Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aannkaaa

bóle brzucha w ciąży

Polecane posty

Gość aannkaaa

czy bóle brzucha i jajników w pierwszym miesiącu ciąży to normalka?

Gość aannkaaa
czy jest tu jakaś osoba która może mi odpowiedzieć?

Gość gryczka
Tak, pod warunkiem, że nie są to silne, stałe skurcze i nie towarzyszy im krwawienie. Kłucia, ciągnięcie, krótko trwające pobolewania sa czymś normalnym.

Gość Patka34
Jestem od niedawna w ciąży. Dopiero 5 tydzień mi idzie. Myślałam, że będę miała nudności, wymioty, a tymczasem największym objawem są bóle brzucha. Boli mnie cały, robi się twardy, wzdęty, nie potrafię umiejscowić jego źródła. Jajniki "ciągną" swoją droga. Wzięłam wieczorem no-spę forte, ciepłą kąpiel, i poleżałam z uniesionymi nogami i przeszło. Za 2 tyg. mam wizytę u ginekologa. Zapytam czy to normalne, ale jak czytam forum- to kobitki piszą, że tak. Mam nadzieję... : )

Gość mama juz po raz trzeci
jestem obecnie w 6-tyg. - tez mam takie przypadlosci, jak opisujesz. mam wrazenie, ze jestem nie w 2gim, a w 9tym miesiacu, tak mi twardnieje wszytsko. Za to od wczoraj mam mdlosci i to takie nie do wytrzymania, poki co - wieczorem, ale przerabialam juz to w pierwszej ciazy i wiem, ze zaraz beda calodniowe. Oby tylko z malenstwem bylo dobrze, bo druga ciaze poronilam.

Gość gryczka
5 tydzień to może być za wcześnie na mdłości, mnie się pojawiły w szóstym tygodniu. Pierwszym objawem, oprócz braku miesiączki, były właśnie kłucia w okolicy jajników i ciągnięcie w podbrzuszu. Lekarz powiedział, że to normalne. Idzie mi teraz 9 tydzień i póki co wszystko jest OK:-)