Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga123...

czy macie krzesełko do karmienia????

Polecane posty

Gość iga123...

jeśli nie to jak sobie radzicie z karmienie niespelna rocznego niemowlaka?????

Gość iga123...
moj synek ma 10 miesięcy,do niedawna karmilam Go na leżaczku ale teraz nie chce w nim wysiedziec,przywiozłam nawet od siostry chodzik mysląc ze w tym posiedzi chwile spokojnie ale skąd,podskakuje ciągle i nie daje rady Go nakarmic ,więc chodzik poszedł na strych bo wiem ze nie powinno sie go uzywac a ja też nie mam miejsca w domu na niego. Od miesiąca zastanawiam sie nad kupnem krzesełka i boje sie zeby sie nie okazalo ze to zakup na chwile tak jak leżaczek czy mata albo że Maly i tak w tym nie bedzie chciał wysiedziec dodam że myslalam o krzeselku drewnianym 2w1 ale te tansze jakies takie małe mi sie wydają a moj synek juz teraz jest duży i waży ok.11kg od kilku dni siedzi u mnie na kolanach przy karmieniu ale jest bardzo ruchliwym i niecierpliwych dzieckiem i karmienia zamieniają sie w koszmar bo po prostu nie ma na to czasu

Gość Aaaby
Ja jeszcze nie mam, ale zamierzam kupić siedzisko Bumbo albo Bebepod Prince Lionheart. Nadaje się do sadzania dzieci które trzymają już główkę, ale jeszcze nie siedzą samodzielnie. Są 100% bezpiecznie dla dziecka, łatwe do utrzymania w czystości, małe i praktycznie wszędzie można je stawiać.

Ja mam od 8 miesiaca malej i jest super. Po pierwsze mala siedzi sobie z nami w kuchni przy stole i jemy sniadania czy obiady wspolnie,a nie ze lata naokolo stolu. Po drugie:nauczyla sie,ze jak ja sadzam w krzeselko to bedzie jesc i ze nie je sie przy tv czy w biegu.No i nie brudzi wszystkiego wokol. Polecam.

ja mialam i szybko spzredalam, moze po 3mcach, najpierw karmilam go w lezaczku potemnei bylo to wygodne no bo lepiej przy stole z doroslymi, ale eni chcial w tym wysiedziec wiec spzredalam kzreselko do karmienia, od ok roku siedzi na zwyklym kzresle i jest najlepiej ewent na kolanach u mnie czy meza :)

Gość mama 8,5 miesiecznego synka
Tak, mam od miesiaca. Do karmienia idealna sprawa, ale ni etylko. Moj synek siedzi czasem i sie w nim bawi jak ja cos robie np. gotuje obiad, sam cwieczy jedzenie (przy czym robi balagan nie z tej ziemi, ale co tam :) ) i ogolnie super sprawa. My mamy krzeselko chicco. Bardzo stabilne z regulowanym oparciem itd. Polecam. http://superbobo.pl//index.php?products=product&prod_id=2464&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2010-04&utm_content=2464

Gość mamkrzeselko
na poczatku synka karmilam w foteliku samochodowy. potem kupilsmy krzeselko i wiecie nie wyobrazam sobie go nie miec. niech uczy sie ze je sie siedzac spokojnie w krzeselku, a nie wyobrazam sobie teraz 1,5 rocznego dziecka trzymac na kolanach i karmiac a na zwyklym krzesle w zyciu by mi nie usiedzial:) takze ja polecam:)

Gość mamatak
Równiez nie wyobrazam sobie nie miec krzesełka do karmienia. Zainwestowałam w troche lepszy model, z podwójnym blatem i niezliczoną iloscia regulacji i jestem ogromnie zadowolona. Dziecko siedzi grzecznie ma podparte plecy, mi sie go wygodnie karmi, jezeli cos sie pobrudzi to łatwo wyczyscic plastikowe elementy. Krzesełko sie sklada wiec w porownaiu do drewnianych nie zajmuje duzo miejsca. Ze swojej strony polecam. Sadzam tam rowniez malucha kidy chce np posprzatac a ryzykownym jest pozostawienie go na podłodze :) i potrafi w nim grzecznie posiedziec bawiac sie.

Gość nkjhghgf
mam krzesełko firmy koochi z regulacją oparcia także już od końca 4 miesiąca było przydatne karmiłam sztucznie więc karmienie pokarmami zaczęliśmy już pod koniec 4 miesiąca. krzesełko to super sprawa.

moje dzxiecko ma 13 mcy, a krzesełko kupiliśmy jak mial 2,5 mca, co prawda jeszcze go nie uzywalismy, ale spokojnie czekalo na swoja pore. Kolo 4 mca jak mały mial rozszeszana diete, to karmilam go w lezaczku, a ok. 5 mca przesiadl sie do krzeselka, z tym, ze wtedy jeszcze siedział w pozycji pollezacej. Nie wyobrazam sobie karmienia bez fotelika, ostatnio bylismy u rodzicow przez 2 tyg. i po kilku dniach maz przywiozl z domu krzeselko, bo trzeba bylo ganiac za synkiem po calym domu, a w krzeselku ladnie siedzi. Zreszta nie tylko jak je, to korzystamy z niego, czesto po prostu siedzi i bawi sie klockami czy autkami jak mama ma pilna robote w kuchni.

