Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wiem czy nie przesadzam

ILE TAK PI RAzY OKO wasze 1,5 roczniaki mają nabialu w ciągu 1 dnia

Polecane posty

Gość Aaaby
Kefiry, jogurty naturalne i zsiadłe mleko jest ważne bo zawiera spore ilości probiotyków. :) Z tym się akurat zgodzę. Reszta artykułu jest bardzo tendencyjna i nie do końca prawdziwa - zupełnie jakby była napisana na zamówienie jednej z firm promujących swój produkt dla grupy wiekowej 12-36 miesięcy. :P Znam tę śpiewkę nie od dziś.

Gość Aaaby
* są ważne

Gość do tej wyzej
mam dzieci a mojej mlodszej 2 letniej myje zeby 2 razy dziennie rano i wieczorem po posilku ( najpierw ja myje jej zabki a potem ona dalej ) wiec nie wiem o co ci chodzi , nia moja wina ze masz problemy z 3 latką jak dziecku od samego wpoi sie zasade ze po posilku trzeba myc zeby - to nie bedzie z tym problemu

Gość kauczukowe rolki
taaa aaaby teoria spiskowa producentów mleka modyfikowanego...

Gość Aaaby
No piszą, bo taka jest Polska. I tu się pisze i mówi o tym co ma się dobrze sprzedawać (od żywności po polityków). Nie wierz tak ślepo we wszystko co tu widzisz.

Gość kauczukowe rolki
do tej wyzej czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem? nie sądzę! przeciez napisalam ze myje córce zeby 2 razy dzienni i tak samo ona sama próbuje a ja jej pomagam.. ty napisalas o myciu zębów po KAŻDYM posilku... sorry ale nie zamierzam aha p.s nie mam problemów z córka, nie wiem skad wyciągnelas taki wniosek :P

Gość Aaaby
Kauczukowa, żeby było jasne i żebyś miała spokojniejszy sen, to opieram wiedzę na BabyCenter (czyli czymś o nieporównywalnie większym zasięgu niż przytoczone przez ciebie strony), Wikipedii (nie polskojęzycznej) i journalach naukowych. Doskonale potrafię wychwycić marketingową ściemę od rzeczywistego faktu. Przepraszam, ale bredzisz.

Gość kauczukowe rolki
o maj gad to ty umiesz po angielsku i czytasz żurnale? :P wiesz co ja też potrafie i sie tym nie chwale a te strony polskie znalazlam w ciagu ostatnich pieciu minut :D łoj!

Gość kauczukowe rolki
p.s a co polskojęzyczne znaczy gorsze? glupsze? czy moze dla głupków? tak mam cię zrozumiec? p.s nie mart sie o mój sen będę miala spokojny :)

mój je codziennie - serek danio na zmianę z serkiem białym ze szczypiorkiem i cebulką - pół kubeczka jogurtu naturalnego pomieszanego z owocami (zwykle truskawkami albo jagodami - mam mrożone) - ok 200 ml kaszki mleczno ryżowej - czasem budyń, albo płatki owsiane na mleku krowim

Gość Aaaby
Oł mi gaud! :P No czytam czytam. Słabo się starasz. :P No popatrz nawet usilnie szukając 'cons', trafiłaś niechcący na 'pros'. Ahhh, de pechvogel! :P

Gość kauczukowe rolki
nie mam szczególnej ochoty niczym ci imponować ale wiesz schlebia mi że zajrzalaś :)

Gość Aaaby
Spoko. Peace dziewczyno. :)

Gość kauczukowe rolki
aaaby czy ty na pewno wieszco to pros a co cons???? hyhhyhy :D

Gość kauczukowe rolki
no problemo nie chce mi sie kłócić na noc... ale tak na marginesie to pros bylo 4 a cons 5 czyli 5:4 :P

Gość Aaaby
Si, claro! :) Pro- i kontra- (czyli w dosłownym tłumaczeniu z łaciny na nadwiślański: za i przeciw). :)

Gość pewniakowa
sorry cons bylo 5 a pros 4 pomieszlo mi sia zdarza sie, zmeczona jestem

Gość pewniakowa
pros - advantages cons - disadvantages nie operuje łaciną :P

Gość Aaaby
4:5 na tej stronie (zwróć jeszcze uwagę na ich jakość i przypisz wagi). :) W innych, bardziej zaawansowanych medycznie i dietetycznie źródłach proporcje szacowane są na poziomie 9:1 (dla pros). Ale każdy jak widać ma swoje racje. :)

Gość kauczukowe rolki
:D

Gość kauczukowe rolki
dobra nie ściemniaj tylko podaj link mądralińska :D:P

Gość Aaaby
No nie zupełnie. Pro i con to za i przeciw, tymczasem advantages i disadvantages to zalety i wady. Trochę mylisz pojęcia, ale już dobrze - nie ma co mielić tematu.

Gość kauczukowe rolki
ja sama nie zdawalam sobie do teraz sprawy ile jest przeciwskazan co do picia krowiego mleka... pobuszowalam ostatnie 30 min w necie i sa same consy ;)

Gość kauczukowe rolki
tak chcialam to tak na chlopski rozum przetlumaczyc, moze inne mamuski czytaja ten topik :P MĄDRALA!

Gość Aaaby
Masz Google jak i ja. Podałam ci źródła u góry. Możesz łatwo dojść do tego sama. Ja nie przeglądam artykułów o mleku codziennie i nie chce mi się teraz od początku ich wyszukiwać i wklejać. Czytałam swego czasu i wystarczy. Możesz z powodzeniem zrobić to sama. Internet wszak mamy jeden.

Gość Aaaby
Mądrala? ;) Ej.

Gość kauczukowe rolki
:D well a ja myslalam skoro posiadasz takową ksiązkową (czy internetową) wiedze na ten temat to zarzucisz z pamieci jakies ciekawe stronki popierajace picie i podawanie krowiego mleka dzieciom... ech 🖐️

Gość kauczukowe rolki
bylam juz na mother centre czy jakos tak nie przekonala mnie ta stronka za mocno...