Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Artur21

ZROBIŁEM DZIEWCZYNIE DZIECKO, CO MAM ROBIC????

Polecane posty

Gość Artur21

już mnie to przerasta, nie wiem, co robic

już mnie to przerasta, nie wiem, co robic Zrobic to mozesz babke w piaskownicy. Pochwal sie rodzicom.

przede wszytskim zmien myslenie - to nie Ty zrobiles jej dziecko, to jest wasze wspolne dziedcko i wspolna odpowiedzialnosc

Gość poradnik poranny
dokladnie! Wspolnie zrobiliscie dziecko, wiec bekniesz za to koleżko..

Gość no ale co Cię przerasta?

trudno doradzac skoro nie znamy waszej sytuacji - ile macie lat - czy jestescie razem - czy mieszkacie razem - czy wasz potomek jest juz na swiecie napisz cos wiecej

Gość banko
ale czego sie po nas spodziewasz ? że damy ci jakąś radę- ale odnoscie czego ?

Gość aXxXo
proponuję wyjazd do UK gdzie legalnie możecie pozbyć się tego problemu :)

Gość takie sa efekty jak
dzieciarnia bierze sie za ruchanie

Gość aXxXo
no przecież mu piszę by pojechali do Uk gdzie jest to legalne i bez problemu można rozwiązać ten problem... jesteś kolego jeszcze młody i spieprzysz sobie życie jak już zostaniesz "tatą" :classic_cool:

Gość toś chłopie
nawywijał

powiem tak: nie odwracaj się od dziecka, nie musisz się od razu żenić ale nie olewaj dziecka! Długo jestescie ze sobą?

jeżeli ją kochasz i sobie tam czasami myślałes, ze chciałbys z nią byc to się żeń. Ale jesli chciałbyć to zrobic bo wypada to tego nie rób bo ani wy nie bedziecie szczęsliwi ani tym bardziej dziecko. Mój ojciec tak zrobił. Ożenił sie z moją mamą bo wypadało a jak się urodziłam pól roku pozniej to się zmył. Więc po co się żenić w takim wypadku? Ale postąpisz naprawdę fair, gdy się od dziecka nie odwrócisz. Mój ojciec powiedział, ze nie chce miec ze mną do czynienia...

Gość Artur21
Ja mam 21. Dziewczyna niedługo kończy 19. Mieszkamy osobno. Aborcja nie wchodzi w grę.

Gość TH is IT OM
Byc ojcem

Ciebie to przerasta i nie wiesz co zrobić... A twoja dziewczyna to zapewne ma lepiej bo ona wie co robić. Będzie w ciąży, potem urodzi i będzie wychowywać. Ale w sumie to ty masz trudniej, co nie? Bo możesz zostać a możesz zwiać. A ona nie musi się nad tym zastanawiać. Słów brak.

Gość a w czym problem
przecież dorosły jesteś jeśli masz 21 lat, to już młodziakiem nie jesteś i potrafisz zadbać o rodzinę, jak mężczyźnie przystało. Młodsi od ciebie sobie poradzili , a dlaczego ty uważasz że nie stać cię aby poradzić sobie, a dziecko jest twoje i to ty za nie odpowiadasz. Zdejmij krótkie porcięta i włóż długie spodnie, jak na mężczyznę przystało żenić się nie musisz bez fundamentów więzi, ale ojcem już się stałeś, i weź na klatę to co zasiałeś

Gość a jjaaaa
A co masz robić - do pracy i zarabiać -zamieszkać u rodziców bądź coś wynająć -zaopiekować się kobietą i własnym dzieckiem nikt więcej od Ciebie nie wymaga :-)

Gość Artur21
Łatwo mówić, mój ojciec jest lekarzem ginekologiem, matka neurologiem, nie wiem, jak mam im to powiedzieć. Dla nich to ogrmny wstyd mieć dzieci nieślubne.

Gość Do Artura
jak to co masz robić? Ciesz się, zostaniesz tatusiem. Gratulacje

Artur wszystko się ułoży, zawsze sie w takich sytuacjach układa. Najpierw ludzie trzęsą portkami a pozniej sie okazuje ze ten strach był zbędny. Musisz stawic temu czoło. Przemysl najpierw dokladnie co powiesz rodzicom, w jakiej to bedzie formie. Masz byc przy nich mężczyzną odpowiedzialnym, stanowczym, zdecydowanym - wtedy uszanują twoje plany. Musisz im to powiedziec z podniesionym czołem. A jeżeli Cię kochają bezwarunkowo(taka powinna byc miłość rodziców do dziecka) to zaakceptują tą sytuację.

powiesz im, ze narazie nie zamierasz sie znią zenic poniewaz nie jestescie ze sobą blisko emocjonalnie. A nuż się do siebie zbliżycie i za jakiś czas sie ożenicie. No a jak nie to przynajmniej nie będziecis ei musieli bawic w rozwody.

Gość Artur21
Blisko emocjonalnie jesteśmy, spotykamy się 2 lata. Tylko naprawdę mnie to przerosło, nie wiem, od czego powinienem zacząć.