Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poznanianka84

Piosenka i taniec dla rodziców

Polecane posty

Witam wszystkich, Zastanawiamy się nad wyborem piosenki dla rodziców. Nie chcemy „cudownych rodziców mam a poza tą piosenką chyba nie ma wielu odpowiednich na tą chwilę. Czy waszym zdaniem piosenka Rynkowskiego „szczęśliwej drogi już czas nadaje się na piosenkę dla rodziców? Wiem, że moi przyszli teściowie ją uwielbiają i bardzo się przy niej wzruszają. Moim chyba też się spodoba tylko nie wiem czy nie jest zbyt smutna Jakie są wasze propozycje? Aha i co z tańcem? Nie chcę żebyśmy tańczyli w kółeczku więc chyba ja poproszę mojego tatę , narzeczony mamę a teść zatańczy z moją mamą. Albo każdy ze swoim partnerem ? Nie wiem sama?

u nas była piosenka"Przetańczyć z Tobą chcę całą noc" Anny Jantar:) też nie chcieliśmy "Cudownych rodziców"...co do tańcmyślę, że tak jak wymyśłiłaś-będzie ok:)

Walc dla rodziców, taka bardziej pogodna!! Chyba zespół Bayerfull.

Gość szczuplutkaaa
proponuję taką: Siedziała na sosnie, Płakała żałosnie: Powiedz mi mamusiu, Kiedy mi obrosnie? Siedziała na słupku, Na jednym półdupku, A drugi półdupek Zwisał jej za słupek. Siedziała na dębie, Dłubała se w zębie, A ludziska głupie Mysleli, ze w dupie albo tą: Stoi Maciek na górecce, Kaska po górą, Ukazał jej terle-perle Ku słońcu dziurą. - A mój ty Matyjasku, Cóż to za jaje, Jedno wisi, drugie wisi, A trzecie wstaje.

u nas najpierw ja tańczyłam z teściem, mój mąż z moją mamą, a mój ojciec z teściową, potem ja z moim tatą, mąż ze swoją mamą a teść z moją mamą, a potem to juz wszyscy razem w kółeczku :) zostawienie na cały taniec mamy z teściem moze sprawic im przykrosć - skoro na piosence dla rodziców żadne z nich nie zostanie "uczczone" tańcem z nowożeńcami... "cudownych rodziców mam" jest moim zdaniem najbardziej odpowiednie. ja wiem ze to oklepane itd, alke jak powiedział nasz facet z orkiestry - właśnie o to chodzi. wiekszość ludzi najbardziej lubi piosenki ktore zna, tą znają wszyscy, wszyscy będą spiewac i sie wzruszac. i tak w sumie jest. "Czy waszym zdaniem piosenka Rynkowskiego „szczęśliwej drogi już czas nadaje się na piosenkę dla rodziców? Wiem, że moi przyszli teściowie ją uwielbiają i bardzo się przy niej wzruszają. Moim chyba też się spodoba tylko nie wiem czy nie jest zbyt smutna" to moze od razu "za młodzi na sen, za starzy na grzech"? :D

Dla nas i naszych rodziców "cudownych rodziców mam" to największa wiocha więc nie bardzo obchodzi mnie co pozostali goście o niej sądzą. Chcemy zagrać coś co się rodzicom spodoba - bo to w końcu piosenka dla nich, ale sprawdze jeszcze tego bayerfulla! Z tą zmianą partnerów to dobry pomysł ;-)

Gość ej powiedz
na weselu u kumpla byla bardzo ladna piosenka w podziekowaniu dla rodzicow. nigdy wczesniej jej nie slyszalam i bardzo mi sie spodobala. wpadala w ucho. jednak nie znam tytulu. jesli cos uda mi sie odtworzyc to napisze.

Gość ej powiedz
Juz wiem :) Cliver " Podziekowanie dla rodziców"

my mieliśmy Niemena 'Wspomnienie' też nie chcieliśmy oklepanej Sipińskiej więc wybraliśmy coś z młodości rodziców ;)

Gość kicz i wiocha
jeszcze im wręczcie kryształowe serduszka, imitację książki ozdobiona papierowymi różyczkami i plastikowe pozłacane oscary... Nie wystarczy przy błogosławieństwie, albo nawet na osobności, przed ruszeniem do kościoła/USC po prostu uściskac rodziców i podzękowac za wszystko??? zamiast tych wszystkich dętych demonstracji w "najlepszym" szczerze-moherowym stylu???

Gość szafirek..
a dla mnie ta piosenka dla rodzicow to kompletna porazka... i mysle bardziej, zeby wzniesc za rodzicow jakis fajny toast i zaspiewac sto lat bo w koleczku nie mam zamiaru sie krecic.....

