Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama co już nie ma siły

zWArIuJę! moje dziecko codziennie wstaje o 6 rano i od razu chce żeby się z nim

Polecane posty

Gość ej powiedz
moja ma 15mies i chodzi pozniej. tym bardziej teraz, gdy dzien jest taki dlugi. w letnie gorace dni i wieczory bedziesz pedem biegla do domu, by dziecko wykapac o tej 20? wg mnie dziecko jest na tyle duze, ze spokojnie moze chodzic spac godzinke pozniej.

Gość mama co już nie ma siły
Nic, mam po prostu gorszy dzień i chciałam się wygadać... Wiem, że nie ma rady:( A rezygnacja z drzemki w dzień oznaczałaby tylko tyle, że od mniej więcej 17.00 miałabym masakrę do wieczora, bo wtedy robi się marudny jeśli wcześniej nie pośpi.

Gość ej powiedz
Jest rada-klasc dziecko pozniej spac. No, ale coz tobie nawet nie chce sie sprobowac... Przeciez lepiej jest pouzalac sie na forum :O

Gość Aaaby
Zrozum, że nie wszystkie dzieci chodzą spać po Dobranocce. Dzieci nie zachowują się książkowo. W wielu krajach rodzice kładą maluchy spać dużo później niż głosi przyjęty w Polsce schemat, właśnie po to, żeby nie być na nogach od 6.00 rano jak wy i potem nie jechać na kawie do końca dnia, bo inaczej by się słaniali ze zmęczenia. Pomyśl.

Gość o rany ranyy :)
jezuuuuu znowy AAAby i jej "cudowne" rady....kurwicy mozna dostac babo jak sie czyta twoje teksty.... juz chyba wole pisanine tej wariatki jagody!!!!!!!!!

Gość Aaaby
A co do mnie masz? Zaszkodziłam komuś? Chyba raczej nie? :) Boli cię coś? Może to, że mam inne zdanie na jakiś temat niż ty? Standard. Idź poprzeklinaj gdzie indziej. Są na pewno w sieci fora dla takich jak ty, którzy nadają na podobnych falach i piszą tym samym językiem. :o O spacer też się nie martw. Nie siedzę na forum codziennie, tylko od czasu do czasu. Raptem wczoraj siedziałam i dziś i co z tego. Mierzi cię to? Inni siedzą tu długimi latami... może nawet ty sama... i jakoś się nikogo nie czepiam.

siedzisz, a co gorsza do tego pierdolisz bez sensu.... przestan sie wypowiadac na kazdym mozliwym topiku ty tępa dzido bo oszalec mozna!!!!!

Gość Aaaby
Bo za mądre jest to co piszę? Wow. Pewnie nic z tego nie rozumiesz biedna ty... Ojej. :o Idź dzieciaku poprzeklinać do swojej piaskownicy, a nie siedź na forum dla matek, bo chrzanisz jak potłuczona, zamiast coś konstruktywnego napisać. Nie wierzę, że taka osoba jak ty może mieć dziecko. Gimnazjum? Zgadłam? Dobra, nie gadam już z tobą. Skoda na takie czasu.

Gość maja9342
mój syn tez tak mialam i zaczelam go klasc o godzinie 23:30 - i spal mi do 9 rano .

kuuurwa skoncz juz ty bezmozgi debilu udajacy mamusie...idz w pizdu,.....

Gość olabogaaaa
do maja9342 kładziesz spac dziecko o 23.30????????????? zwariowałaś kobieto? no chyba ze to 18 letni dorosły byk to OK ale z ta rada tutaj to sie chyba z choinki urwalas!

Gość maja9342
noi co z tego ze tak go kladlam !! przynajmiej mozna bylo pospac do 9 rano

jeżeli dziecko chodzi spać ok 21- 21:30 iśpi książkowo do 6 rano to autorko nie masz co narzekać 9 godzin snu takiego malucha to hoho. Duzo bym dała żeby moje tak sypiały. Współczuje ci bardzo że chodzisz niewyspana, ale kochana ty potrzebujesz snu bo jestes w ciąży, niektóre kobiety tak mają że chce im się strasznie spac w ciąży. Ja to przeszłam ciągle byłam taka spiąca,że mogłam spać żywcem wszedzie. No ale cóż nie mogłam sobie na to pozwolić bo pracowałam od 6:30 do 14:30 a póxniej mósiałam zajmowac się domem i moim starszym synkiem czteroletnim. Tak że głowa go góry-będzie lepiej,.

