Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Garnierasta

Czy w ciąży można używać balsamów samoopalających?

Polecane posty

Gość Garnierasta

Przed zajściem w ciąże chodziłma do solarium lub używałam mleczka np. Garniera Skóra musnięta słońcem, tera zjak jestem w ciąży to jest oczywiste, że solarium odpada. Jestem natomiast strasznie blada :( Czy mogłabym posmarowac skórę tkaim mleczkiem z Garniera? http://merlin.pl/Garnier-Intensywna-Pielegnacja-Skora-Musnieta-Sloncem-Mleczko-do-ciala_L-prime-Oreal/hb/product/219,561133.html Czy tez odpada?

Gość Garnierasta
no ok a np. gdzieś czytałam, że nie wszytskie 'kremy' do ciała nadają się do używania w ciąży, że moga przenikać przez skórę gdzies głębiej i cos źle wpływać na płód, że mogą zakłócac obraz usg i takie tam inne? Prawda to? Bo tka się zastanawiam...na niektórych pisze, ż emoże być bezpiecznie stosowane przez kobiety w ciąż...czyli daje to do myślenia, że jednak nie wszystkie się nadają? Solarium wiem jak działa, chodziłam na niego raz, max dwa rayz w miesiącu żeby poprawić koloryt cery, lepiej się czuć, żeby trochę wysuszył mi drobne krostki na plecach, nie chcodziło mi o spalenie się na czekoladkę w tydzień. W ciąży to odpada, a teog Garniera wczesniej używałam (samoopalacze tez odpadły w przedbiegach-są do kitu) i bardzo dobrze mi się wchłaniał i w ogole byłma bardzo zadowolona, nie wiem jednak, cyz mogę go bezpiecznie używac będąc w ciąży, zwłaszcza, ż eobecnie jestem w 5tym miesiącu i smaruję się głównie preparatami przeciw rozstępom zapobiegawczo (Mustelą). Co radzicie? Prosze o więcej głosów bo zależ ymi głównie na dobru maluszka, ale nie przeczę, że chciałabym nieco lepiej wyglądac, bo nie dość, że tyję, tom jeszcze taka blada :(

Gość mamaaaaaaaa
a w ktorym tc jestes?

Gość Garnierasta
no napisałam, 5ty miesiąc

Gość Garnierasta
18tc

Gość mamaaaaaaaa
5 msc to od 20 - 24 tygodnia tak do twojej wiadomosci

Gość Garnierasta
ojeju, po co się przypierdaszac do sprawy nie na temat? jaka to różnica który to tydzien dokładnie

Gość mama poltorarocznego
Mozna w ciazy smarowac sie balsamami brazujacymi. Ja uzywalam tez delikatnego samoopalacza ale nigdy na brzuch. Tak jakos bez konkretnych powodow. Wiem ze nie mozna sie w ciazy smarowac kremami z wit. A. Najlepiej brzuch smarowac tylko czyms na rozstepy wg mnie a inne balsamy na reszte ciala.

A czemu nie można??? Pffff to może jeszcze nie można oddychać, bo przecież powietrze w mieście mamy ze spalinami?