Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona...

Zielona kupka u niemowlaka

Polecane posty

Gość zaniepokojona...

Witam. Moje dziecko ma 2 miesiące. Dzisiaj zauważyłam zieloną kupę w pieluszce. Karmię piersią, ale czasami dokarmiam butlą z mlekiem modyfikowanym. Czym to może być spowodowane i czy powinnam się martwić kolorem kupki???

Gość zaniepokojona...
ŻADNA mama nie miała podobnie?

może się zdarzyć że maluch tak reaguje na dokarmianie, albo Ty coś zjadłaś co się maluchowi nie spodobało. Jeżeli jest to jednorazowe to nie ma się czym martwić. Każda nowość może wywołać zieloną kupkę, także zaraz nie ma się co denerwować tylko obserwować

Gość ja tak miałam

Gość może alergia pokarmowa

Moj synek tak mial po Bebiku-robil wstretne zielone kupy..Teraz dostaje Bebilon i jest ok :) I przy alergii nie ma zielonych kup..:o Jakis skladnik z pozywienia dziecku nie pasuje

Gość zaniepokojona...
Ja dokarmiam Bebilonem 1, ale naprawdę rzadko. Niekiedy mi pokarmu braknie i dlatego. Ale nigdy po tym mleku moja mała nie miała problemów, więc odrzycam tę możliwość. W sumie to zjadłam wczoraj jajecznicę i mała dawała nieźle w tyłek :-/ Płakała strasznie i nie mogła zasnąć. I tak przez kilka godzin, aż wkońcu się wypierdziała i był spokój. I dzisiaj właśnie tę kupę zielonkawą zrobiła. Możliwe, że to ją męczyło. Dzięki na odpowiedzi :-)

Gość bełagam
a moim zdaniem dziecko zmarzło nie mam dzieci ale sama jak byłam niemowlęciem robiła na zielono po przemarznieciu

Gość zaniepokojona...
Że niby w jaki sposób miałam dziecko zaziębić??? :-/ Skoro u mnie w mieszkaniu panuje odpowiednia tempetarura, a wręcz jest niekiedy za ciepło... Nie rozumiem.

Gość bełagam
Normalnie, zdarza się, jaz zawsze byłam zmarźlakiem, mama trzymała mnie w wózeczku a ja beczałam i robiłam na zielono. Wystarczył dodatkowy cieplutki sweterek. Podobno dziecko trzeba ubierać grubiej niż dorosłego. Siostry córeczka też potrafiła zmarznąć, a w pokoju było cieplutko, ale była ubierana w jedną warstwę. Tez kupa zielona. Oczywiście ja się nie znam, nie mam dzieci. Tak mi się ta kupa skojarzyła.

Gość dziczek okrutniczek
Litości!! Co straszycie biedną kobietę. Moja droga jak karmisz piersią jadasz różne potrawy i od tego uzależnione sią kupki. Na prawdę niczym sie nie przejmuj, jakby były czarne to owszem. Jakby dziecku nie pasowało jedzenie to prędzej bolał by go brzuszek, a o zmarznięciu pierwszy raz słyszę takie głupoty.

Gość powiem tak niemal wszystko
gorszy byłby śluz i oczywiście krew w kupie. jednorazowa, czy tam dwie zielone, a później już normalne - to nie powód do niepokoju. pod warunkiem, że oprócz kup dziecko ma sie dobrze, a to już sama zauważysz.pozdrawiam

to nic takiego, moja corka robila takie zielono szare kupy przez 2 tyg w tym wieku, lekarze mowia ze to normalne. po zmianie mleka kupy staly sie zolte i przestala sie tak drzec przy robieniu kupy