Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość decor

co potrzebne do firmy

Polecane posty

Gość decor

czy orientujecie się jaki sprzęt jest potrzebny do rozpoczęcia działalności związanej z dekorowaniem sal weselnych kościołów?

Gość decor
czy nikt nic nie wiem na ten temat?

Gość decor
pomoże ktoś

bibuła, balony... jakies sreberka i konfetti... możesz jeszcze postarać sie o figurki matki boskiej, najlepiej takie fosforyzujące ...

Gość decor
bardziej interesuje mnie jeki sprzęt kupić do tego rodzaju prowadzonej działalności

Zacznij od 20m drabiny i zrobienia uprawnien wysokosciowych, chyba ze chcesz stroic kaplice w pcimiu dolnym.

Gość decor
mam do wydania na ten cel 12 tys. zł a Ty poszesz mi że potrzebna mi drabina... Może odpowie mi ktoś bardziej kompetentny i znający się na tym biznesie...

Gość decor
miałem na myśli pisesz

Gość ZNAJOMOSCI W KOŚCIOŁACH
i na salach potrzebne w 1 kolejności- bo inaczej księża i właściciele będą ci robić problemy! praktycznie każdy z nich zazwyczaj ma już zaprzyjaźnioną firmę - często z rodziny - którą poleca a innym robi trudności. poza tym masa rzeczy.... tiule i inne materiały stojaki róznego rodzaju dostęp do taniej hurtowni z kwiatami i dodatkami typu balony papiery ozdobne- serwetki itd sztuczne bukiety itd

Gość sasda
hahahaha 12 tys i własny biznes otwiera :D braknie ci zanim dostaniesz zlecenie

Gość obciagaraaa
jak facet wam tryska na buzie tylko powaznie

Gość decor
czytaj dokładniej 12 tys chcę przeznaczyc na podstawowy sprzęt niezbędny do dekoracji cos typu kompresor sprężarka itd. nie na materiały, wazony itd.

tu masz link do firmy która zajmuje sie tym od lat i ma też sprzęt dla dekoratorów w ofercie0 możesz sobie cos wybrać: http://tnij.org/gn83

Gość sasda
toż właśnie mówię. nie wiesz co kupić ale uważasz że ci wystarczy :D śmiechu warte :D

Gość decor
tak myslę że starczy

kurcze raczej nikt ci nie powie co kupić 0 bo zależy na czym się chcesz skoncentriwać- bo na początek z małym budżetem raczej trudno na wszystkim - czy np ma to być strojenie kwiatami kościołów czy sal balonami czy może jakieś efekty specjalne typy wynajem fontann czekoladowych.... weź pod uwagę że ten rynek jest przesycony - a ilość klientów w najbliższych latach będzie spadać- koniec wyrzu lat 80 już się "hajtną" ew większości - więc jak chcesz si e za to brać to ci radzę rozeznaj się dobrze czego nie ma jeszcze na twoim rynku i na co jest zapotrzebowanie.

Gość decor
właśnie o to chodzi że w mom mieście nie ma firmy zajmującej się takimi rzeczami. Wesela się tutaj robi w remizach na wsiach każdy szuka takiej firmy ale jej nie ma, więc sami kupuja drogie materiały itd i męcza się 3 dni wiem bo rok temu tez szukałem:/ i wszystko kupic trzeba było samemu i tyrać 3 dni:/ Dekorował bym tylko remizę materiałem, razem ze stołami kościół i sztucznymi kwiatami. Mam 30 dni na wydanie pieniędzy i 12 tys musze wydać w sprzęt tylko nie wiem co kupić

Gość decor
tutejszy rynek potrzebuje takiej firmy

Gość decor
a po za tym to nie ma byc jakaś duża firma dekoratorska ale skoro dopłatę z UP można pozyskać to dlaczeo nie skorzystać.

Gość to zacznij od podstaw
-właśnie drabina- niekoniecznie jedna -coś do dmuchania balonów -orientuj się na stojaki do kwiatów i inne pierdoły typu pergole czy altanki- ludzie cuda wymyslają - duże ilości obrusów- białe+ kilka kolorów do wyboru (czerwony, pomarańcz, lawenda, zielony) - szmaty do dekorowania krzeseł - stelaże do podwieszania dekoracji na suficie (liny, haki, jakieś konstrukcje lekkie) niby drobnica a i tak kasy mozę zabraknąć na podstawy.

no to powiem ci tak ja w branży ślubnej jestem 15 lat nie zajmuje sie dekorowaniem ale znam ludzi którzy to robią. -1 zamów stojaki na kwiaty do kościoła najlepiej 2x bo ludzie lubia wybrzydzać0 zwróć uwagę aby były lekkie stabilne i łatwo było je spakować do auta- które również musisz mieć pojemne lub zainwestuj w przyczepkę. -Do tego musisz mieć bukiety - najlepiej kupić samemu kwiaty doniczki w hurtowni i samemu skomponować - upewnij się, że można wstawiać sztuczne kwiaty do kościołów które planujesz stroic0 bo niektórzy proboszczowie wydaja zakaz. -musisz tez miec pokrowce na krzesła i materiały do przystrojenie klęcznika - niektórzy maja tez stojaki na świece -kolejna sprawa jest przystrojenie ołtarza. -dobrze jest tez mieć chodnik o ile nie ma takiego w kościele to jest podstawa jesli chodzi o kosciół co do sali -to na pewno sprężarka + rózne narzędzia do ciecia - wiercenia - wspomniana drabina :D itp -balony można skrecac ręcznie lub maszyną ...ciężko tak powiedzieć bo zależy na ile taka remiza jest wyposażona i jakie wnętrze- niekiedy nie ma nawet zastawy - niekiedy trzeba założyć siatkę..... generalnie wiekszość dekoruje balonami różnego typu+ plus kwiaty+ materiały o tego bajery w postaci konfetti strzelającego nad głowami młodych podczas 1 tańca - maszyna do baniek mydlanych itp

ps z UP dają teraz 19400!

Gość decor
tak teraz właśnie tyle dają z UP.

Gość decor
Znajomości w kosciołach dzięki za rady a mozesz mi napisać jakie najlepiej materiały kupic na strojenie za młodymi i na sufity

Gość EdekWop
Moim zdaniem warto zainwestować w przenośny terminal http://paymax.pl/ jest to na prawdę duże udogodnienie

Gość gość
Ja bym jeszcze powiedziała, że centrale telefoniczne voip są niezwykle istotne niezależnie od tego czy mówimy o dużej czy małej firmie. Osobiście polecam tę od Focus Telecom - https://focustelecom.pl/wirtualna-centrala/ Dodałam linka, gdyby ktoś interesował się tematem ;)