Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyulkipp

po ch..młodzi polacy studiują skoro nie ma dla nich pracy?

Polecane posty

Gość tyulkipp

jak myślicie kochani?

Bo ludzie już tak mają...łudzą się niewiadomo czym i mają nadzieję...na to, że kiedyś będzie lepiej.. A co mają młodzi niby robić? Pracowac jako ciecie?

Gość bh,jb,mhbm
bo wole byc wykształconą bezrobotną a nie tylko bezrobotną :)

Gość gupeek
po dobrych studiach praca jest :) mam tytul magistra inżyniera informatyki i bez problemu znalazłem pracę jako programista aplikacji internetowych w dużej firmie. :classic_cool: natomiast nie rozumiem ludzi studiujących na wszelkich "wyższych szkołach lansu i baunsu" tudzież "akademiach gier i zabaw" kierunki pokroju stosunkow miedzynarodowych czy europeistki, którzy nie ukrywajmy - jeśli poza tym sami się nie rozwijają to szanse na pracę w zawodzie mają nikłą... :O

Gość wykształcona bezrobotna
lepiej zastanów się co mówisz, na bezrobociu nawet po mgr nie jest fajnie

Gość tyulkipp
mieszkam na wsi w lubelskim i prawie kazdy studiuje a to politologię,ekonomię,turystykę, zarządzanie,pedagogikę...itd ale jest jasne że nie ma tylu miejsc pracy dla tych ludzi, już nie mówie o stanowiskach biurowych tylko jakiejkolwiek pracy

Gość cvxc
gupeek - jeszcze dodaj, ze jestes z Warszawy cz innego duzego miasta :o🖐️

Gość fdgsdfgs
Łudzą się Bo jak studiują to rodzice są gotowi ich utrzymywać Bo naprawdę chcą się uczyć Bo studia dają okazję do poznania nowych ludzi i imprezowania Nie mam żadnych nadziei na etat w wystudiowanej dziedzinie, ale gdybym miał jeszcze raz podjąć decyzję o zdawaniu na studia to zrobiłbym to samo.

Gość tyulkipp
no tak bo studia to jakby przedłużenie młodości,czasu beztroski ucieczka przed bezrobociem ale szans na rozwój młode pokolenie w Polsce nie ma w ogóle no bo jak można myśleć np o założeniu rodziny skoro zarabia się 1500 zł

Gość zgaadzam sieee
właśnie, też sie dziwię, jak dla mnie to chore studiować tylko po to aby studiować, wiekszość studiuje z musu - dlatego ze inni też tak robią, i cholernie cieszę sie z tego, ze studia beda płatne ha! zmniejszy sie odsetek tych obiboków, powtarzających klasy :O a zwiększy ludzi chętnych z prawdziwymi pasjami, jakby tak zostawić tylko tych, dla których kierunek, który studiują satysfakcjonuje ich i pasjonuje i nie robia tego z musu to korytarze byłyby puste, zostałoby niewiele osób...

Gość bo som gupi

Gość tez sie nad tym zastanawiam
mój znajomy skończył jedynie gimnazjum, a za granica zarabia 6 tys. zł miesiecznie ! i pomyśleć ze ludzie po doktoratach zarabiają mniej, niż on po gimnazjum hahaha w dzisiejszych czasach nie oplaca się studiować - oplaca sie rzucić wszystko i wyjechać za granice

Gość wielu magistrów..........
nie potrafi nawet poprownie pisać robią straszne błędy ortograficzne,znam takich. I po co studiować skoro i tak nie ma pracy,po co wydawać mnóstwo kasy na studia,dojazdy,stancje itd skoro to się nigdy nei zwróci

Gość gupeek
@cvxc - tak, z dużego miasta, ale nie z warszawy. mialem natomiast na roku wielu ludzi z malych miasteczek, wsi, niektórzy przyjechali aż z podkarpacia albo z podlasia. kluczem do sukcesu była b.dobrze zdana matura. ci z nas, z którymi pokończyłem studia wszyscy bez trudu znalezli pracę.

Gość malinowaa_mambaaaa
dziś liczą sie tylko znajomości, aż zazdroszczę moim znajomym, którzy je mają, bo po maturze zarabiają niezłą kasę, a ja nawet po studiach pewnie nie będę tyle zarabiać :O

Gość tyulkipp
ja pracuje w Policji te 2.5 na rękę wyciągnę ale nasi naczelnicy spokojnie zarabiają 5 tys n rękę a w przeciwieństwie do nas zwykłych funkcjonariuszy angielskiego nei znają w ogóle

Gość dzisiaj młodzież
to w ogóle stado baranów które do niczego się nie nadaje nawet do pracy.

Ja po 3 latach licencjatu- pedagogiki - stwierdziłam, że po tym kierunku i tak pracy nie znajdę (obecnie pracuję w biurze) i zastanawiam sie nad tym, czy nie zakończyć na licencjacie. Mimo to, gdybym miała jeszcze raz wybierać, wybrałabym to samo, bo nie żałuje tych wydanych pieniędzy i minionego czasu- było super;) Nie wyobrażam sobie uczyć się i pracować jako ekonomista lub informatyk.... to byłaby męczarnia. A nóż widelec, może znajdzie się dla mnie kiedyś szansa pracy w szkole... :)