Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fantasia1983

Nadmierne ruchy płodu?

Polecane posty

Co znaczy nadmierna ilość ruchów???? Jestem w 33 tygodniu i mam problem. Dziecko w brzuchu zawsze było dość aktywne ale nie trwało to zbyt długo i po ok 15-30 minutach zasypiała. Teraz od 5 rano strasznie się wierci, wyciąga kopie macha „kończynami i kręci główką (przynajmniej tak to czuję)... czyli już od 1,5 godziny. Czy mam powody do niepokoju??? Wszędzie czytam ze niepokojące mogą być: mała ilość ruchów bądź nadmierna, ale czy ktoś mógłby wyjaśnić mi co znaczy NADMIERNA bo nie wiem czy mam lecieć do szpitala czy może dzwonić i budzić prowadzącego...? i czy jeśli teraz po 1,5h się nagle uspokoi to mam się nie martwić czy też niepokoić że np pępowiną sie owinęła i dlatego wierzga...?

Gość nanananna
lepiej zadzwon do lekarz mi lekarka mowila ze to niepokojace i ze jak cos to mam to zglaszac czym predzej

Mało odpowiedzi ale dzięki, zadzwoniłam o 7 do lekarza prowadzącego, kazał jechać na ktg, już jestem po i teraz pakuję się do szpitala na kilkudniową obserwację... (tak gdyby ktoś się o mnie martwił:) ) Mam nadzieję ze w razie czego komuś przyda się mój temat, ale oby nie. Pozdrawiam

Gość mammmmama
Fantasia powodzenia, tez miałam na KTG zbyt szybkie ruchy płodu i skończyło sie cesarką, lepiej uważać :)