Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość london bridgee

Hej. Czy mozecie mi pomoc z polska wymowa? Bardzo prosze, bardzo wazne.

Polecane posty

skoro mieszkasz w anglii, masz wszystko angielskie, także klawiaturę angielską, to jak udało ci sie napisać "Ź" ?????????????

Gość hmmmmmmm.......hmmmmmmmmmmmmmm
hmmm, szerloku, moze ustawila w systemie polskie znaki?:o

Gość moimeme
No i niestety, po 3 latach zaczelam zapominac juz wielu slow w moim ojczystym jezyku (no wiecie, zamiast sok mowie juice, ulica street, etc) Mieszkam za granica 7 lat, po polskiu mowie tylko podczas rozmowy z mama 2 razy w tygodniu i nie mam zadnych problemow z wyslawianiem sie w moim ojczystym jezyku. Tylko, ze ja mowie albo po polsku albo po francusku, nie tworze jakis dziwadel francusko-polskich:O Mam za to ciocie w USA i ona wlasnie tak mowi jak ty, tzn. poszla na soldy, na tym streecie jest to i to, w backyardzie posadzila sobie kwiatki itp.:O:O

Gość moimeme
*jakichs

Gość bodieswithoutorgans
moj ojciec mieszka od ponad 20 lat w Stanach i mowi perfekcyjnie po polsku i anielsku.ja tez tam mieszkalam,pozniej jeszcze w Szwecji i jakos tez mowie prefkcyjnie w j.ojczystym,a oprocz tego po angielsku i szwedzku.albo prowokacja albo .... :)

A potem przyjedzie taka do Polski, wielka pseudoangielka i ani po polsku, ani po angielsku dobrze zdania nie skleci. I ten udawany pseudobrytyjski akcent, który kiedy słyszę to nie wiem czy się śmiać czy płakać... Tak to jest jak się człowiek własnej ojczyzny wypiera i na siłę chce być kimś kim nie jest. i nigdy nie będzie.

Gość Emociaaa
wiesz jak sie wymawia ź??

Gość ulalala)))))
hehe przyjechala kiedys taka kolezanka po roku czasu z Kanady i myslalysmy z kolezankami ze padniemy ze smiechu jak zaczela sypac obcym akcentem z obcymi slowami a przy tym pytala non stop jak sie nazywa to bo zapomnialam? a jak tamto? bo zapomnialam...buahahahahaha! A ja w USA juz 10 lat, maz obcokrajowiec a po polsku moge spiewac! ale sa takie okazy jak wyzej, sama spotkalam nastepne co jeszcze po angielsku dobrze nie umie a polskiego juz zapomniala :O nie rozumiecie ludzie ze tacy jak wy to radocha dla towarzystwa!