Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wiem czy nie przesadzam

ILE TAK PI RAzY OKO wasze 1,5 roczniaki mają nabialu w ciągu 1 dnia

Polecane posty

Gość bo nie wiem czy nie przesadzam

Gość ojej i nicc
no ile mleka ,kazki /sera tam mnie-wiecej

mój ma 20 miesiecy prawie codziennie dostaje jogurt (mały kubeczek) 2-3 plasterki żółtego sera (nie codziennie, ale bardzo często) butelka mleka modyfikowanego tyle

Gość Aaaby
Lepiej trochę przesadzić, niż dawać za mało. Wapń to bardzo ważny budulec u takiego błyskawicznie rosnącego malucha. Tylko karm go z głową - wybieraj produkty naturalne, a nie non-stop Danonki , deserki i serki homo. :)

Gość Aaaby
Kornelkowa, twój synek ma 20 miesięcy i jest jeszcze na modyfikowanym? O? Ja zamierzam przejść na krowie po 12.

aaaby krowie czasem dostaje do płatków a tak to pije bebiko bananowe. Smakuje mu wiec nie widzę powodu dla którego miałabym mu odmawiać.

Gość kauczukowe rolki
moja ma 2l i 9 miechow na do tej pory byla na modyfikowanym bo krowiego nie cierpi, z platkami tylko zdzierży... ale od kilku dni podaje jej krowie i nic , naet kropli nie wypija czyli po prostu ostawi mleczko raz na zawsze... napila sie za wszystkie czasy juz he he

Gość saddwefdwef
moj ma 21 mies i odkad skonczyl roczek jest na mleku krowim. Rano wypija szklanke kakao (mleko plus kakao puchatek) czasem do kanapek dostaje ser zolty, 2 razy w tygodniu na kolacje budyn na mleku, kilka razy w tygodniu serek danio

Gość Aaaby
Aaa, no chyba że tak. :)

Gość mama synka 20 miesięcy
Moje dziecko za tydzień kończy 21 miesięcy i w ciągu dnia wypija 2 butle mleka modyfikowanego po 180-210ml, jogurt albo serek i najczęściej wybiera do chleba coś z nabiału, bo nie lubi wędlin.

Gość Aaaby
Kauczukowe, dawaj dziecku mleko albo produkty mleczne, bo ludzie nie spożywają go bez powodu, tylko w określonym celu. Jak jej nie będziesz dostarczała odpowiedniego stężenia wapnia, to jej organizm pobierze go sobie z kości i będzie nieduża, będzie podatny na złamania kościec, słabe zęby (w najgorszym wypadku ciemne). Zastanawiałaś się czemu wiele kobiet szczególnie po okresie ciąży kończy z kilkoma brązowo-szarymi zębami wyglądającymi na martwe? Unikały nabiału, a rozwijający się płód pobierał z nich co tylko mógł. Wapń to szalenie ważny budulec dziecięcego i dorosłego organizmu.

Gość Aaaby
* będzie miała podatny na złamania kościec

I nie wiem co w tym dziwnego, że dziecko w tym wieku pije mleko modyfikowane? przecież powinno je pić do 3-go roku życia i do tego czasu nie powinno się podawać dzieciom mleka krowiego. Co innego przetwory mleczne:jogurty, kefiry, maślanki, serki itp.

Gość moja ma 22 miesiace
i rano 1)150 - 180 ml kaszki mleczno ryzowej owocowej ( samego mleka nie chce pic , a ze ta kaszka zawiera mleko nie widze problemu )( codziennie ) 2) jogurt owocowy - uwielbia jogobelle truskawkowa lub jagodowa ( codziennie ) 3) lubi zolty ser i co drugi dzien je 2 plasterki 4) bardzo czesto na kolacje je serek typu kaska , danio itp

I zapomniałam o kaszce na mleku modyfikowanym;) Też oczywiście wcina;)

Gość Aaaby
Z tym mlekiem modyfikowanym do 3 roku życia to jedna z wielu marketingowych bajek, bo mleko modyfikowane to mleko krowie sproszkowane wzbogacone o składniki odżywcze zawarte w pożywieniu, którego nie można podać dzieciom młodszym niż 12 m. Po roku dziecko przechodzi na kompletną pełnowartościową dorosłą dietę i nie potrzebuje już sztucznych suplementów w mleku.

Każdy robi jak uważa za słuszne;) A mojemu dziecku z całą pewnością nie dzieje się krzywda zwłaszcza, że od urodzenia nie był nawet raz przeziębiony dlatego nadal zamierzam stosować się do tej "szkoły" żywienia małego dziecka;)

moja też pije mleko modyfikowane raz na noc, na podwieczorek jogurt, rano czasami ser.

Gość Aaaby
No każdy robi jak uważa. :) Ale to że akurat nie choruje ma niewiele wspólnego z samym mlekiem, a całą dietą ogólnie, ubiorem, temperaturą w domu, ruchem na świeżym powietrzu itd. :)

Gość kauczukowe rolki
oczywiscie ze córka je nabial... jourty, serek żołty, seki topione... mleka nie bede jej wciskac skoro nie lubi... nie ma sensu i tak nic z tego nie będzie!

Gość kauczukowe rolki
p.s mleko, szczególnie na noc prowadzi do próchnicy zębów u malych dzieci...

Gość do tej wyzej
bo po kazdym posilku niezaleznie czy to jest kanapka , kaszka czy mleko dziecko powinno umyc zeby ( jak jest male to oczywiscie zeby myje rodzic ) na noc moze dostac jedynie wode do picia

To fakt Aaaby:) I o to wszystko też dbam więc pewnie dlatego taki zdrowy;)

Gość Aaaby
Kauczukowa, nie ufam informacjom publikowanym na niszowych stronach internetowych. A ząbki po mleku słodzonym trzeba myć. Na opakowaniu mleka modyfikowanego jest napisane czy należy po nim koniecznie umyć zęby czy nie. Trzeba tylko uważnie śledzić wskazówki na opakowaniach i będzie cacy.

Gość o kurka wodna
mój w tym wieku jadł kaszkę raz- dwa razy w ciągu dnia do tego ewentualnie jakiś jogurt ze dwa razy w tygodniu i ser żółty który uwielbia niestety ... A wapń jest nie tylko w mleku , wystarczy że dziecko dostanie też szklankę wody mineralnej (ona też wapń zawiera) a także wiele warzyw które pewnie też serwujecie dzieciom . Ja bym bardziej stawiała na zboża niż na nabiał .Zresztą zobaczcie same na piramidę żywności

Gość kauczukowe rolki
do tej wyzej ty moze dawaj po nicku ,co?:O wiec '' do tej wyzej'' he he juz widze siebie latajaca ze szczoteczka za moja 3latka hahahaahah ty masz dzieci?? ja jej myje 2 razy dziennie, rano i wieczorem i nie ma zadnych problemów jak narazie...

Gość o kurka wodna
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://linemed.pl/upload/713_piramida.jpg&imgrefurl=http://linemed.pl/nhealth_guide/details/cId,10,id,384&h=292&w=500&sz=27&tbnid=8RDs3qiAW3bvOM:&tbnh=76&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dpiramida%2B%25C5%25BCywieniowa&usg=__0DgpBpdL2fHC73FTgi8Dxnlwmv0=&ei=N43YS7PUCYvgsAbehNWsAw&sa=X&oi=image_result&resnum=6&ct=image&ved=0CBAQ9QEwBQ