Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhfkafkhaf

Pomysly na smierdzace buty.

Polecane posty

Gość jhfkafkhaf

Witam, kupilem jakis czas temu buty reeboki i zle zrobilem bo pojechalem w nich na dluga wycieczke rowerowa, co znaczy ze sie spocily mi nogi i jakos tak te buty zaczely capic ze nie mozna ich nosic. Metody jakie uzylem juz to 2 razy pranie, cytryne wsadzilem, srodkami czyscilem a dzis probuje w zamrazalce. Znacie jeszcze jakies metody ? bo to wszystkie jakie znalazlem w necie. Podobno mozna jeszcze soda oczyszczona ale nie probowalem.

Gość o my god
ja swoje piore i uzywam sprayu odzwiezajacego do butow. poza tym uzywaj na przyszlosc bawelnianych skarpet i talku do stop, plus regularnie mocz stopy i scieraj pumeksem plus uzywaj kremu odswiezajacego.

Gość jhfkafkhaf
robie to zawsze, tylko poprostu przez ta wycieczke tak sie stalo... wiesz 80 kilometrow robi swoje... Ale czekam na jeszcze jakis pomysl co mozna zrobic, bo szkoda miesieczne buty do puszki wywalac...

Gość kama chmame
Ja znam jeden domowy sposób, bardzo prosty: trzeba dwa plasterki cytryny umieścić w bucie (tak samo w drugim) i zostawić na parę godzin. Nie wiem dlaczego, ale cytryna świetnie wchłania ten nieprzyjemny zapach :)

Gość Zrob papke
z sody oczyszczonej i wody,naloz do srodka butow i zostaw na 8-12 godz. Usun papke i przetrzyj wilgotna szmatka az do calkowitego usuniecia papki. To skuteczny sposob,soda neutralizuje wszelkie zapachy.