Gość ej powiedz
a ja znam matke, ktora calkiem rozstroila swoje dziecko. chodza spac ok 2 w nocy i spia do poludnia...

Stwierdzam że też chyba mam luksus. Mój synek chodzi spać o 20 a wstaje ok. 6 rano. Jak wstanie to kotłuje się chwilę w łóżku, włączam mu tv i przez jakieś 30 min ogląda bajki. Później wstaje, robię mu mleko a sobie kawę i dogorywamy jeszcze w łóżku oglądając bajki do 8 rano. W ciągu dnia śpi od 13 - 15.30. Ma 21 miesięcy. Dla Ciebie autorko chyba mam tylko jedną radę - pogodzić się z faktem że masz takie dziecko i tyle. Uważam że tak późne kładzenie dziecka spać to nie jest dobry pomysł. Mój synek dopiero od niedawna tak się zachowuje z rana, jeszcze kilkanaście tygodni temu też wymagał dzikich zabaw od 6 rano, na szczęście mu sie odmieniło. Zagryź zęby i przetrwaj bo chyba innej rady nie ma. Nikt nie mówił że będzie lekko, a dziecko to nie pralka którą można zaprogramować. Może Ty postaraj się od czasu do czasu kłaść wcześniej spać wtedy będziesz miała więcej siły i optymizmu w sobie. Ja dość często kładę się spać razem z dzieckiem ok. 20 i śpię do rana, tym sposobem radzę sobie ze wczesnym wstawaniem i podołam całodziennej harówce jaką jest opieka nad dzieckiem. Gdy zdarza się że położę się spać późno, np. po 23 to później od rana mam zły humor, jestem zmęczona i nie mam siły na zabawy z dzieckiem bo myślę tylko o tym żeby odpocząć. Pozdrawiam

Gość tteetet
a moze nie kladz go tak szybko spac, a rano szczelnie zaslon okna aby mial ciemno w pokoju nie znam sie, nie mam dzieci ale tak bym zrobila ;) 🖐️

Jest takie stare powiedzenie i powiem ci autorko bardzo madre i prawdziwe "małe dzieci nie dają spać, przez duże dzieci nie możesz spać" chciałabym żeby mój 16-letni syn nie dawał mi spać tylko przez to że mu sie nie chce a nie przez to ze ma głupie nieraz nieodpowiedzialne wybryki przez które po nocach nie śpie. I myśl co jeszcze on wykombinuje spędza mi sen z powiek.

Gość ja mieszkam w uk i to prawda
co pisala aaby, bo np tutaj jak i w wielu innych karajach dzieci chodza spac pozno a nie z kurami i wstaja o normalnych godzinach a nie o 6 nad ranem. to jakas polska bujda z tym kladzeniem dzieci spac o 8 wieczorem. co innego jak i matka sama chodzi spac z kurami to okej. ale jak matka chodzi poozno spac a dziecko wczesniej to sorry ale czego sie spodziewa??? moim zdaniem autorka jest strasznie dziecinna albo tylko chce sobie tu tylko pogadac i pomarudzic, bo nie trzeba byc super madrym zeby samemu dojsc dlaczego dzieckiak nie spi kiedy spi ona. bezsensu ta cala dyskusja. a ta laska co kurwami rzuca to jakis pojeb straszny!! jak padalcu sensacji szukasz na ciezarowkowym to jej tutaj nie znajdziesz. idz se strzel gola w leb. ta aaby chociaz ludziom pomaga a ty tluku tylko umiesz drzec tego plugawego ryja i nic wiecej

Gość htryhrtyhtr
Ja mam podobnie, córka ma 2 lata i 7 mies. Wstaje o 6, o 13 drzemka ok 2 h, chodzi spać ok 20. Nie ma szans, żeby poszła później spać, bo ja sama kładę się o 22 i te 2 godziny mamy z mężem tylko dla siebie. jak chodziłam do pracy to było spoko, bo sma wstawałam o 6. Teraz jestem w ciąży na zwolnieniu i marzę, żeby dłużej pospać, ale nie da rady. Bajki też jej nie wystarczą, bo co chwilę woła. Z drzemki popołudniowej nie da się zrezygnować, bo jest wtedy strasznie marudna i płaczliwa. Trudno, coś za coś. Od września pójdzie do przedszkola więc i tak musiałaby wstawac o 6. Trzeba przeżyć i poczekać aż troszkę podrośnie i będzie umiała sama się sobą zająć, no ale cóż, wtedy będzie drugie dziecko :P

