Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozalkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Pomóżcie ułożyć zdrowy jadłospis

Polecane posty

cwicze co najmniej godzine dziennie,musze schudnac 10 kilo - najchetniej ulozylabym jadłospis na np 2 dni,i jadła wymiennie. Może ktos zna sie i pomoze ulozyc cos takiego,w czym bedzie maksymalnie duzo witamin,mineralow, dobrych weglowodanow, tylko zeby oczywiscie nie bylo bog wie jak kaloryczne:) Aha i jadam 4-5 posilkow dziennie :)

Ok to moze zaczne od sniadania:) Owsianka odpada, nie znosze:P Cos szybkiego, najlepiej kanapki czyli np 2 kanapki z pelnoziarnistym razowym pieczywem, do tego salata ogorek i surowa wedlina/ wymiennie z jajecznica z 2 jaj bez tłuszczu/ wymiennie z 2 jajkami na miękko. Czego za mało/za duzo??

Gość roznie rozniastoooo
wedź na jakis temat i tam dziewczyny spisuja co jedzą:) np. sniadanie grahamka z jajkiem II sniadanie: owoc obiad: grilowana piers z kurczaka z warzywami, ciemny ryż podwieczorek: marchewka kolacja: serek wiejski z pomidorem i szczypiorkiem s: 2 kromki razowca, 2palstry sera, pomidor, bazylia II s: sok pomaranczowy obiad: salatka z tunczyka, oliwa z oliwek podwie: suszone sliwki./ kilka orzechow kool: chudy twarog z rzodkiewka lub szczypiorkiem s: platki ( najlepiej owsiane) z odtluszczonym mlekiem II s: banan obiad: wazywa na patelni z brązowym ryzem podwiecz: gotowany brokul kolacja: makrela i salata zielona itpitd:)

NakedTruth - wlasnie zaraz napisze cos glupiego, zeby ktos sie zbulwersowal i mnie poprawil :) Dobra to bede jadła tak śniadanie - 2 kanapki z pelnoziarnistym razowym pieczywem, do tego salata ogorek i surowa wedlina/ wymiennie z jajecznica z 2 jaj bez tłuszczu/ wymiennie z 2 jajkami na miękko. - drugie sniadanie: jabłko tudziez kanapka taka jak powyzej -obiad jakies 10 dkg gotowanego kurczaka, do tego pół torebkryzu zwyklego/ryzu ciemnego/kaszy gryczanej/kaszy jeczmiennej (wymiennie) Do tego np kapusta pekinska z ogorkiem, rzodkiewka przyprawy, jogurt i troche majonezu -podwieczorek kanapka kolacja maly kawalek chudego twarogu Wiem,ze pewnie powinno byc wiecej warzyw i owocow,ale ja sie nimi nie najadam i ich nie lubie,wiec nie wiem gdzie jeszcze miałabym je zmiescic ;p

rozalko, gdyby kazdy takie glupoty pisal, to nikt by nie pisal, bo nie byloby kafe :) calkiem, calkiem..urozmaicaj sobie, do warzyw sie przekonaj, a do jablka dodawaj sobie np. jogo..nie zapominaj o nnkt..a owies z czyms jest pysznyyy :)

Serio to moze byc? nie za duzo? owsa nigdy nie jadłam :P A i dorzucam sobie do roznych rzeczy zarodki pszenne, otreby zytnie i pszene i rozne tego typu paproszki

aa, owsianka, okej, pozno jest :P

No owsianka :D I do niej dodajesz jakieś bakalie.. Ja robię najczęściej z rodzynkami i bananem lub jabłkiem.:) Dodaję mleka i bardzo mi smakuje.

a ten plaster twarogowy to pod warunkiem, ze nie zjedzony dluzej niz na gozine przed snem :) on jest 'bezkarny' ... wlasnie, pozno jest ...dobrej nocki :)

twarog jem po cwiczeniach, na pewno wiecej niz godzine przed snem:)

witam Rozalko.....schudłam skutecznie bez efektu jojo 15 kg w 3 mies. nie było uczucia głodu, organizm swietnie odzywiony i energia wzrosła ....mogę podzielic sie z Tobą wiadomosciami na ten temat ..pisz ulina2005@op.pl

Gość alicyjkaaaa
Tutaj masz przykładowy dzienny jadłospis (a na początku obliczanie zapotrzebowania, bo od tego należy zacząć): http://www.sfd.pl/temat493530 Dostosuj ilości do swojego zapotrzebowania, stosuj wymiennie różne produkty i będzie łatwo i smacznie :)