Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieznajaca sie na neruchomosci

*** co oznacza : MIESZKANIE LOKATORSKIE NA SPRZEDAZ Z ZASOBOW TBS ??

Polecane posty

jak w temacie dziekuej za informacje :0))

Gość copernik
TBS - tanie budy styropianowe

bardzo smiesnze .

Gość copernik
mnie to nie bawi w ogóle bo chyba co to mieszkanie lokatorskie to wiesz a tbs wystarczy w google wsadzić a potem ruszyć głową i obydwie info skleić

Gość to znaczyyy
ze tbs chce sprzedac mieszkanie po prostu , a co do osoby piszacej o budownictwie styropianowym polecałbym przejsc sie przez tbsa w moim miescie na parkingach najgorszy samochod jaki stoi to wartosc szacunkowa 30 tys. , a njdrozszy ostatnio jaki zauwazyłem bo czesto tamtedy do chaty przechodze to jaies 250 tys. i akurat ze swojego bloku widze osiedle tbs to w sobote wieczorem taksowki nie nadazaja sie tam mijac, a jak jade z taksiarzem i pytam to mowiaz ze najwiecej zlecen w miescie jest z tbs u i z irojia mowia "osiedle dla biednych"

Gość copernik
mają na samochody bo na mieszkaniach zaoszczędzili :D

Gość to znaczyyy
wiesz ale ojciec zna stamtad kilka osob to wlasciciele firm i takie tam duperele i tam cholernie droge sa czynsze u nas w mnmiescie sie smieja tak jak juz napisałem ze to "mieszkania dla biednych" z tym ze srednia pensja biednego to tamtejsze oplaty

Gość to znaczyyy
siostra ma małe dziecko i sie troche zna na wozkach itd jak tamtedy idze na spacer przychodzi to przezywa z jakimi wozkami tam jezdza w jakie ciuchy dzieci poubierane - cos w tym musi byc, w kazdymbadz razie ja studiuje z jenym kolesiem co tam mieszka to stary firma, koles na uczelnie rocznym golfem przyjezdza i jak na impreze pojdziemy to wiekszosc piffko a ten whiskacze i takie tam

Gość copernik wez nie pierdol
bejbe , ciebie na czynsz w tbs nie stać ,u mnie jest ogrodzone osiedle ,bryki takie ,ze możesz pomarzyć ,standart mieszkan tez wysoki ,ja tam sie smieje z ludzi ,którzy wywalaja na mieszkania o tym samym standarcie po 300 tys i maja hipoteke na 30 lat i płaczą ,żeby pracy nie stracic bo im bank zabierze mieszkani

Gość copernik
czynsze są drogie ale to pewnie i tak mniej niż rata za kredyt gdybym ja miała możliwość wziąć tbs a kase która poszła na mieszkanie przeznaczyć na firme też bym pewnie teraz więcej zarabiała

Gość copernik
"którzy wywalaja na mieszkania o tym samym standarcie po 300 tys i maja hipoteke na 30 lat i płaczą ,żeby pracy nie stracic bo im bank zabierze mieszkani" o tym właśnie mówie

nic nie rozumiem z tego wiec jakie sa plusy jakie minusy takiego mieszkania i czy jest ono wlascnosciwe?

Gość racja racjaaaa
a na cholere sie pchac w kredyt na 30 lat wziasc tbs a , jak ktos napisal standard bardzo dobry(byłem widzialem) trawka wygolona, laweczki super, czysciutko, dbaja, a za kilka lat i tak tbs beda sprzedawac te mieszkania jak w wielu miastach juz to robia za grosze i na jedno wyjdzie bez kredytu i taniej

Gość to zalezyyyy
jezeli kupisz od tbsu bo wlasnie wyprzedaje w danym miejscei to masz wlasnosciowe , a jezeli dostajesz przydzial tego mieszkania placac tylko partycypacje to to mieszkanie nie jest twoje a tbsu a ty tak jakby wynajmujesz go od nich, ale wczesniej czy pozniej tbs bedzie i tak je sprzdawal jak ktos tu napisal zrobily juz to tbsy w wielu miastach to wtedy bedzie wlasnosciowe, ale mimmo wszystko moim zdaniem oplaca sie wziasc

acha..ale trzeba miec gotowke

Gość to zalezy od tbs
u mnie wykupujesz udział tory wynosi na ten moment ok 60 tys za mieszkanie 40 paro metrowe,stanowi to 30%(okoŁo)wartosci mieszkania,resztę ,która pokrywa za ciebie tbs spłacasz w czynszu przez około 10 lat ,u mnie orientacyjnie za 44,5 jest to 450 zł -sama podstawa czynszu bez mediów,poźniej u mnie jest opcja ,że po 10 latach będe mogła wykupic na własnośc ,natomiast na ten moment moge sprzedac udział wtbs nowemu najemcy ,sredniwa wartośc rynkowa przy sprzedazy jest 120-140 tys,u mnie niektórzy od razu kupowali udział i sprzedawali 2 krotnie na tym zarabiając,ale nie w kazdych tbs mozesz dysponowac udziałem