Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakjakjakjakjakjakjak

Jak walczyć z Depresją będąc samej ....

Polecane posty

Gość zyta cieslukoowa
jak dzisiaj? co robita?

Gość wwi
Na pewno wazne jest udanie sie do dobrego specjalisty bo musisz brac leki zeby ustabilowac swoja psychike i terapia. Kiedys sama nie wierzylam w nia ale mialam wspaniala terapeutke i to duzo pomaga tylko trzeba czasu. Nie pomoga wolontariaty ani nic w tym rodzaju. To jest ciezka choroba ktora wymaga cierpliwosci i pomocy rowniez rodziny. Przechodzilam przez to samo co Ty zero checi do zycia , kontaktu z ludzmi, ciagla sennosc i niskie poczucie wlasnej wartosci. Nie zawsze jest lekko, czasem wszystko powraca, czuje sie gorej mam dola i plakac sie mi chce ale ni mozna sie pddac. trzeba sobie samemu pare rzeczy wytlumaczyc, porozmawiac samym ze soba i zyc dalej. Staraj sie zmienic myslenie pow oli nic od razu.mimo ze od razu nie wszystko bedzie sie ukladac bedzie ciezko wmawiaj sobie ze jest ok i dasz sobie rade musisz nauczyc sie wierzyc i optymizmu. ja jestem nadal od ponad 7 lat pod opieka lekarza biore malo lekow ale lekarz stara sie mi je odrzucic ale mam problem jeszcze z psychika ale musze sobie radzic mimo ze nie mam ustabilowanej syutacji w zadnej sferze . teraz jestem w Anglii sama bo musze walczyc o siebie sa rozne momenty lepsze i gorsze ale co mam zrobic poddac sie ..Zobaczysz bedzie dobrze wiem to i Ty tez tylko uwierz w to i placz jak chcesz spij nie wstydz sie tego to jest normalne ale zastanow sie nad tym co chcesz i walcz o to bo nie warto sie poddawac chorobi mozna z nia wygrac czasem trzeba porozmaiwac jak jest zly dzien wyzalic sie nawet tutaj i juz jest lepiej ja tak czase robie bo mam chwile slabosci...wiem ze dasz sobie rade i zycze wytrwalosci i duzo zdrowia i checi do zycia bo jeszcze wiele pieknego przed kazdym z nas choc to teraz wydaje sie banalne dla mnie tez czasem ale czasem musze pklamac sobie a co mi tam pozdrawiam cieplutko z Anglii;-0

Gość gość
bez leków i psychoterapii tylko zapadniesz się jeszcze głębiej. To na pewien czas jest potrzebne, aż się pozbierasz

Gość gość
zmagałam się z pewnymi problemami. Zaczęło się od tego, że na forum uczelnianym przeczytałam opinie o wykładowcach, z którymi mam mieć zajęcia na 2 roku studiów. 1 rok zaliczyłam w miarę bezstresowo, z jedną poprawką, którą zdałam w czerwcu. Ludzie nastraszyli mnie, że kobieta od mikroekonomii oblewa połowę ludzi na ćwiczeniach, a egzamin z polityki gospodarczej jest bardzo trudny. No i w mojej głowie zaczęły kiełkować myśli: że sobie nie poradzę, że będę miała masę poprawek ect. Te myśli się pogłębiały aż nie potrafiłam się im oprzeć…. Nie dawałam rady…. Z pomocą przyszła mi koleżanka która interesuje się ezoteryką. Poleciła mi rytuał oczyszczenia aury u pewnego bioenergoterapeuty – jego strona http://moc-energii.pl , niedługo potem niepokojące myśli ustały, a ja bezproblemowo zdałam kolejne egzaminy.

Gość gość
Na pewno nie można zostawać samemu w takich sytuacjach, tylko dobry specjalista może pomóc. Też nie zaszkodzi pójść na spotkanie ze specjalistą. Ja byłam na spotkaniu w Ośrodku Harmonia w Krakowie i bardzo mi to spotkanie pomogło.

Gość jakubczak952
Chorując na depresję nie warto się męczyć - skorzystanie z pomocy specjalisty jest często jedynym sposobem na to, aby rozpocząć życie na nowo. Świetnych specjalistów z zakresu psychologii i psychiatrii można znaleźć w warszawskiej klinice https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/

Gość Patrycja
Dnia 5.06.2018 o 20:33, Gość jakubczak952 napisał:

Chorując na depresję nie warto się męczyć - skorzystanie z pomocy specjalisty jest często jedynym sposobem na to, aby rozpocząć życie na nowo. Świetnych specjalistów z zakresu psychologii i psychiatrii można znaleźć w warszawskiej klinice https://psychomedic.pl/psychiatra-warszawa/

Potwierdzam, ja chodziłam na terapię tam do dr Iwony Milewskiej-Tyszkiewicz. Bardzo mi pomogła.