Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna250000

Wlasna hurtownia

Polecane posty

Gość anna250000

Witam Chcialabym otworzyc hurtownie. Mam duza dzialke, towar bym sprowadzala z zagranicy np z chin. Myslalam szczegolnie nad kosmetkami, chemia lub odzieza. Tylko nie wiem od czego zaczac, moge przeznaczyc na to max 20tys. Chce sie dodatkowo starac o dofinansowanie. Wiem, ze najpierw trzeba napisac dobry biznes-plan. Ale jak zaczac go pisac?? nie mam o tym pojecia.. Prosze o jakies rady i opinie co sadzicie o moim pomysle. Z gory dzieki :)

Gość nudyyy
biznesplan napisze Ci księgowa... co do asortymentu jaki planujesz - moim zdaniem chłam. Takich hurtowni są setki tysięcy... Narobisz się a nie zarobisz

Gość anna250000
Na początek sprowadziłabym ze 100 ton chińskiej maści na szczury

najlepiej to zacząć od sklepu który potem się przekształci w hurtownie bo aby zacząć działalność hurtową trzeba mieć spore kontakty

Gość anna250000
Levviatan czemu uwazasz ze to chlam? ja mysle ze wcale nie jest tych hurtowni tak duzo jak piszesz. Jesli bede miec dobre ceny to ludzie beda chciali kupowac. Mozna by tez zrobic sklep internetowy z tym albo na poczatek sprzedawac to na zamowienia i zobaczyc co sie bedzie dzialo.. A jak dostane dofinansowanie to wybudowac ta hurtownie..

Gość anna250000
halloo.. jest tu ktos????

Gość ja zauwazylemmm
ze ten czy ta leviatan to zna sie na wszystkim w kazdym temaciue ma odpowiedz a pracy to nie ma

Gość gupeek
ale ma racje, ze takich hurtowni sa setki. i wiekszosc z nich ciagnie na granicy oplacalnosci - znajoma prowadzi jedna o dokladnie identycznym profilu co Ty planujesz. Nie wiem więc, jak chcesz mieć atrakcyjne ceny - policzyłaś cokolwiek? i prawdą jest że to, czego Ci najbardziej potrzeba, to kontakty - bez nich nikt nie będzie się u Ciebie zaopatrywał.

Gość copernik
są firmy które piszą wnioski o dofinansowanie wraz z biznesplanem w zamian za procent od kwoty o którą się starasz płatne po przyznaniu kasy poszukaj u siebie w mieście

Gość napisz samaaa
jesli ma to byc dofinansowanie z up to wodotryskow w tym biznes planie nie musi byc, napisz co chcesz zrobic swoimi slowami poszperaj w necie dasz rade

Gość anna250000
na razie tylko tak sobie mysle "na brudno" z ta hurtownia. Chcialabym otworzyc cos swojego, bo praca u kogos nie za bardzo mi sie usmiecha.. Na nic lepszego nie moge wpasc i tak kompinuje juz od kilku dni. Jedynie co to ta hurtownia wydaje mi sie najlepszym rozwiazaniem w mojej sytulacji. Myslalam tez nad jakims zakladem pradukcyjnym, ale nie mam pomysu co moglabym tam produkowac.. moze ktos podpowie cos ciekawego??

biznesplan to pikuś jak ma się pomysł, wystarczy go spisać i policzyć w odpowiedniej formie napisanie projektu o dofinansowanie tez nie jest jakieś strasznie trudne, w każdym mieście masz centra informacji europejskiej, jest masa darmowych szkoleń masz pomysł?, wiesz jak chcesz to zrobić?, bez tego ani rusz masz jakiekolwiek kontakty? może najpierw warto zatrudnić się w takiej hurtowni, poznać od wewnątrz jak to działa, nabrać doświadczenia, ukraść kontakty ;-) tak samo sklep internetowy, warto podejrzeć jak oni pracują, żeby samemu przez lata nie dochodzić do spraw oczywistych Też mam dużą halę magazynowa na wsi przy krajowej 11, ale pomysły mam słabe.

Gość anna250000
a tak w ogole to pomysl z tym ze to akurat mialyby byc produkty chemiczne wzielam stad, ze zona znajomego wymyslila ze bedzie sprowadzac jakies mydla czy cs podobnego ktore u nas kosztuja 40zl a w Chinach ok 2-3zl. Wiec pomyslalam ze to by sie oplacalo.. Z niczym innym nie mialam nigdy styku i nie wiem jak by to wyszlo..

Gość anna250000
myslalam tez nad seks shopem ale boje sie ze bede musiala scierac plamy nasienia z kafelkow, a ja jestem bardzo obrzydliwa

Gość ja proponuję magazyn pod najem
to ci sie lepiej opłaci! ...a dofinansowanie jak najbardziej ale samemu ciężko przebrnąć przez ten gąszcz formalności - ja korzystałam z pomocy firmy konsultingowej 0 dofinansowanie otrzymałam.

