Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytankoooooooo

metoclopramidum !!!

Polecane posty

Gość pytankoooooooo

zażywał ktoś z was kiedyś ten lek? bo trochę się boję skutków ubocznych :O

U pacjentów z depresją w wywiadzie, szczególnie w stanach średnio ciężkich lub ciężkich, w których występują tendencje samobójcze, podczas leczenia metoklopramidem może wystąpić nawrót choroby. Przed rozpoczęciem leczenia należy rozważyć, czy potencjalne korzyści z leczenia przewyższają możliwe ryzyko. :-o jak widac mają :-o

Gość niekochana sfrustrowana
tak, zażywałam, lekarz mi przepisał jak zaczął mi zanikać pokarm, bo laktacja jest właśnie skutkiem ubocznym u karmiących kobiet, żadnych innych objawów nie miałam

Gość Grzesiek26lat
Witam wszystkim, osobiście odradzam branie tego leku. Wylądowałem po nim w szpilu. Do czasu hospitalizacji przyjąłem 3 tabletki, po których nastąpiłą straszne pogorszenie. Wystąpiły u mnie dystonia lewego mieśnia mostkowo-sutkowo-obojczykowego oraz mięśni żwaczy. Jest to "dosyć lekki" opis w stosunku do tego co przeżywałem, trzymało mnie przez 8 godzin i wykręcało we wszystkie możliwe strony. Dopiero po podaniu leku Haloperidiol w kroplach doszło do polepszenia. Były to tak mocne skurczę, że powodowały nawet przyduszenia. Podobno lek podaję się osobą starszym, a nie młodym oraz w średnim wieku. Nie polecam, odradzam !!! Proszę szukać innych leków !!!

Gość gość
ja zażywam ten lek od jakiegoś czasu i bardzo mi pomaga, szczególnie gdy mam mdłości lub wzdęcia, jest super i w dobrej cenie 7-9 zł za 50 tabletek.

Gość gość
Ja spałam po tym SZAJSIE na stojąco