Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto pierwszy będzie

Jeżeli zapraszam ...

Polecane posty

Gość kto pierwszy będzie

Jeżeli zapraszam kuzyna narzeczonego, który bierze ślub w czerwcu to oczywiście piszę jego nazwisko i jej (napisałam jego pierwszego). jak napisać teraz na kopercie? Ją jako pierwszą czy tego kuzyna?

Gość niezaleznie jak to brzmi
zawsze kobieta pierwsza!

Na kopercie napisz partnerkę jako pierwszą... Chyba, że na zaproszeniu napisałaś "osoba towarzysząca" to wtedy tylko imię swojego kuzyna :)

Myślę że Panie zawsze są pierwsze.... ALE kiedy byłam dziewczyną/narzeczoną mojego M.i był w jego rodzinie ślub to zawsze było pierwsze imię mojego a druga ja. Dla mnie to była naturalna sprawa :)

Zawsze kobietę pierwszą. Dla narzeczeństwa pisałam wspólne zaproszenie. Jedno.

Gość kolorowa piosenka
Zawsze nalezy napisać kobiete jako pierwsza. Chyba, ze to jakas nieznana osoba i piszesz osoba towarzysząca. Napisanie nazwiska kobiety jako drugiej jest uwazane za gafe. Ja bym wypisała jeszcze jedno zaproszenie. Nawet na głupich pocztowkach zawsze wypisuje pierwsza kobiete.

oczywiście, że pierwsza kobietę, chyba że to dziewczyna, której nie zna się za dobrze to mozna napisać "Facet...z osobą towarzyszącą". Jesli to jednak juz narzeczona z pierścionkiem, to pasuje wiedziec, jak się nazywa, wtedy trzeba ją wpisać z imieniem i nazwiskiem, jako pierwsza, najlepiej na jednym zaproszeniu.

Gość ewewe
Z rodziny mojego narzeczonego wszyscy mnie jako druga wpisuja. W sumie cos w tym jest. Jestem tylko osoba tow. ich goscia tak jakby dodatkiem ;). rownie dobrze mozna napisac Anna Kowalska i jacek Nowak i os. towarzyszaca i Jacek Nowak :P. Jesli byliby rodzina to wiadomo, ze kobiete pierwsza a tak to pierwszego wpisujesz swojego goscia i potem jego osobe tow.