Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Greace*

Ślub cywilny-rozwód?

Polecane posty

Znam się z mężczyzną od 3 m-cy i wczoraj oznajmił mi,że naście lat temu wziął w Niemczech ślub cywilny,po to aby dać komuś obywatelstwo niemieckie.Do roku czasu anulował ten ślub,aby nie było potem konsekwencji,zobowiązań.Wiążemy ze sobą przyszłość i zależałoby mi na przypiczętowaniu naszego związku ślubem kościelnym.Z tamtą osobą nic go nie łączyło ani nie łączy,zrobił to na prośbę przyjaciół i jak twierdzi ma czyste papiery.Jak to jeszcze sprawdzić.Nie jest Niemcem od urodzenia,zysklał obywatelstwo niemieckie.Dobrze,że mu wstyd za taki wyczyn,a mnie aż zadziwił.Poradzcie.Miał ktoś tak?

Gość nb bn
popros żeby pokazął ci akt ślubu . JEśli będzie adnotacja o rozwodzie to git, jeśli nie tzn że nadal jest małżonkiem

Tak też muszę zrobić.Ale myslałam także o pofatygowaniu się do jego parafii tu w Polsce,aby sprawdzić.Nie qwiem czy to coś mi da?

Gość facet to świnia!!!
w akcie ślubu nie ma takich zmianek zazwyczaj, ale ja bym poprosiła o papier uprawomocnienie wyroku sądowego wtedy się dowiesz a taki papier każdy po rozwodzie dostaje.. jak ci czegoś takiego nie pokaże to coś ściemnia i się zastanów nad tym...nie tak dawno moja kumpela dowiedziała się przypadkiem na nk że jej facet z którym mieszka i żyje już od 3 lat ożenił się i ma dziecko dziwne co?prowadził podwujne życie dlatego ciągle wyjeżdzał w delegacje do niemiec:)