Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lustrzane odbicie ani

Spuchnięte pół twarzy. Ból zęba w ciąży :(

Polecane posty

Jak sobie poradzić ? Wychodzi mi ósemka. Boli jak jasna dupa. Ledwo żyję. Płukam szałwią, ale nie pomaga. Opuchlizna sięga aż pod oko. Co zrobić ? Ząb już się przebił, więc na pogotowiu nic nie poradzą. Będą kazali płukać szałwią i smarować sacholem... Która z Was była w takiej sytuacji ?

Gość to i ja coś powiem
O matko, to straznie przechodzisz to wyżynanie się ósemek :o A byłaś u dentysty? Mnie też bolał ząb w ciąży, no ale dlatego, że dziura była - i normalnie leczyłam na lekkim znieczuleniu.

Gość szałwia to ci nie nie da
tu pomógłby pewnie ketonal ale wiadomo... ja tam bym jednak pojechała gdzieś do lekarza, pewnie mają coś co nie zaszkodzi dziecku

Jak wychodziła mi pierwsza ósemka pojechałam na pogotowie i w związku z tym, że już się przebiła kazali ssać kostki lodu z szałwii i smarować sacholem. Po 3 dniach mi przeszło a opuchlizna zeszła. Teraz boli już 3 dzień i nic nie schodzi. :(

Gość no to czekaj
wszak nie pozostaje Ci nic innego...

Gość cocacolaa
moja kolezanka gdy bolal ja zab w ciazy zamrozila go lodem, tak dlugo przykladala lód ze zamrozil sie chyba i przestal bolec.

Gość a nie moga ci przeciac dziasla
zeby szybciej sie przebila?

Właśnie już dawno przebiła mi się ta ósemka, ale dalej boli i puchnie ...

Szałwia i taki żel do kupienia w aptece. Działa przeciwbólowo i przeciwbakteryjnie. działanie przeciwbólowe nie jest długotrwałe, ale zawsze coś. Zapytaj tylko w aptece czy możesz używać w ciąży. Nazywa sie chyba Sachol. Moze polecą coś skuteczniejszego. Ja miałam dokładnie tak samo i pomogło, ale nie byłam wtedy w ciąży. pozdro!