że męzczyzni różnią sie od kobiet nie tylko fizycznymi detalami ;)

natomiast w miłości jest troszke inaczej ,słowa nie mogą byc wymuszone i nie mozna kogos przypierac do muru by to z siebie wydusił,takie rzeczy przychodza same i w odpowiednim momencie" i widzisz jak pięknie sama sobie odpowiedziałaś na pytanie które cie dreczy :) Troche to czasu zajeło ale jednak sie udało :)

Gość Marchewa 12345
Regres to ze ty byc moze jestes zamkniety uczuciowo nie znaczy ze taki jest rod meski. Ja znam mezczyzn zupelnie z innej strony jako czulych i wylewnych i wciaz tak samo po kilku latach zwiazku sie zachowuja facet w pelni rozwiniety emocjonalnie potrafi powiedziec ze kocha nie wstydzi sie nie boi nie ma zachamowan

Gość Zuza 245
"zawsze szczery" nie wypisuj głupot obejdzie sie bez tego naprawde skoro nie masz nic madrego do przekazania poprostu milcz zajzyj na inne forum..Nie znasz dokładnej sytuacji bo czytasz bez zrozumienia z tąd Twoje wnoiski..

Gość władysłavva
O co ci chodzi, niby czym sie różnia w kwestii rozmawiania o uczuciach? Ja jestem kobietą i też nieszczególnie łatwo mi się otwierać, a np. mój maż, mężczyzna, potrafi o swoich uczuciach mówić z dużo większą łatwością niż ja. Żadne różnice plci nie mają tu nic do rzeczy, to jest kwestia wprawy i tez charakteru.

a czy uważacie,ze ZAPYTANIE o ucucia to wymuszneie odpowiedzi? z drugiej strony, jeśli facet nie kocha, to czemu mialabyś z nim być w zwiazku, sypiać?

Gość ja mam za to problem w inną
stronę...:/ Miał być seks bez zobowiązań a po trzech dniach znajomości face to face ( zaznaczam,że ogólnie znamy się dłużej) usłyszałam,"zamieszkaj ze mną,kocham cię..." Uciekłam:/ To nie jest dzieciak żeby nie było... Eh...wszystko skomplikował

to ze ty byc moze jestes zamkniety uczuciowo nie znaczy ze taki jest rod meski." skad takie wnioski?

"zawsze szczery" nie wypisuj głupot " pisz tylko tak jak autorka sobie tego życzy :)

Gość Marchewa 12345
Regres jak mniemam chodiz ci o to ze niby jestes zimny uczuciowo. Napisales "rozmawiajcie także z córkami,by mogły zrozumieć że męzczyzni różnią sie od kobiet nie tylko fizycznymi detalami " wiec doszlam do wniosku ze twoim zdaniem kobiety sa uczuciowe a mezczyzni nie skoro mezczyzni sie roznia od kobiet nie sa uczuciowi a ty jestes mezczyzna to chyba na swoim przykladzie to napisales ... Jesli sie myle popraw mnie

Gość władysłavva
Oczywiscie, teoretycznie jest możliwosć, że facet autorki jej nie kocha i dlatego takie wyznanie nie przejdzie mu przez usta. Ale ona chyba z nim jest i moze mniej wiecej zidentyfikować, o jakie uczucia chodzi. Przynajmniej z dosć dużym prawdopodobieństwe. Tylko dobrze by było, zeby on się do tego swojego uczucia jeszcze przyznawał i sie z nim identyfikował, a nie ukrywał jakby to był jakis powód do wstydu.

Gość nanana na
moj po roku zwiazku tez nie mowi,ze kocha.. dla niego istenieje tylko chemia pomiedzy ludzmi

Gość nanana na
po 2 nieudnaych zwiazkach doszedl tak do wniosku eh

Regres jak mniemam chodiz ci o to ze niby jestes zimny uczuciowo" zle mniemasz :) nie mam trudnosci z wyrazaniem uczuć swojej partnerce i to bez względu na rodzaj uczucia .... Jesli sie myle popraw mnie " tak mylisz sie ... rodzice nie rozmawiaja ze swoimi dziecmi prawie wcale na tematy róznic w płci ,nie rozmawiaja na tematy odmiennosci w sferze psychologicznej .. a to błąd ...

Gość Zuza 245
Gdyby nic nie czuł..To by był przy mnie praktycznie zawsze? To by mnie przytulał? całował? Spedzał ze mną każdy wolny czas? czyli cały czas po pracy,w wolnych dniach,robił rzeczy które sprawiaja mi radość ,przemógł sie tez w niektórych sprawach dla mnie ,nasi znajomi twierdza,ze mam na niego dobry wpływ bo wiedz ą jaki był zanim mnie poznał ,kurcze dużo tego i mysle ,ze odsoba która nie czuje nic tak sie nie zachowuje.Jak zdaża nam sie kłocic to potrafi przyznać sie do winy i przeprosic jesli to on coś zrobił oczywiście ,mysle ze jezeli komus by nie zalezało miałby to gdziec po co marnowac czas..

To by mnie przytulał? całował? Spedzał ze mną każdy wolny czas? czyli cały czas po pracy,w wolnych dniach,robił rzeczy które sprawiaja mi radość ,przemógł sie tez w niektórych sprawach dla mnie ,nasi znajomi twierdza,ze mam na niego dobry wpływ bo wiedz ą jaki był zanim mnie poznał ,kurcze dużo tego i mysle ,ze odsoba która nie czuje nic tak sie nie zachowuje. puknij sie mocno w glowe wolalabys, zeby cie bil, wyzywal, pil, znecal sie psychicznie ale - WYZNAWAL MILOSC?

Gość Marchewa 12345
Regres ok przepraszam rozumiem

Gość Zuza 245
Dzieki za wartościowe wypowiedzi..Pozdrawiam i powodzenia!

Gość władysłavva
Czyli co - kobiety mają przyjać, że mężczyźni są"inni" i dlatego MUSZĄ unikac rozmów o uczuciach, muszą ogladać gazety z gołymi babami i muszą wychodzić do knajp tylko i wyłącznie z kumplami, a z partnerka nigdy. A mężczyźni muszą zrozumieć, że kobiety lubia robic zakupy i wydawac przy tym połowę pensji, muszą miec dziecko od razu po slubie, muszą wysłuchiwać serenad pod oknem. Nie powinno się pracowac nad sobą, nie powinno sie nawet próbować jakichs kompromisów, bo różnice sa nie do pokonania

Gość nanana na
zuza miala na mysli,e skoro jest czuly to i jest dla niego wazna he