Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xczxczxczxc

MACIERZYNSKI pomocyyyy

Polecane posty

Gość xczxczxczxc

czy ktos z was moze mi pomoc. poszlam do pracy dnia 23 listopada 2009, mialam 3 miesiace probnego, pod koniec lutego 2010 dostalam umowe a 2 lata. wczraj sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy ... czy moge juz isc na macierzynski, czy musze przepracowac troche dluzej z firmie? jak to z tm jest

Gość fuksja_purpurowa
Wczoraj dowiedzialas sie, ze jestes w ciąży i juz chcesz uciekac na zwolnienie? Macierzynski o ile mi wiadomo jest PO urodzeniu dziecka. PRZED to mozesz isc na zwolnienie lekarskie jesli np, zle znosisz ciążę.

masz umowe na czas okreslony wiec jesli powiesz o ciazy przed 3 m-cem to moga Cie zwolnic i pamietaj, ze ciaza to nie choroba wiec mozna w niej pracowac, no chyba, ze w zlych warunkach

Gość xczxczxczxc
jestem leniwa i chce zyc na koszt podatnikow pierdzac cale dnie w kanape, ale to nie wasza sprawa!

Gość xczxczxczxc
pracuje w firmie w ktorej wdycham szkodliwe zapachy itp jest to dosc ciezka fizycznie praca, wiec .... zwolnienie lekarskie, hmmm,,, ae firma bedzie mi placila cz jak? jestem juz 9 tygodniu ciazy

Gość xczxczxczxc
podszywaczu, nie nie jestem leniwa ;/;/ dbam po prostu o te malutka fasolkie ktora powoli rosnie, i chcialabym aby urodzila sie zdrowa ;/;/;/ w mojej pracy byla dziewczyna ktora pracoala do 5 miesiaca ciazy, przedzwigala sie i ... nie musze onczyc ;/;/

Gość fuksja_purpurowa
Dokladnie nie wiem jak to jest ale chyba nie masz 100% pensji w tym czasie, chyba mniej dostajesz jak jestes na zwolnieniu. Twoj lekarz ginekolog wystawia Ci zwolnienie. Ale dowiedz sie szczegółów, bo jak ktos napisal powyzej jesli masz umowe okresloną a nie przepracowalas na niej 3 mcy to mogą Cie zwolnic- sprawdz to lepiej.

Gość xczxczxczxc
zważywszy na to, jak ciezko mi bylo zajsc w ciaze z fasola (och, ile ja sie nameczylam) musze dbac o mala fasolke, same rozumiecie, nie podszywac sie!

Gość xczxczxczxc
ale 3 miesiacy liczac razem z okresem probnym? czy od momentu dostania umowy na czas okreslony czyli z koncowka lutego?

Gość fuksja_purpurowa
Wydaje mi się, ze od momentu zawarcia umowy na czas okreslony. Ale sprawdz to jeszcze. Moze w kodeksie pracy jakims w necie znajdziesz. Z pewnoscia jak wygooglujesz "prawa ciężarnej w pracy" znajdziesz duzo informacji.

Gość xczxczxczxc
a czy za to, ze jestem w ciazy nie nalezy mi sie podwojna pensja?

Gość xczxczxczxc
nudny jestes