Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelowa zorza

Dziwne pytanie jak się w końcu porządnie wyspać??

Polecane posty

Gość karmelowa zorza

Mam 15 miesięczne dziecko i od jego narodzin śpię średnio 3, 4 godz. na dobę. Najgorsze, że już oduczyłam się spać- w dzień jestem nieprzytomna ale już nie potrafię normalnie spać. Macie jakiś sposób?

Gość ddddddd
Daj komuś dziecko pod opiekę i się wyśpij.

Też się oduczyłam... Czwórka dzieci...w pewnym momencie doszło do mnie, że już nawet najmłodszy w nocy smacznie śpi a ja i tak w nocy wstaję ;P Z pomocą przyszedł BENOSEN. 4 dni wystarczyły. Organizm przypomniał sobie od czego jest noc :D

Gość fghnzg
bierz melatonine to naturalny srodek regulujacy sen

jesli to przez dziecko to daj tesciowej lub mamie na noc, jesli przyzwyczajenie to moze te specyfiki co dziewczyny polecaja :) zycze zebys sie zaczela wysypiac. ja spie czasami nawet do 9-10 (jak malemu sie dluzej pospi albo jak maz malego rano wezmie) ale za nic sie ostatnio nie moge wyspac, to chyba ta pogoda

Gość mama małej hani
ja nie śpię od 4 miesięcy, bo mała notorycznie budzi sie w nocy na jedzenie i potrafi tak ciumkać do rana(karmię piersią)

Gość oopopopopo
Nie wiem czy to jest zdrowe ale moja znajoma też tak miała i robi tak, że w weekend bierze tabletki nasenne i przesypia całą dobę, a w tym czasie dzieckiem zajmuje się mąż. A potem przez cały tydzień śpi po 3 godz.

Gość karmelowa zorza
Budzi się bo jest głodne. Karmię sztucznie żadne kaszki i inne cuda nie działają. W nocy mam czas na posprzątanie bo i tak nie śpię. W dzień jak mała śpi to nawet nie próbuję spać, bo nie umiem.

Gość przecież czas
na wyspanie się będziecie jeszcze mieć. Niektórzy śpią mniej, niż 4 godziny na dobę i jakoś żyją.

Gość sjhkbsjbkhbsk
Jak ja bym chciała przespać chociaż 6 godz. bez budzenia się, ale może jak dziecko podrośnie. :-)

Gość hdtrhyy
No łatwo powiedziec że będziecie mieli czas na wyspanie się i po problemie ;) Proponuję poczytać czym jest bezsenność i jakie pociąga za sobą konsekwencję. Brak snu do dekoncentracja, zwolnione reakcje, wrażliwość, czasami nadmierne pobudzenie, problem z odczytywaniem i interpretowaniem sytuacji. To też prowadzi do róznych zaburzeń psychiocznych i chorób. Przy dziecku to po prostu wielkie zagrożenie.

Gość xenaxena
Może i zagrożenie ale jeśli kobieta śpi 3, 4 godziny na dobę to nie ma jeszcze tak źle. Decydując się dziecko trzeba się liczyć z tym, że kończą się noce, kiedy można się wyspać.

Gość posejdonka
Chore są te niektóre wypowiedzi.

Gość mamma_Julka
Karmelowa Zorza, 15 miesięczniak nie powinien jeść w nocy!!!! zęby mu pójdą jak tak dalej pójdzie, mój nie je w nocy odkąd skończył 3 miechy, teraz się budzi bo wychodzą mu trójki (ma 20 mies) spróbuj oduczyć jedzenia!!! koniecznie!! oszukuj wodą, rumiankiem i bądź konsekwentna, pogłaskaj po główce i niech śpi, powolutku, pomalutku, zacznie spać całe noce, a ty sobie przypomnisz, że nie trzeba się zrywać, to wszystko nawyk, nic więcej możesz mu wieczorem podać kaszkę z melisą (kaszka syci, melisa wycisza) życzę konsekwencji i sukcesu, swoją drogą nie wyobrażam sobie tak mało spać!!! jak wstawałam na karmienie o 3, to zahaczyłam autem bramę, miałam kłopoty z pamięcią i koncentracją, to jest naprawdę niezdrowe...

Gość kamikadze555
Moje dziecko ma 2 lata a też już nie umiem spać. Jedyny plus z tego to to, że mam na dobę 20 godzin czasu, w nocy robię tyle różnych rzeczy, że teraz te 4 godziny mi wystarczają. Dziecko śpi przez całą noc ale ja się oduczyłam i nawet mi melatonina nie pomaga.

Gość klu kak kkakak
nie wyobrazam sobie spac po 4 h na dobe!!! tragedia! widac niektórzy potrzbuja wiecej, niektorzy mniej snu :O ja bym padla po 1 takiej nocce...

Gość Wy myślicie, że
dziecko będzie głodne czekać na was z łaską bo wy się musicie wyspać. Dziecko jest ważniejsze od własnego tyłka.

Gość bnbnbnb
Ja spałam po te 3 godziny na dobę... Efekt? pewnego dnia zasnęłam na siedząco. Przez sen słyszałam płacz dziecka ale nie mogłam otworzyć oczu ani się poruszyć. Potem już nic nie słyaszałam. Organizm się wyłączył. Byłam sama w domu i spałam 6 godzin. Dziecko w tym czasie było pozostawione same sobie a miało zaledwie 5 miesięcy. Wyciągnęłam naukę z tej lekcji. Na kilka tygodni wprowadziła się do nas moja mam i po prostu przez pierwsze 2 tygodnie to ona cały czas nocami wstawała do dziecka a później robiłyśmy to na zmianę. Nawet nie chce sobie wyobrażac co przez ten czas gdy byłam nieprzytomna mogło się zdarzyć. Z tym kobeity naprawdę nie ma żartów. Dla bezpieczeństwa dziecka trzeba miec wygospodarowany czas na sen!

Autorko jak to 15 miesieczne dziecko budzi sie w nocy do karmienia? Tak nie powinno byc... Powinien mu brzuszek odpoczywać w nocy... dlaczego tak się dzieje? Ja mam miesiecznego ponad synka i wstaje do niego 2 razy w nocy aby zjadł. Jak jest głodny zaraz to przepij go herbatką aby mu się żołądeczek uregulował...

Gość taa niedobra pupa
dziecko będzie głodne czekać na was z łaską bo wy się musicie wyspać. Dziecko jest ważniejsze od własnego tyłka. Sen to nie luksus, ale fundamentalna potrzeba organizmu.... Nie wiem jak można pleść takie bzdury. Brak snu jest duuużo bardziej niebezpieczny niż jedzenia. Spać powinnyście i to normalnie = 8 godzin. Brak snu zawsze wyjdzie - jak nie teraz to po latach....

Gość treleranek
Ja też tak miałam, w końcu wzięłam dziecko do swojej sypialni i śpi ze mną. Ma 4 lata ale ja jestem wyspana, dziecko też. Mąż też już się przyzwyczaił i zrozumiał,że to jest lepsze, niż moje niewysypianie się.