Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fotoAgraFFka

FOTOGRAFIA

Polecane posty

Gość fotoAgraFFka

hej. otoz... bardzo lubie robic zdjeciai mysle, ze sa niezle. chcialabym zajac sie fotografowaniem w przyszlosci. co trzeba zrobic aby podjac taki krok? jakis kurs? szkola? i co, koniec i juz mozna szukac pracy czy to zalezy.... np od fotografowania np na slubach, weselach, a np modelek itd itp. czy moglby mi to ktos jasno przedstawic?

Gość najlepiej skończyć szkołe
operatorską

Gość fotoAgraFFka
jeszcze nie ;)

Gość fotoAgraFFka
haloo

Gość co chciałabys jeszcze wiedzieć
na ten temat ?

Gość fotoAgraFFka
jakie pierwsze kroki mam podjac? cokolwiek.

Gość szkoła polic. albo studia
aparat już kupiłaś? :D

Gość no to ci napisałem
najlepsza jest szkoła operatorska. jak nie masz pojęcia o fotografowaniu to na początek jakies zajęcia w np domu kultury. a jeśli myślisz o tym powaznie to po maturze do łodzi albo katowic

trzeba mieć przedewszystkim praktykę, własne portfolio, są różne studia ukierunkowane na fotografie, do tego różne warsztaty, albo chociaż studium, ale przede wszystkim dużo praktyki. Ja nie skończyłam studiów w tym kierunku a fotografuje i jest to dla mnie jakiś zarobek, ale przedewszystkim pasja.

Gość najlepiej kupić troche
ksiażek na ten temat i robić dużo zdjęc. potem te najlepsze pokazywac komus kto się zna. duzo tzn tysiące a nie dziesiatki. potem jak pisałem. najlepiej szkoła operatorska

Gość ruchałbym ją
moja koleżanka jest fotografem i szczerze odradza, mówi że w tym nie ma przyszłości i lepiej studiować jakiś normalny kierunek a fotografią zająć się hobbystycznie żeby uprawiać zawód nie trzeba żadnych szkół, kursów itp., najważniejszy jest talent. i najlepiej się uczyć poprzez praktykę.

Gość fotoAgraFFka
tak :) no ok, a nie wystarczylby jakis kurs?

Gość ja też nie skończyłem szkoły
tylko współpracowałem z wieloma forografikami a potem zacząłem sam na własne konto. przez lata byłem zawodowcem i pracowałem dla czasopism. teraz juz nie. dlatego wiem że najlpeije skończyc łódzka szkołę

Gość kurs do fotografowania dla
siebie wystarczy. jesli cos wiecej to za malo. ciezko z tego sie zyje bo trzeba sie bardzo napracowac. ale kontrakty z czasopismami to dobre pieniadze.

Gość fotoAgraFFka
studia wybralam inne. dobrze ktos wspomnial. fotografia- hobby. i o to wlasnie mi chodzi :) a co do szkoly operatorskiej to nie moge nigdzie takiej znalezc

Gość szkoła operatorska jest
w łodzi i katowicach. PWST wydz. operatorski tzw "filmówka" dobranoc.

Gość Midas2004
Witam. Fotografujesz, próbujesz fotografować ? Gorąco polecam ciekawe artykuły o fotografice i inspiracjach dla początkujących jak i zaawansowanych amatorów. Między innymi jak „szokować znajomych nocnymi plenerami ;) Zapraszam na mój blog. Pozdrawiam Midas2004 http://fotografiadlaamatorow.blogspot.com/

Gość gość
Mi fajne ślubne zdjęcia zrobił Rafał z http://rgfotograf.pl/ Jakby ktoś potrzebował, to polecam. Nie jest tani, ale za artystyczne oko trzeba zapłacić.

Gość gość
nie trzeba kończyć szkoły by być świetnym fotografem, na pewno musisz dużo ćwiczyć, ja od paru lat mocno interesuje się fotografią i widzę, że moje obecne zdjęcia są o niebo lepsze od tych sprzed paru lat, ostatnio kupiłam sobie panopod w http://panoramichead-shop.com/ i robię mnóstwo panoram

Gość gość
Osobiście mogę polecić www.fotoprimo.pl bardzo dobry fotograf, wykonał dla mnie niesamowitą sesje !

Gość gość
Zapraszam do przeczytania artykułu na temat "Czy nieostre zdjęcie może być dobre?" Pozwala nam to inaczej popatrzeć na fotografię :) I uczy jak zrobić dobry efekt. Polecam amatorom i prawdziwym fotografom. W końcu całe życie się uczymy :) http://www.foto4u.pl/porady,czy-nieostre-zdjecie-moze-byc-dobre Zobaczcie co dzieje się, gdy przestajemy myśleć szablonowo i zaczynamy eksperymentować.

Gość gość
Jeśli interesujesz się fotografią powinna zainteresować Cię grafika odnośnie formatów JPG z RAW http://www.foto4u.pl/images/raw-jpg.jpg (przekopiuj w całości) Wydaję mi się, że pewne podstawy powinien znać każdy fotograf, zachęcam do zajrzenia na stronę.

Gość gość
ja zawsze lubialm robic zdjęcia, ale nie za bardzo orgarnialam takie sprawy techniczne, ustawienia itd. W tym roku skończyłam studio sztukihttp://studiosztuki.pl/ss_home.htm w warszawie wiec - to taka szkoła artystyczna na kierunku fotografia i zastnawiam się nad otworzeniem swojej dzialanosci, choc bardziej szukam zlecen np. w modelingu. Moja siostra zapisala się teraz do nich na kurs prjketowania o mody