Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balons.,.

mam problem z moim samochodem .

Polecane posty

Gość balons.,.

kupiłem opla vectre a 1.8 tydzien temu i wszystko było w porządku ale kiedy dzisiaj rano go odpaliłem samochód złapał wysokie obroty ok 3.5 tys ??? i obroty w ogóle nie spadają dopiero jak przejadę tak ok 2km obroty spadły do ok 1 tys . co sie z nim dzieje ???

Ja mam czasem podobnie z moim, ale to przez jego zuzycie... Jedź do warsztatu i popraw (nasmaruj) linkę pedału gazu.. WD40. Mi to zawsze pomaga (ale mam seata, więc może to być co innego)

Gość balons.,.
dzwoniłem do serwisu opla i powiedzieli mi ze to może być wina ,,silnika krokowego'' ze trzeba go wykręcić i wyczyścić. wykręciłem wyczyściłem i nic nie pomogło???

Gość balons.,.
to nie linka. sprawdzałem

Gość balons.,.
czy jest na tym forum ktoś kto się na tym zna???

Gość balons.,.
tak jest na gaz

Gość
kolega tez mial problem z vectra 1.6 i to samo sie działo. przyczyn moze byc wiele, np wina komputera, wtrysku paliwa/gazu. najlepiej udać sie do ASO opla

Gość balons.,.
a nie wiesz czy twój kolega zrobił tego opla. i co było przyczyną tych wysokich obrotów

Gość
czesto nie mial tych problemow, tylko kiedy zimno i mial włączony gaz. sprzedał go i nie naprawiał tego. ale ja bym prawdził komputery, przepustnice. w starszych samochodach czesto obroty nie utrzymują sie na tym samym poziomie.

Gość balons.,.
a dlaczego jak nim przejechałem dzisiaj ok 50 km wszystko było w porządku z obrotami, a gdy go zgasiłem i odpaliłem za 5 minut znowu wchodzi na wysokie obroty ok 3tys???