Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przed trudna decyzja

Pytanie odnosnie mieszkania

Polecane posty

Gość przed trudna decyzja

Jakie macie kolor kafli w lazience? Jaki kolor kuchni (meble, sciany)? Jestem w trakcie remontu i glowkuje nad w/w kolorami pomieszczen :) kuchnie mam z salonem, tak wiec nie wiem, czy zrobic jednolity kolor czy pomieszac

Gość taa niedobra pupa
W kuchni mam kolor piaskowy na ścianach - bardzo ładny odcień... Łazienka - jedna zielona - okropna, druga biała - też okropna :)

Można pomieszać- widziałam u znaomych kuchnię na biało- zielono, a część "salonowa" pomarańczowa- ładnie to wyglądało. U innych- mieszkanie w kolorach karmelu i czekolady :D tzn. brąz i beż we wszystkich odcieniach, też łączony salon z kuchnią, część kuchenna oddzielona wyspą, wkomponowana w całość- też ładnie, ale duża przestrzeń, na mniejszej bym oddzieliła. Sama mam białą kuchnię (bleee), ale po remoncie planuję jasne meble u jasny wrzos w kuchni (niestety, ciemna jest i wąska więc nie poszaleję). Maleńka łazienka po remoncie brązowy z beżem, średnio lubię te kolory- płytki mi pasowały, dobry układ płytek i wygląda fajnie, jak kiedyś większą kasę odłożę to będzie drobna, zielona mozaika w różnych odcieniach. Pokój "wszystko w jednym" fioletowy (albo bordo- zależy jak patrzeć) i czerwony, do tego drewno i jasny beż w materiałach (len, nic błyszczącego). Korytarz zielony, przecierany na ciemną zieleń (struktura na ścianach- odradzam na całych ścianach np. w pokoju dziennym, ale można coś ciekawego z tym zrobić). Wybieraj takie kolory jakie lubisz, mi by się słabo robiło w żółtym pokoju bez względu na działanie żółtego na psychikę :D Co do łazienki i innych takich- radzę uważać z elementami które rzadko zmieniamy- np. właśnie płytki czy kolor ścian. Duże, wyraźne kompozycje, nadające jakiś styl całemu pomieszczeniu, mogą się znudzić. Ostrzegam przed sufitem w sypialni w takim kolorze jak ściany. Jeszcze jedna uwaga- wiem np. że poziome pasy poszerzają pomieszczenie- w łazience, malutkiej a wysokiej, planowałam dać płytki poziomo- fachowiec jednak doradził pionowe, bo- jak stwierdził- przy wielu pasach płytek będę miała wrażenie jakbym siedziała w studni. Słuszna uwaga :) Był tu taki fajny temat "błędy których należy unikać przy urządzaniu mieszkania", polecam.

Gość Karolina.:)
Wiec tak. :) jesli chodzi o Twoj salon, ktory masz połączony z kuchnia. To radzilabym nie mieszać kolorów, gdyz to nie zawsze ladnie wyglada i czesto rozprasza czy tez drażni mieszkańców. :) również wazne jest jakiego koloru masz meble w salonie i kuchni? Jest to bardzo wazne. Bo gdybyś wybrala jeden kolor na pomalowanie kuchni i salonu musiałby on współgrac z kolorem mebli w kuchni jak i w salonie. Natomiast jesli chodzi o łazienkę - proponowalabym kafelki o jasnych, stonowanych kolorach, ponieważ łazienka jest miejscem, gdzie czesto mozemy sie zrelaksowac czy tez odpoczac, wiec musimy byc tam spokojni. Takie jasne, nie kontrastujące kolory nam w tym ułatwia. :) jesli chodzi o rozmiar kafli to proponowalabym, by byly one nie za małe - wręcz duze. :) to również uspokaja, gdyz nie mamy wrazenia "miliona kwadracikow" ktore latają nam przed oczyma :) Pozdrawiam :) Prosze o odpowiedź jakie masz meble w kuchni i w salonie. Jesli masz jeszcze jakies pytania, postaram sie pomoc. Z chęcią odpowiem. :)

u mnie wszystko głównie w beżach, brązach i bieli. najbardziej lubię kolory ziemi, pstrokacizna w mieszkaniu kompletnie odpada, dla mnie to ma być miejsce wypoczynku przede wszystkim.

Gość bvvbvbvbvbv
Ja chciałabym kuchnię z czarnymi, błyszczącymi meblami. Widziałam też taką z zielonymi i ku mojego zdziwienia, podobała mi się (były ladne ciemne akcenty itd).

Gość tydzień temy skończyłam remont
Ja też mam salon połączony z kuchnią. Kafelki w kuchni białe z kilkoma wstawionymi dekorami - szarymi lusterkami i szarą (inox) lodówką , do tego szare meble. Jedny słowem kuchnia jest biało - szara, ale niesamowicie pasuje do salonu, gdzie jedna ściana jest bordowa (w kuchni mam bordowe miski i tym podobne taki kolor super wygląda na biało-szarym tle) Reszta ścian salonu to magnolia. Sufit biały. Łazienka w kolorze jasno kremowym z ciemnozielonymi dekorami. Duże płytki, biały sufit Zarówno ja jak i mąż nie lubimy typowych mieszkań, o Jezu, wszyscy robią mieszkania w kolorach brązowo - żółtych. Co 2-3 mieszkanie jest tak urządzone, bleee My oczywiście szanujemy, że ktoś sobie tak zrobił i tak mu się podoba, tylko czy naprawdę każdy musi mieć tak samo??

no nie każdy, ale jak ktoś lubi żółty ;) to z powodu chęci odcięcia sie od mody - nie pomaluje sobie na zielono np. też mam salon z kuchnią ściany biale wszędzie, w kuchni kafle ciemno-niebieskie (matowe, w ogóle nie znoszę błyskotek nigdzie, wszystko mat), blaty granatowe, meble - wanilia, agd białe, podłoga jasna, zasłonki żółto-niebieskie, firanki białe w salonie ściany białe, meble i jedna ściana (przesuwna) bardzo jasny brąz typu brzoza, podłoga jasna, surówka bawełniana firanki białe, zaslonki jaśniutko niebieskie ogólnie - jasno, widno, przestronnie, prosto łazienka do generalnego remontu - teraz są granatowe błyszczące płytki do syfitu i biala podłoga - tragedia

łazienkę mam całą w miodowych kafelkach aż do wysokości głowy, a w kuchni stalowe kafle stylizowane na metal :) tak samo mam kuchnie razem z salonem, i salon jest jaśniejszy niż kuchnia - białe meble, dywan itp, zaś kuchnia jest bardziej nowoczesna i "stalowa" .. ;p