Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytamzebywiedziec

leki dopochwowe a okres

Polecane posty

Gość pytamzebywiedziec

Cześć. Mam kilka pytań i może tu znajde na nie odpowiedzi. Byłam u ginekologa i miałam robioną cytologie pierwszy raz w życiu. Zadzwoniłam po wyniki i okazało sie,że jest 2 grupa i lekki stan zapalny. Pielęgniarka powiedziała,że lekarz wypisze mi recepte i mam po nią iść jutro,ale z lekarzem sie nie zobacze,dlatego pisze tutaj. Jeśli to będą leki dopochwowe to jak zaczne je aplikować to aż do ich skończenia prawda? a za tydzień powinnam dostać okres. Jak długo bierze sie te leki? Czy moge je zacząć brać i na czas miesiaczki przestać czy zacząć po okresie?

leki bierze sie tak długo jak zaleci lekarz. jesli nei zaleci konkretnego czasu terapii to do skończenia opakowania. zrobisz przerwę na okres i dokończysz po nim. ewentualnie zawsze mozesz zapytac jutro pielęgniarkę.

Gość bojabojaboja
Tak jak napisała frufru kuracje się przerywa na czas okresu. Na lekach, które dostałam przy infekcji na ulotkach nawet była taka informacja.

Gość czyli tak
dostałam gynalgin 10 tabletek i za 6 dni dostane okres,więc z tego co piszecie powinnam dziś zacząć brać potem przerwa i kolejne tabletki aż skończe opakowanie tak?

Gość do czyli tak
dokladnie tak powinnas zrobić plus (jesli nic nie kupilas dodatkowo) kupic lacibios femina (odbudowuje dobra flore)

A mi lekarz powiedział że nie można przerywać i kazał zacząć brać dopiero po skończeniu okresu. Tak więc lepiej jest jednak kogoś zapytać bo pewnie zależy to od rodzaju leku