Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lubie_kafe

Czy uczelnia musi zatrudniac takiego doktora?

Polecane posty

Jest po 50tce, nie zrobił habilitacji, a od doktoratu minęło ponad 20 lat. Nadal wykłada i publikuje. Czy to dziwne w tym środowisku taki ponad 50 doktor? Czy oni mają obowiązek zrobienia habilitacji?

Gość maja obowiazek
chyba ze on jest na stanowisku wykladowcy. To nie musi robic. Ale jesli publikuje to dziwne... Ale bywaja tez tacy starsi doktorzy, dobrzy w swoim fachu, a do habilitacji im nie spieszno, to bywaja wyjatki ;)

Ale właściwie w czym ci to przeszkadza? Będzie lepszym wykładowcą jak zrobi habilitację?

On jest właśnie na stanowisku starszego wykładowcy. Miałam z nim wykłady i to była tragedia. Wykładowca rodem z PRL-u. W dodatku odstrasza wyglądem, bo ma poważne problemy z alkoholem. Ciekawa jestem po co go w ogóle zatrudniają...

Gość zdarzalo sie pewnie
jak jest starszym wykladowca to do smierci bedzie doktorem, bo NIE MUSI robic habilitacji. Nie ma takiego obowiazku.

Gość maja obowiazek
to wyzej to ja :P choc to i tak bez znaczenia ;)

Gość maja obowiazek
ale jakie uklady?? Doktor na stanowisku starszeego wykladowcy nie musi robic habilitacji, w ogole juz sie praca naukowa zajmowac nie musi, chyba ze chce. Jest to absolutnie legalne i zadne uklady do tego nie sa potrzebne ;)

Gość maja obowiazek
skad studentka wie, ze prowadzacy ma "powazne problemy z alkoholem" ;) Jak ma jakies waty to niech napisze co jej lezy na sercu, a nie obsmarowuje dupe wykladowcy, bo jej sie cos wydaje...