Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pogubiona i zmęczona

problem z jedzeniem u 4 latki

Polecane posty

mam problem z córką, zawsze była wybredna, niechętna do próbowania nowych rzeczy, miała kilka "ulubionych potraw" - na przykład pizza, chleb z masłem :o ja z kolei ja nigdy nie zmuszałam jej do jedzenia, nie kazałam jej siedzieć nad talerzem aż skończy wszystko, dawałam zawsze wybór (warzywa, mięso, frytki, pizza - to samo co każdy) ale nie zmuszałam, mogła jeść to na co miała ochotę i odkąd pamiętam był problem...ZAWSZE była awantura, że czegoś nie chce, czegoś nie lubi i nie chce tego na talerzu, pomimo, że nigdy nei była zmuszana i nie było presji, że musi zjeść - chcesz jedz, nie to nie ostatnio jest coraz gorzej, już mam dosyć, każdy posiłek zaczyna sie płaczem i krzykami, nie mam już siły i nei wiem kompletnie co mam robić :-( :-( macie może jakieś metody na normalne jedzenie? obecnie nie ma żadnego chleba z masłem, żadnych słodyczy - a ponieważ nie było ostatnio tez pizzy ani frytek ani niczego co by ona lubiła to nie jadła NIC od dwóch dni... pije, mówi, że jest głodna, ale chce chleb z masłem - nie z szynka, nie z serem, nic innego nie chce a ja się zaparłam i chleba jej nei daję, bo przez ostatni tydzień jadła wyłącznie ten chleb i nie chciała nawet próbować tego co jadła wcześniej... jestem bardzo konsekwntna, mam sporo cierpliwości, ale ostatnio to dziecko mnie kompletnie rozkłada na łopatki i nei wiem już czego próbować dodam, że syn, rok młodszy je wszystko co dostanie, a nawet jak nie lubi to chociaż spróbuje...tyle, że przyglada się jej krzykom i zaczyna powoli robić to samo :-(

Gość ja1987
moze wspolne gotowanie pomoze??? zawsze chetniej sprobowac czegos co sie samo robilo...

nie bardzo, niestety... robiłyśmy kiedys zupę razem, owszem, gotowanie było frajdą ale jedzenie juz nie - wyławiała wszystko z talerza co wczesniej wrzucała z ochotą do garnka i z obrzydzeniem na koniec odstawiła zupę :o problem jest taki, że ona jadła kilka potraw, ale całej rodzinie przeciez nie moge codziennie serwować frytek z rybą czy rosołu..a ostatnio nawet i te frytki wcale tak dobrze nei szły, tylko został chleb z masłem moi rodzice trzymali mnie do końca nad zimnym jedzeniem i miałam zjeść WSZYSTKO, słyszałam też o podawaniu tego samego na kolejny posiłek, dopóki nie zje - nie wiem czy to nie za bardzo extremalne rozwiązania, nie chcę, zeby miała kiedyś problemy z jedzeniem, dlatego staram się nei naciskać, ale mam wrażenie, że ona coraz bardziej chce rządzić i wprowadzać swoje reguły.. pozwolić i czekać aż się znudzi?

Gość martwiaca sie mama***
:D jak czytam to to sie smieje , bo to tak jakbym czytala o moim synku zapraszam do mnie to razem sobie pogrymasza :D juz nie wiem co robic i jak go zmusic do jedzenia , moze pani ma jakis pomysl :D ale z tego co pani pisze top raczej nie u mnie ostatnio tez nawet frytkow nie chce dzis rano wypil mleko , potem zjadl 2 nalesniki ( wczoraj jak zrobilam to nie chcial a mowil ze bedzie jadl ) no i chycil sie suchego chleba bo szynka mu nie smakuje , ciagle wola ze jest glowdny a jadlby tylko cos slodkiego jak mu chce dac cos innego to muwi ze boli go brzuch :D ale na lakocie to go nie boli , wiec robie mu glodowke bo na lakocie nie pozwalam aby w koncu uczciwie cos zjadl jest maly i chudy ma 102 cm , 14 kg wagi i 4,5 roku wczoraj facet na miescie cos go zagadal i mowi mi ze ma 3 latka ....