Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie taka zła żona jak się wyda

Problem z mężem....:-(

Polecane posty

Gość nie taka zła żona jak się wyda

mam problem z mężem. Nie układa się nam w związku. Wiele razy z nim starałam się o tym porozmawiać a on zawsze kończył temat, ze nie chce o tym rozmawiać bo ja mam zawsze dużo do powiedzenia. Ciągle się kłócimy o byle głupoty. Jak zaczynamy rozmowę na ten temat to zaraz mi mówi że nie bęzie o tym rozmawiał ze mną. mamy dziecko 6 miesięczne a ja nie chce żeby później patrzyło jak my się ciągle kłócimy... Nie wiem jak już z nim rozmawiać. Jestem spokojna podczas rozmowy ale jak on tak do mnie mówi to zaraz mi nerwy puszczają... Poradźcie coś??? Nie wiem jak mam juz z nim rozmawiać o naszym związku...

Gość laibiado
może rozmawiajcie w drugim pokoju (żeby dziecko nie słyszało)?

Gość laibiado
i na czym polega wasz problem?

Gość no wlasnie o co ci chodzi kobi
eto? co ci nie pasuje? ile jestescie po slubie?

Gość katarzynka..b
Skoro on nie chce rozmowy to nie porozmawiasz. Z jakichś powodów on tej rozmowy unika: albo jest mu dobrze i mysli, ze Ty sobie chcesz "poględzić", albo wie, ze nie jest dobrze - czuje się winny tej sytuacji, nie widzi rzowiązania i dlatego nie chce gadać. Musisz od innej strony "uleczyc" sówj związek. Jesli coś Ci się nie podoba, to zmień to. Powolutku, pomalutku każdą rzecz, jaka Ci przeszkadza - zmieniaj. Mąż nie tak się zachowuje jak być tego chciała? Nie obrażaj się, nie uciekjauj w milczenie tylko mu to powiedz. Chłopu trzeba jasno i wyraźnie. Nie w stylu: śmnieci w kuchni aż kipią, tylko : wynieś smieci. Uzyj kobiecego sprytu, bo do rozmowy go nie przymusisz.

"Jestem spokojna podczas rozmowy ale jak on tak do mnie mówi to zaraz mi nerwy puszczają..." Czyli nie jesteś wcale spokojna podczas rozmowy :) Różnica miedzy facetem a kobietą polega miedzy innymi na tym że kobiety lubią gadać a mężczyźni wolą działać. Zrozum to że mąż ma inne sposoby radzenia sobie z problemem niż Ty. Ty lubisz wszystko omówić, radzisz sobie z emocjami poprzez "wygadanie się". Mąż prawdopodobnie ja większość facetów radzi sobie poprzez działanie. Twoje oczekiwanie że facet będzie reagował jak kobieta dowodzi jak bardzo słabo znasz psychikę mężczyzn. Ucz się kobieto, czytaj, pytaj , obserwuj i wyciągaj wnioski - czyli bądź facetem :).