Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koccurek

usg a lekka nadwaga

Polecane posty

Gość Koccurek

Witam. Tematów było kilka, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na to właściwe... Otóż jestem w 11tc i mój brzuszek jest już bardzo widoczny- wiele osób myśli, że moja ciąża jest bliźniacza. Przed zajściem w ciąże nie miałam płaskiego brzuszka (efekt zbyt szybkiego odchudzania) i nigdy nie należałam do osób chudych- raczej zmagałam się ze swoja wagą i zastanawiam sie jakie Wy miałyście/macie brzuszki? Przytyłam ok 2kg- zwiększył mi się obwód brzuszka i w piersiach. A drugie pytanie jest takie- czy przez taki duży brzuszek i lekką nadawagę nie będzie problemu z usg (z zobaczeniem dziecka)?

Gość kosmata panienka
założyłam dwa tematy pod różnymi nickami ponieważ coś mi się popsuło i kilka razy było info o tym, że takie tematy juz istanieją (Koccurek=kosmata panienka)

no cos ty na pewno ilosc tkanki tluszczowej nie wplywa na jakosc usg :) nie martw sie kazda ciaza jest inna i nie patrz na to co mowia inni tylko na to co stwierdzi lekarz :) glowa do gory :)

Gość kosmata panienka
dziękuję :) po prostu miałam w rodzinie syt. że jedna z kobietek (fakt, znaczna nadwaga) miała jakieś problemy z usg... Po prostu byłoby mi wstyd gdyby okazało się, że przez moją (głupotę,obżarstwo) nadwagę nie mogę zobaczyć mojego dziecka tak szybko jak kobiety szczupłe.