Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onnnaaa

palicie?

Polecane posty

Gość eve22
powiem tak.. moja znajoma z czasow liceum pila i palila podczas ciazy a cmochala jak parowoz chyba z paczke dziennie. dziecko zdrowe po dzis dzien, natomiast kuzynka nie palila, nie pila i odzywiala sie zdrowo przez cala ciaze- synek urodzil sie z wada serca wiec na to nie ma reguly, ale na pewno fajki dla dziecka zdrowe nie sa

Gość do eve22
rozumiem że morał według ciebie taki żeby palić?? :o dziewczyno nie pisz takich głupot bo przez ciebie dziewczyna jakaś nie rzuci bo "twoja koleżanka paliła i ma zdrowe dziecko a druga nie paliła i ma chore" :O :O jaką dasz gwarancję że dziecko urodzi się zdrowe mimo że matka pali?? żadnej. A jak kobieta nie pali a mimo wszystko dziecko będzie chore to przynajmniej matka nie ma sobie nic do zarzucenia że to przez nią.

aha autorko nie chcialabys widziec dzieci jakie rodza sie nie raz bo matka palila w ciazy!!! Oj nie chcialabys widziec,,,

No właśnie, przyznałam się do czegoś co nie odpowiada waszym standardom i już zaczęło się od delikatnych upomnień, a kończy na wyzywaniu, ech. Ja wcale nie twierdzę że robię dobrze, wiem że źle, i wiele rzeczy w życiu robię i jeszcze zrobię źle, taka natura ludzka. Ale pań które nie paliły nie słucham bo naprawdę nie maja pojęcia o czym mówią. Urodziłam się w Warszawie na Solcu droga koleżanko. Do psychiatry się nie wybieram bo nie mam takiej potrzeby. Co najwyżej poradzę tobie abyś się udała do poradni aby ktoś nauczył cię panować nad złością i językiem. A także do kogoś kto wie jak się zachowywać kulturalnie, i nauczy cie prowadzić dyskusję:) Wiem że da się rzucić palenie w ciąży bo w pierwszej się udało, ale z tą nie wyszło, paradoksalnie to pierwsza się zakończyła przedwcześnie. Znam wiele matek palących i przyznaje że żadna z nich nie narzeka na zdrowie dziecka, bardziej niż przeciętna matka. Większość kobiet z mojego otoczenia paliło w ciąży, i urodziły zdrowe dzieci. Po za tym zobaczcie jak niewiele kobiet chce się przyznać do tego że pali bo nie maja ochoty bądź bają się piętnowania z waszej strony, jestem jedyną na tym forum która otwarcie przyznała się do palenia i liczyła na jakąś rozsądną i spokojna dyskusję, ale widzę że na ten temat nigdy nie da się spokojnie porozmawiać. Gratuluje wszystkim mamom które rzuciły palenie, może następnym razem będę jedną z was. Paniom które starają mi się ubliżyć nie gratuluje niczego po za niewyparzonym językiem Życzę wszystkim miłego dnia.

jak słyszę takie argumenty "moja koleżanka paliła i ma zdrowe dziecko" to mnie krew zalewa a ja mam koleżankę która paliła i jej córka teraz 4 letnia ma takie problemy z oddychaniem że aż się dusi, a wy i tak pójdziecie za tą, która "paliła i ma zdrowe" :o

Gość woda z sokiem pomarańczowym
Koleżanka paliła całą ciążę. Nie docierały do niej żadne argumenty. Dziecko urodziło się z bardzo małym obwodem głowy. Ona teraz biadoli, że może będzie upośledzone umysłowo. Mądry Polak po szkodzie :o

Nie chodzi o to aby za kimś puść, chodzi o to żeby nie generalizować i ni e dokładać własnych wniosków do opinii lekarzy o zagrożeniach jakie niesie palenie. Nie przypominam sobie abym napisała że uważam że dobrze jest palić w ciąży. Chciałam tylko podkreślić moje prawo wyboru. Proszę nie wkładać mi pod palce zdań których nie napisałam. Wiem jakie dzieci mogą się rodzić na całym u świecie u każdej matki mój wuj nieżyjąca ciotka i mama są tego najlepszym przykładem, przykładem trójki chorych dzieci urodzonych przez zdrową krzepka kobietę. Nie tylko palaczkom rodzą się chore dzieci. Nie generalizujcie.

moje zdanie: chcecie się truć, śmierdzieć, narażać na choroby - proszę bardzo. Ale SIEBIE. Czym wam zawiniło nienarodzone dziecko? Czy głupi papieros jest wart tego żeby ryzykować zdrowiem i życiem dziecka? Czy nie będziecie miały wyrzutów sumienia jak dziecko urodzi się chore? Nie będzie wam żal że ono miało czysty start a przez was i głupie fajki na starcie ma gorzej? Ja jakby przeze mnie coś się stało mojemu dziecku - nie darowałabym sobie tego. Takie jest moje zdanie. Dziecko ważniejsze niż fajki.

Popieram!!! Tak autorko rodza sie zdrowe dzieci ale niektore z jich niestety rodza sie chore a potem czlowiek pluje sobie w morde...nie masz pojecia co takie dzicko w lonie czuje kiedy ty palisz,,, opamietaj sie....

Gość ja tez palilam w ciazy
:( ale bylam debilka!!!!!!!!! po porodzie rzucilam na czas karmienia i znow wrocilam do palenia(debilka) w nastepnej ciazy rzuce bo juz wiem ze to tylko moja wina ze nie rzucilam bo jednak pozniej mi sie to udalo

Gość ja tez palilam w ciazy
maslo maslane ;)

Gość porąbane idiotki
Jesteście i tyle. A potem się będą skarżyć,płakać lamentować i prosić o kasę jak dzieci będą chore!!! Co z was za matki ze nie możecie dla własnego dziecka i jego dobra i zdrowia rzucić głupich fajek!!! Debilki skończone debilki!! I wiem o czym mówię bo jak tylko zaczęłam się starać o dziecko to rzuciłam a paliłam w ciul!!! jeszcze raz powiem skończone kretynki!!!! Jak taką widzę z brzuchem i fajką to mam ochotę jej szczelić w ten głupi ryj!!