Gość gupeek
na studiach pracowałem jako magazynier w firmie sprowadzającej markowe ciuchy. tez produkowane były w chinach, koszulka kosztowała tam dolara, w Polsce sprzedawana była za 70zl. (sklepy kupowały za jakieś 40zl, reszta to ich koszty i marże) ale jak do tego doliczyć koszta transportu, wypłaty nasze w magazynie, wypłaty pracowników biurowych, koszty reklamy itp to wychodziło ze zarobek właściciela był mizerny, a utrzymywał się w większości z innej swojej działalności. dodam, ze był wyłącznym dystrybutorem pewnych marek na Polskę, Czechy i Słowację, tak wiec na pewno mógł narzucać wyższe marże niż firmy, które wyłączności na swój towar nie maja.

Gość banko
sam pomysł nie jest zły ale ma kilka zasadniczych wad - nawet jeśli dostaniesz dofinansowanie - wątpię żebyś cos za to wybudowała ,i jeszcze zostala ci forsa - hurtownia musi zatrudnaić choć jednego pracownika - bo przecież nie będizesz tam siedzieć caly dzień sama - samochód - wiekszośc klientów nie chce sie sama fatygować po towar - chce zamówić przez telefon i hurtownia przywozi - i jeszcze płacą po 14 dniach komputer z programem do obsługi stanów magazynowych - musisz zgromadzić nowych klientów i pozyskać klientów konkurencji - a wierz m itylko ci sie wydaje ,zę nie ma takich miejsc jak twojwe - przejeż sie po sklepach i spytajj skad maja towar - odrazu sie dowiesz ,, gdzie sa takie hutrownie .

Gość banko
ponadto nie wiem czy towary chemiczne sprowadzane z chin nie potrzebują mieć jakiś cetyfikatów ,ze są dopuszczone do obrotu w naszym kraju - jak sobie o tym wszystkim mysle to od razu odechciewa mi sie jakiejkolwiek roboty :)

Mam do dyspozycji pomieszczenia po dawnej gorzelni, są to duże hale produkcyjne plus kupa mniejszych pomieszczeń. Wszystko km od drogi krajowej. Myśleliśmy o hurtowni zabawek zaopatrującej sexshopy, na poważnie, a z komina miał powstać neon w kształcie penisa ;-) ale nie mam doświadczenia w hurtowniach

Gość gupeek
autorko, nie zrozum mnie zle - ja Cie nie zniechecam, tylko zachecam do POLICZENIA. musisz dowiedziec sie ile kosztuje Cie towar, ile transport jego, ile koszta comiesieczne Cie wyniosa, po ile go mozesz sprzedac i ile go mozesz sprzedac. musisz uwzglednic WSZYSTKO. nikt tego za Ciebie nie zrobi - a bez tego - nikt Ci nie powie czy to dobry pomysl, czy zly.

Gość banko
Myśleliśmy o hurtowni zabawek zaopatrującej sexshopy, na poważnie, a z komina miał powstać neon w kształcie penisa ----------------już sobie wyobrażam te widoki z okien samochdu :):):)

Gość copernik
a jakjuż wszystko policzysz to dodaj sobie do tej kwoty jeszcze koszty utrzymania na co najmniej pół roku biznas na początku kuleje, rachunki ci schodzą a jak nie masz odłozonego nic to masz dyemat - zapłacisz prąd to nie kupisz towaru, nie kupisz towaru to nie zarobisz, a jak nie zapłacisz prądu to ci go odetną więc i tak nic nie sprzedasz i kółko zamknięte wbrew pozorom kasa na koszty comiesięczne na początku jest bardzo wazna

Gość anna250000
Banko w sumie to tak teraz sobie mysle, ze lepiej byloby cos wynajasc, z tym budowaniem wlasnego magazynu to za bardzo zafantazjowalam.. Masz racje - nie mam na to pieniedzy a po drugie nie wiadomo czy w ogole cos z tego bedzie Co do pracownika to planuje otworzyc to z moja siosta, mogybysmy sie wymieniac i mialybysmy jakis tam podzial obowiazkow (sama na pewno bym sobie ze wszystkim nie poradzila) Co do transportow to akurat mam w rodzinie jedna firme transportowa i mysle ze moze moglabym z nia jakos wspolpracowac, przynajmniej na poczatek, potem jakby dobrze szlo to moze zainwestowalabym w jakas bagazowke, zeby miec juz cos swojego Komputer z tym programem to mysle ze to tez nie najwiekszy problem.. Jedyny powazny problem z wad jakie wymieniles sa ci klienci, a to chyba najwazniejsze w tym wszystkim. Myslalam nad tym zeby na razie rozejrzec sie i zorientowac komu mozna by cos sprzedac i ile bym mogla na tym zarobic. Jesli by sie oplacalo to moze sciagnac by cos na zamowienie i zobaczyc co z tego wydzie.. I co teraz sadzisz o moim pomysle??

Gość anna250000
halloo.. zajrzy tu jeszcze ktos???? :)

Gość gość
a czemu nie zabawki? to tez fajna sprawa :) np www.aico.com.pl :) ile radosci to daje :)

Gość gość
Dobrym przykładem na biznes jest hurtownia artykułów erotycznych NEVES http://neves.com.pl/ która jest w tym momencie największa w Polsce

Gość gość
Ja np. zamawiam tkaniny odzieżowe z tej hurtowni http://migro-tex.pl i z tego co wiem to rzeczywiście sprowadzają towar z całego świata. Jeśli chcesz żeby twoja hurtownia dobrze prosperowała, to trzeba się czymś wyróżniać.