Gość kalina 1983...
najlepsze są ''majteczki w kropeczki'' :)

my podziękowaliśmy na sali ale bez mikrofonu bo tak uzgodniliśmy z zespołem, wręczyliśmy kwiaty i drobne upominki (ramki na ślubne zdjęcie) i zadedykowaliśmy rodzicom piosenkę równocześnie zapraszając innych gości na parkiet bo nie chcieliśmy tańczyć sami. Nie było żadnego kółka rodzice tańczyli ze sobą, my ze sobą a w trakcie 'odbijaliśmy' rodziców

Gość albo jeszcze lepsze
"specjalna dedykacja dla tesciowej": szła tesciowa bez las pogryźli ją żmije żmije wyzdychały a teściowo zyje!!! teściowo, teściowo ty stary rowerze, jak patrzę na ciebie cholera mnie bierze!!! Niech apanna Młoda zaspiewa jedną zwrotkę do matki męża, a Pan Młody druga do swojej teściowj - uuuu, ślicznie będzie, teściowe popłacza sie ze wzrusszenia a goście będą bić taaaakie brawo!!!

My tez nie chcemy z tego robić niepotrzebnej szopki ,ale wiem ze rodzice oczekują podziękowań w trakcie wesela i byłoby im bardzo przykro gdybyśmy tego nie zrobili. Nawet jakbym miała zrobić z siebie barana ,a moim rodzicom sprawiłoby to przyjemnośc to bym to zrobiła... ale moz enie wszyscy mają fajnych rodziców i mają im za co dziękowac... Żadnych szklanych serc nie będzie tylko symboliczne kosze ze słodyczami dobrym alkoholem. Również zapraszamy wszystkich gości do tańca ,a nie tańczymy przed nimi w 6 ;-) Ale mimo wszystko chcemy w trakcie etj piosenki zatańczyć właśnei znimi a nie z innymi goścmi to chyba logiczne?

Gość albo jeszcze lepsze
Rozmawiałas z rodzicami, i wiesz na 100%, że chca takich demonstracyjno-pokazowych podziekowań??? W głowie mi sie nie mieści...

Odczep się ode mnie i moich rodziców. Nie pytałam co kto sądzi na temat podziękowań tylko jak najlepiej je zorganizować. Mamy bardzo eleganckie wesele, eleganckich gości i będziemy mieć eleganckie podziękowania dla naszych rodziców. Jeśli Ty nie masz za co dziękować swoim, Twój problem.

Gość o tak, na pewno
a najbardziej "eleganckie" to jest twoje zachowanie, a zwłaszcza twoja wyważona, pełna taktu, wyczucia i wdzięku reakcja na jakąkolwiek krytyke czy sugestię ;) jesli i tak wiesz wszystko lepiej, lala, to czemu zawracasz nam gitarę???

Poczytaj sobie swoje własne wypowiedzi to dowiesz się kto tutaj jest bardziej elegancki... Czy ktoś jeszcze ma jakieś propozycje na piosenkę z dedykacją dla rodziców?

coraz czesciej pojawiaja sie tu osoby,ktore beda miec miedzynarodowe albo eleganckie wesela - Boze jakie zadufanie! eleganckie czyli jakie? bo widze ze sa osoby uwazajace sie za lepszych od innych. a piosenka dla rodzicow? nie uwazam aby sipinska byla wiocha , cliver dla rodzicow tez piekne ale jakby nie bylo zespol disco polo wiec jak to sie ma do Twojego eleganckiego wesela?

Tak, że żadnej z tych piosenek na nim nie będzie... Poprosiłam tylko o inne propozycje więc nie wiem z czego robicie problem???

Gość fdhnfgns
jak dla mnie to piosenka rynkowskiego jest o smierci ale skoro chcesz ja dedykowac rodzicow :o

Gość ej powiedz
... czyli co? na eleganckim weselu ludzie nie bawia sie przy disco polo tak? przy kwartecie smyczkowymnapewno sie wszyscy ubawia. :O A no i nie podawajcie gosciom nadmiernej ilosci alkoholu, bo sie najebia i dopiero bedzie... :O

Gość problem podstawowy
w tym, że masz muchy z nosie, panienko - nie wiesz czego chcesz, wymagasz, by forumki się domyśliły, a jak coś ci nie pasi do "aliganckiej" wizji to strzelasz fochy i zaczynasz być wręcz agresywna... no ale cóż, od pyrcioszków to chyba tylko krakusy są bardziej nadęte i przekonane o wyższości własnej nad reszta 'hołoty" ;) jeśli żądasz domyślania się, to idź do proroka albo wróżki, zapłać i po sprawie ;) powiedzą ci, co chciałaś wymyślić, ale się nie domyśliłaś ;) a jak taka jesteś aligancka - to na którym z wesel np. następców tronu Holandii, Szwecji czy Hiszpanii nader "ę" i "ą" nowozeńcy robili na oczach setek gości podziękowania dla rodziców??? NIGDZIE!!! a z takich wesel przecież nawet bezpośrednie relacje przeprowadzano ;)rozważ to, aligancka panno

Gość gość
preludium - to dzięki wam