Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu Mała Ja.............

Problem z tabletkami .... czy to ciąża.... Pomocy :(

Polecane posty

Gość po prostu Mała Ja.............

Jestem załamana i nie wiem co zrobić :( minął już 7 dzień przerwy a okresu brak... W 7 dniu brania tabletek kochałam się z moim partnerem, chociaż truno to nazwać stosunkiem bo wszedł we mnie kilka razy i to w gumce a resztę dokończyliśmy seksem oralnym, z tym że dotykał mnie po swoim wytrysku więc ryzyko teoretycznie było..... drugi raz bez gumki kochaliśmy już się w 4 dniu przerwy bo w 5 miałam dostać okres, stosunek przerywany ale okresu nie dostałam.... Miałam nie wielkie oznaki, że zbliża się (ciemniejszy i gestrzy śluz, leciutkie słabo dostrzegalne krwawienie) ale po tym stosunku wszystko zanikło... powiedziałabym nawet że stałam sie jakaś sucha.... Boje sie bo co prawda było to już moje 5 pudełko tabletek i raczej brałam je regularnie może kilka razy zdazyło mi sie 1,5 godzinne spóxnienie... zawsze brałam o 20 ale w ciągu dnia czasami zdażała mi się niewielka biegunka (chociaż tabletka przez noc już się wchłoneła) Czy moge być w ciązy? Jak myślicie strasznie się boję :( powiem tez tak ze w zeszłym miesiacu też miałam lekkie problemy z okresem bo pojawił się o 2 dni za szybko i był mały ale kohac zaczełam się dopiero teraz.... Jeżeli bym chciała zroić test to na ile będzie wiarygodny? i kiedy go zrobić? Czy brać kolejne opakowanie bo dzisiaj powinnam wziąść kolejna nową tabletkę 7 dni przerwy już minęło :( Co mam robić Proszę o pomoc

Gość naatalkaa
Ulotka mówi o tym, żeby wykluczyć ciążę przed rozpoczęciem kolejnego opakowania, czyli na mój rozum w ostatnim dniu przerwy można zrobić test. A martwić się można zacząć dopiero jak krwawienie nie wystąpi w dwóch przerwach z rzędu. Czyli przy negatywnym teście bierzesz pigułki dalej. A z ciekawości - jakie to pigułki?

Spokojnie niektóre kobiety tak mają. Mnie ginekolog powiedziała że czasem w ogóle może nie być krwawienia w przerwie- co mi się zdarza. Ale za miesiąc np już jest. Zamiast się stresować kup test za 10 zł.

Gość po prostu Mała Ja.....
Te tabletki to Novynette Zawsze wydawało mi się, ze skoro bierze się takie tabletki to ma się dużą pewność że ciąży nie będzie ale z tego co sie dowaiaduje nawet je biorąc można zajść w ciążę i to mnie martwi :(

Gość naatalkaa
Myślę, że szanse na ciąże w Twoim przypadku są żadne:) A brak krwawienia w przerwie niestety się zdarza szczególnie przy pigułkach, które mają mniejszą dawkę hormonów. Sama to przeżyłam i też miałam wątpliwości mimo regularnego przyjmowania, nawet poszłam do lekarza, mimo, że mówiła mi, że krwawienia może nie być to pytałam co zrobić jak znowu nie wystąpi. Ale w kolejnej przerwie przyszło krwawienie tak jak lekarka mówiła. Także myślę, że z całą pewnością nie masz się czym przejmować skoro brałaś pigułki regularnie. Tak mnie też lekarz uspokajał:) A dla swojego spokoju jesli chcesz możesz wykonać test.

Gość po prostu Mała Ja.....
oh Dziękuję naatalkaa trochę mnie uspokoiłaś :) a test mam wykonać po 7 dniowej przerwie?

Gość naatalkaa
Test najlepiej chyba zrobić rano. Więc możesz go zrobić np jutro i będzie po stresie:)

Gość po prostu Mała Ja......
I tak też zrobię :).... z samego rana teścik. Dziękuję

Najlepiej ostatniego dnia przerwy rano. Przed rozpoczęciem nowego opakowania.

Gość po prostu Mała Ja.......
A mam jeszcze jedno pytanie Bo od ostatniego stosunku, który oczywiscie był przerywany minęło zaledwie 4 dni bo Kochaliśmy się w 7 dniowej przerwie (dokładnie w 4 dniu przerwy) więc czy test bedzie wiarygodny.... czy nie bedzie zrobiony za szybko?

Gość 2 razy pod rząd
nie dostałam krwawienia, biorę logest z niską dawką hormonów. Zrobiłam w róznym czasie chyba z 10 testów, poszłam do lekarza, ciąży nie ma. Podobno tak sie zdarza, jeśli tabletki mają niską dawkę hormonów. A mnie zdarzyło sie i przy microgynon kiedyś. Nie martw się, zrób test dla spokoju, ale nie powinnaś byc w ciąży.

Gość po prostu Mała Ja...
Dziękuję za odpowiedz :) jakoś spokojniejsza sie zrobiłam :)