Zainstaluj rolety w oknach, takie na maxa odcinające malucha od światła, przygotuj picie i jakieś biszkopty, bo może on wstaje z powodu burczenia w brzuchu i wrzuć wieczorem kilka zabawek do łóżeczka.... Pocieszę, że mam tak samo, moja kruszynka też budzi się o 6.00, to chyba z powodu wiosny, wtedy daję jej do rączki kawałek drożdżówki, wodę do picia, żeby mi się nie najadła za mocno, zabawki i przeciągam drzemkę do 7.30. Wtedy dzwoni mój budzik i niestety muszę już wstawać do pracy...

ide sie pomasturbowac swoim klocem... zeby poprawic sobie chumor,... bo w pizdu nie udalo mi sie zwrocic na sie uwagy... niech to chuj :( ale jestem zalosna pizda :o no masakra normalnie...!!!!

Gość mam podobnie,,,...
cóż, u nas o 19 dobranocka, potem kolacja, kąpiel i o 20 dzieci są już w łóżkach, czytam bajkę i koło 20.30-22.30 mamy z mężem czas tylko dla siebie. Córka też wstaje o 6 i nie ukrywam- jest to męczące, ale za to wieczorem mi szybciej zasypia

Gość Znam ten ból doskonale
Nie poradzisz zupełnie nic. Mój syn wstawał o 5-6 rano przez 3 lata. Nie pomogło żadne przetrzyymywanie ze spaniem, męczenie go na wieczór....zupełnie nic. To są po prostu takie dzieci, które nie potrzebują tyle snu. Przeszło mu dopiero po 3 roku zycia. Tak, że zycze Ci powodzenia i wytrwałości.

Trzeba to przeżyć ehhh...Ja też byłam jak skowronek, a jak poszłam do szkoły to zrobił się ze mnie śpioch. Do czasu aż zostałam mamą, potrafiłam spać 10-12 h na dobę i gdy ktoś zbudził mnie wcześniej, to potrafiłam nieźle ugryźć...Teraz śpię po 6 godz. i się wysypiam. Damy radę, no nie mamuśki?

kto mnie wyrucha...? :(

Gość kalina X
bo ta aaaby myśliz ewszystkie rozumy pozjadała...

kalino X, wiesz co o tym wszystkim myślę? Myślę, że ta dziewczyna - Aaaby - w przeciwieństwie do grubo 60% z was przynajmniej ma jakąś wiedzę i stara się niektórym w dobrej wierze ją przekazać. Obserwuję to forum od jakiegoś czasu, bo na co dzień przynależę do innego działu i trzęsie mną złość jak widzę co się tutaj dzieje! 😡 Każda z was doskonale widzi, że dziewczyna jest rozsądna, grzeczna i ma poukładane w głowie, czego nie można powiedzieć o niektórych z was, a czego dałyście genialny popis dzisiejszymi wpisami i adresowaniem jej epitetami. :o Żenada przez wielkie Żet! Wygląda na to, że jest zbyt inteligenta dla tych z was, którym tak przeszkadza. Przepraszam, że się wtrącam, ale musiałam to wreszcie głośno powiedzieć. Jestem oburzona debilizmem niektórych zawistnych dziewuch 😡 i to szczególnie na forach o tematyce takiej jak to, czyli poświęconych macierzyństwu. Słoma z butów wam wyłazi!!! :o Mam nadzieję, że ta pięknie wysławiająca się, plująca jadem gówniara nie jest i nigdy nie zostanie matką. Głupie gnojówy. 😠 Przez was z Kafe robi się bagno. Na innych wątkach, gdzie są dojrzałe osoby jakoś potrafi być fajnie i zgodnie, a tu u was to jest jedna wielka poracha. Jak trafi się ktoś konkretny i na poziomie to zaraz mieszany jest z błotem przez takie pipy jak wy. Grrrr... Nie wszystkie z was są beznadziejne, ale niektóre niestety fatalnie. :o I to do nich kieruję wypowiedź i życzę rozumu, rozumu i jeszcze raz rozumu, wtedy i takt się znajdzie i szacunek dla rozmówcy też.

Gość nunino
moj wstaje o 5 i zyje:p

Gość Taka ja___
Klap klap klap Preben! Brawo! :D Prawda i kawa na lawe! Zgadzam się z kazdym twoim slowem i podpisuje pod postem oboma lapkami. ;) Gowniarstwo jest tu t r a g i c z n e !