Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JCPenny

Odstawienie od piersi

Polecane posty

Gość JCPenny

Dziewczyny, potrzebuję rady. Karmię mojego syna i butelką i piersią od 2 tygodnia jego życia. Raz mam mniej pokarmu, raz więcej, różnie to bywa. Najpierw daje pierś a potem dojada mlekiem modyfikowanym. Teraz Mateusz ma 3 miesiące i myśle o tym żeby skończyć karmić piersią. Chcę to zrobić stopniowo. Teraz dostaje pierś 6 razy na dobę (+ butla oczywiście). Powiedzcie proszę czy jeżeli jedno karmienie będzie tylko z butelki a reszta pierś + butelka to mam dopajać dziecko? Ewentualnie ile ml wody mam podać? pozdrawiam

ja bym poprostu podawała wodę kilka razy dziennie i sprawdzała, czy chce mu się pić czy nie ma ochoty. Nic na siłę. Mój syn ma 9 miesięcy i pomimo tego, że nie karmię już piersią to nadal mało pije wody/soków/herbatki. Może jakieś 100ml/dzień się uzbiera, ale czasem nawet tyle nie.

Witaj, moim zdaniem nie musisz dopajać, jeśli tylko jedno karmienie będzie z butelki. Ale dzieci troszkę się różnią, poza tym robi się coraz cieplej. Zawsze możesz spróbować pół godziny-godzinę po karmieniu butelką zaproponować dziecku butelkę z wodą- zobaczysz jak zareaguje. Na początku może to być woda z glukozą -tak mi radził pediatra, ale możesz i bez glukozy.