Gość frtgyhujikolp
Ja nie miałam ani przy pierwszym dziecku,ani przy drugim. Jak były mnijesze to sadzałam na swoich kolanach i karmiłam lub sadzałam na łózku i podpierałam poduszką. Potem tak ok. roku siedziały juz na normalnym krzesełku dla dzieci przy stoliku i jadły samodzielnie. Oczywiście najpierw niezdarnie i palcami więc musiałam pomagac. Teraz córa ma 1,5 roku, syn 3,5 roku i jedzą grzecznie przy stoliku :)

Ja mam dwa. Mali nadal z nich korzystają bo: -mam niewielką kuchnie i jakbym chciała włożyć stolik plus krzesełka zajmie mi to więcej miejsca. - lubią te krzesełka i lepiej im się przy nich je niż przy zwykłym stoliczku. - Mały musi być włożony bo inaczej wstaje i spaceruje zamiast jeść - czasem karmie małego zupką i jest mi tak wygodniej kiedy jest na moim poziomie - mały nie może wylewać małej picia, jeść z jej talerza, ani "wymieniać się" kotletem :P Jak chcemy jeść obiad wspólnie przy stole to odpinam blaty i siedzą w krzesełkach przy stole razem z nami. Mam krzesełka ikea i stół z ikea wiec jest idealnie dopasowana wysokość. Jest dzieciom wygodnie. Ja bym właśnie polecała Ikea bo sa tanie, ładne (takie minimalistyczne), zajmują niewiele miejsca i na prawdę się sprawdzają.

ja mam krzeselko firmy fisher price i nie polecam do malej kuchni moje krzeselko ma taki rozstaw ze :-o na zdj wygladalo tak zgrabnie... na pewno do kuchni w bloku sie nie zmiesci :( poza tym jestem bardzo zadowlona, moja mala (21 mies) do dzis z niego korzysta, nie wyobrazam sobie jej karmic gdzie indziej poza tym kiedy mala byla mniejsza to wkladalam ja do tego krzeselka, dawalam zabawki i robilam posilki :)

Gość mam jest super
mam drewniane, potem sie z niego "buduje" zwykly stolik+krzeselko

Gość te drewaniane sa beznadziejne
taka byle jaka taniocha. Dziecko ani w nim wygodnie nie siedzi ani nic. Tanie gowno. Nie poleca.

Gość Nie wszystkie drewniane są
beznadziejne!!! Skoro tak twierdzisz to chyba nigdy w życiu nie widziałaś Stokke Tripp Trapp, BabyDan DanChair albo Hauck Alpha!!! Drewniane rosnące razem z dzieckiem są Z A J E B I S T E !!!

Gość iga123...
dziękuję bardzo za wszystkie wypowiedzi:) może jednak sie skusze na krzesełko,tylko problem w tym że mam teraz sporo wydatków i niestety nie stac mnie na nic powyżej 100zł.:(tylko ze te za stówe wydają sie małe:( no i takie bledne koło:( bylam ciekawa jak radzą sobie mamy bez krzesełek????ale takich teraz mało:) pozdrawiam:)

Gość Aaaby
Kup Ikea Antilop. Kosztuje 50 zł (+ opcjonalnie tacka 20 zł). To najczęściej wybierane krzesełko na świecie obok Stokke. Nawet ludzie z miesięcznym przychodem netto wysokości 400 euro, kupują je dzieciom, czyli zdaje się musi być bardzo dobre.

Gość mamy krzesełko do srania
🖐️

Gość a ci to niby za
a co to niby za rewelacja 400euro ;) :P ale popieram ze te krzesełka z Ikea są w porządku, takie bez bajerów, eleganckie, wygodne ,pasujące do każdej kuchni:) no i tanie!

Gość ja mam takie z IKEA krzesełko
najprostsze i jestem bardzo zadowolona - wsadzam tam małego jak w ogóle chce coś zrobić w kuchni- nie tylko do karmienie - pozmywać- coś ugotować - mały ma 10 miesięcy - raczkuje i zaczyna chodzić - więc bez tego krzesełka to byłaby straszna lipa- bo trzeba miec oczy dosłownie dookoła głowy- krzesełko mam odkąd mały skończył 7 miesięcy - wcześniej karmiłam go w leżaczku - ale po 6 miesiącu zaczął się w nim podnosić i się denerwował..... ja jestem zadowolona i polecam.

Gość dajcie linka
do tego krzeselka z ikea...please...

Gość ja sie tez dopisze
Ja tez sie zdecydowalam na ten z ikei,poniewaz nie jest drogi i jest idealny w moim przypadku.Mam w kuchni stół typu barek z wysokimi stolkami barowymi.W tym krzeselku zmienilam nogi na wyzsze i synek siedzi z nami na odpowiedniej wysokosci na przeciwko.

Gość Aaaby
Nie 400 euro, a 4000 miało być. :P Zjadłam jedno zero, sorki. No więc może nawet te 4000 euro to dla niektórych z was żadna rewelacja, ale tacy ludzie mogą sobie spokojnie pozwolić na takie Stokke, Bloom, albo Boon, a jednak coś ich pcha do zakupu tego z maleństwa z Ikea. ;)

Gość woda......
polecam krzeselko drewniane teraz moja corka siedzi w nim i nie tylko je ale sie bawi juz sciagnelismy i mam stolik i krzeselko mam tez takie plastkowe fajne bylo jak corka byla mniejsza choc teraz sciagnelam tacke i tez je w nim chetnie