Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorcia.ka

które wesele wybrać

Polecane posty

Gość dorcia.ka

Wypadają nam 2 wesela w jednym dniu - u mojej koleżanki i u kolegi męża. Ogólnie ja byłam dosc blisko z tą koleżanką na studiach, teraz po ok 2 latach nasz kontakt jest bardzo sporadyczny, przeważnie jakakolwiek forma kontaktu to moja inicjatywa, ostatnio chciałam sobie wziąć urlop i pojechać się z nią zobaczyć, to mi odpisała, że ma dla mnie godzinkę pomiędzy pracą i basenem (oficjalnie bardzo za mną tęski i ubolewa, ze nie możemy się spotkać). Jej wesele jest ok 200km od miejsca mojego zamieszkania. Nie znam generalnie towarzystwa które będzie, poza jedną koleżanką. Mój mąż raczej tej koleżanki nie lubi i na wesele pójdzie ewentualnie ze względu na mnie. Kolega męża - mieszka w tej samej miejscowości, nie są jakimiś wielkimi przyjaciółmi, ale jak jest okazja to się spotykamy. Wesele byłoby na miejscu, w zasadzie można powiedzieć, że to byłaby sprawdzona impreza w sprawdzonym gronie. Nie wiem co wybrać. Podejrzewam, że z tą moją koleżanką to będzie kontakt raczej zanikał. W zasadzie spotykamy się tylko, gdy nasza wspólna przyjaciółka przylatuje do Polski i też się obawiam, że jeśli na to wesele nie pojdę, może być na tych spotkaniach niezręcznie. W zasadzie ta koleżanka bła u mnie na weselu, a kolega męża nie (niby miał żałobę).

Gość dorcia.ka
jeszcze nikt, ale wiemy, ze to formalność, bo juz nam o tym mówili

Ja jednak wybrałam wesele na miejscu. Bo bardziej obecnie jesteście z nimi związani niż z tą koleżanką.

no u mnie jedni z gosci maja taka sytuacje... to 2 pary. jedna para zdecydowala ze przyjda na nasze wesele bo jestesmy ijm bliżsi a do tamtych pójdą na poprawiny. a druga para zdecydowała ze do nas przyjda na slub i będą do 21 godz. a pozniej pojadą na drugie wesele... to kwestia stosunków z tymi osobami :)

Gość władysłavva
Ja bym poszła na to wesele na miejscu. Do koleżanki możesz pojechać tydzień czy miesiąc później, oczywiście o ile znajdzie dla ciebie czas, przywieźć jakiś prezent i pójsć na kawę.

Mnie by się po prostu nie chciało jechać 200 km na wesele do osoby która przedkłada basen nad spotkanie ze mną;-)

poza tym skoro kolezanka z wlasnej inicjatywy nigdy sie nie odezwie czy nie przyjedzie do ciebie to moze byc tak, ze zaprasza ciebie tylko dlatego, bo u was byla na weselu....czyli bo tak wypada, wiec mozesz sobie dac spokoj z taka znajomoscia... nic na sile:)

dokladnie. po tym co napisac ze wolala basen itd to ewidentnie zaprasza Cie ze wzgledu na to ze Ty ja zapraszalas . wiec jak odmowisz to moze bedzie nawet zadowolona.

Ja bym wybrała wesele kolegi męża. Na miejscu + lepsze kontakty. Jak koleżanka was zaprosi, powiedzcie, że niestety nie możecie, bo idziecie do Kazia, ale chętnie spotkasz się z koleżanką jak wróci z podróży poślubnej - wtedy na spokojnie będzie Ci mogła wszystko opowiedzieć.

Gość Wybrałabym wesele na miejscu,
piszesz że fajne towarzystwo będzie, i się znacie. Z koleżanką możesz się spotkać potem. WYślij jej ładną kartkę z życzeniami.

Myślę że będziesz się martwić jak dostaniesz zaproszenie :D Miałam 2 takie sytuacje że przy każdym spotkaniu pitolenie że będę się bawić do rana na ich weselu :D A ja wtedy jak każda kobieta zaczęłam rozglądać się za kreacją,myśleć o fryzurze oraz ile włożyć do koperty :D A potem zonk zaproszenia nie dostałam :o Rozumiem że moze mieli jakieś cięcia,ale to po co się tyle o tym weselu gada od miesięcyy :) Jeśli zaproszenie trafi do Twoich rąk wybrałam bym kolegę.Z następujących powodów : na miejscu więc kombinacja z transportem odpada oraz częsciej się spotykacie.Myślę że koleżanka zaprasza dlatego że albo ma wolne miejsce bo już wie że ktoś w 10000 % nie przyjdzie lub dlatego że ona u Was była jeśli byla ;)

Gość dorcia.ka
Dzięki, wszystko ok, zgadzam się z tym co piszecie. Nie należę do osób, które jakoś specjalnie się ekscytują z powodu znajomych. Dla mnie największy problem polega na tym, że po prostu oficjalnie i przy każdej okazji (tzn gdy ja kontakt nawiążę) koleżanka twierdzi, że za mną tęskni, że bardzo chce się spotkać, że chce utrzymać kontakt. Noż kurcze...