Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AdriannaMamaKacpra

Waga dziecka wg USG?

Polecane posty

Gość AdriannaMamaKacpra

wczoraj byłam na usg. Jestem w 36tc - moja dzidzia waży 2600 wg usg - p. doktor mi powiedziała ze błąd usg moze wyniesc do 200g przy osobie chudej z natury przy kobiecie grubszej troszkę wiecej ale moja kolezanka np. przed sammy porodem miałą robione usg i dzidzia jej wazyła 3600 a urodziła sie 4200 wiec róznica jest! wiec jak to w końcu jest? i usg czesciej zaniza czy podwyższa rzeczywistą wagę?

roznie moze byc,nic ci nie da super rzeczywistych wynikow.. ale nie o to chodzi-wazne,zeby bobo bylo zdrowe-moje urodzilo sie o wadze 2000g ! wg usg tak wlasnie bylo

Gość moj w 34 tc mial
wg usg 3300 a urodzil siew 35tc z waga 2900, te ich obliczenai mozna sobie wsadzic w d.. obok mnie elzala babka co usg wskazywalo wage powyzej 3500 a malutka urodzila sie z waga 2700

dwie ciąże i przed każdym porodem USG wskazało taką sama wagę jak miało dziecko po urodzeniiu

Gość moje dziecko mialo wazyc
przed samym porodem mialam usg i wychodzilo 3650g a dziecko urodzilo sie z waga 4250g :)

Gość a ja mysle ze te
wazylo 2850 :)

Gość a ja mysle ze te
wazylo 2850 a mialo wg usg wazyc 2100, sorki problemy techniczne

Gość karmazynkawerter
nie wiem z czego to wynika ale rzadko chyba idealnie pokazuje wage

Gość popa22
moja lekarka mowi ze 500g w ta lub a ta!

Gość to i ja coś powiem
W 40 tyg, na USG robionym już w szpitalu podczas czekania na poród, waga mojego dziecka była 3900g. Tydzień później urodził się z wagą 4 kilo :D Znajoma urodziła córeczkę też w 41 tyg z wagą 3550g, a USG 3 tygodnie wcześniej wykazało wagę 2700 i wszyscy myśleli, że będzie po prostu malutka bo nie sądzili żeby przez te ost 3 tyg dziecko mogło przybrać więcej niż góra 300gram. A jednak. Wynika z tego, że nigdy nie można do końca ufać, bo jeden lekarz trafi w dychę a drugi machnie się o pół dziecka ;)

Gość penelopa pomponia
wg usg waga 1800-2000, urodził się 2950:)

Gość mama 8,5 miesiecznego synka
Jak juz ktoras kolezanka powiedziala, wage podawana przez lekarza z usg mozna wsadzic sobie w d**e. Moj synek wg poloznej mial nie byc wiekszy niz 3500 gr, a urodzil sie z waga rowna 4300 gr...:o, takze ja tam w zadne zgadywanki z usg nie wierze.