Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cc)

Kryzys

Polecane posty

Gość cc)

Mam kryzys, całą ciąże leże, teraz nawet mi herbaty robić nie można. dzis zaczynam 37 tydzien i mam dość tej ciąży. W domu bałagan, a ja nie cierpię bałaganu, męża muszę sterroryzować, ale on nie umie tak jak ja sprzątać. Wszystko boli, mam dość. Mam kryzys, mam dość tej ciaży chce urodzić i koniec. I tak cud, ze tyle leżąc jeszcze jestem zdrowa na umyśle...... Jestem dziś nerwowa i terroryzuje dom!

Mam podobnie. Leżę od początku. Zaczynam 34 tydz. To były najdłuższe 34 tyg w moim życiu :) Mnie lekarka powiedziała,że mam leżeć do 36 tyg. więc wg mnie spokojnie możesz już zacząć wstawać :) powodzenia! do już naprawdę niedługo :)

Gość współczuję :(
straszne to, tylko laptop w ręke i w simsy grać :P ja to bym chyba książkę napisała w 36 tygodni hyhyhyhy, przynajmniej twórczo bym sie rozwijała a np. szydełkowanie? przez 8 miechów moznaby całą wyprawkę na zime wyprodukowac! powodzenia! owocnegoleżenia zycze!!!

Gość cc)
no własnie wyszłam z patologii i kazali leżeć, bo mała musi podrosnać, by przeprowadzić operację serca, kazali leżeć plat i czekać na 38 tydzien.... a ja juz mam dość tej ciąży. Mam uraz to tego stanu..... i wiecej w ciazy nie bede...

Gość dziewczyny ale pytanie
wiem ze wiele kobiety lezy itp ale jak to ? caly czas musicie lezec? nie mozna wam wogole wstac ?nawet sie umyc czy jak ? powodzenia zycze ;)

Gość cc)
no miewałam lepsze okresy, kiedy mogłam siedzieć:). Kąpać tylko pod nadzorem. do łazienki mogę chodzić. Zero spacerów, zero wyjść, zero gości, leże i mam z jednej strony telewizor z drugiej laptopa. Zero sprzątania, gotowania, prania, prasowania.... Wyjścia tylko do lekarza i spowrotem. Częste odwiedziny na Patologi i w szpitalu na pogotowiu.... Masakra..... Ja nie wiem jak ja do kondycji wrócę. Płuca mam skurczone i zipię nawet jak wróce z toalety.... mięśni zero bo chyba zanikły, wiecej sie tyje, bo sie nic nie robi.... masakra..... o porodzie naturalnym nie ma mowy, ja tego dzieciaka nie wydusze....nie ma nic gorszego jak leżenie...

oj :( wspolczuje ale zycze pomyslnosci w kazdym razie :) ❤️

Gość cc)
jeszcze dwa tygodnie, dam radę, dam radę, najwyżej zostanę wdową, bo mąż mnie wkurza niemiłosiernie...

pewnie ze dasz rade :) wiesz jacy to mezczyzni sa w sprzataniu , urodzi sie i powoli bedzie dobze :) zobaczysz .

Gość ksfksdjfdsf
Dla dziecka musisz się poświęcić, jeżeli oczywiście chcesz mieć zdrowe. Ja będąc w ciąży przeżywałam gorsze momenty, bo oprócz tego, że mi się pod koniec 29 tygodnia szyjka zaczęła skracać i kazano mi leżeć to jeszcze mówiłam, że żałuję tej ciąży, brzuch mnie wkurvviał. Chodziłam tak wściekła, że na mężu się to odbijało. A wszystko dlatego, że nie moglam nigdzie wyjść, a w domu już pierdzielca dostawałam. Urodziłam 2 miesiące temu i teraz jestem przeszczęśliwa. Mam moją kruszynkę, a wagę z okresu ciąży odzyskałam w 4 tygodnie po porodzie. Teraz spacerki i wszystkie inne przyjemności. Będziesz podobnie myślała po porodzie. Każda przechodzi to w ciąży. Zresztą zostały ci tylko 3 tygodnie, a to w porównaniu do tych 37 to pikuś.

Ja na początku leżałam z powodu plamienia, potem z powodu skracającej się szyjki, teraz mam już rozwarcie na palec. Szpital zaliczyłam 3 razy, cały czas mam spakowaną torbę, bo w każdej chwili mogę się tam znaleźć. Ale teraz widać już koniec :) w zasadzie dziecko ma ponad 2 kg, celeston na płucka miał podany więc nawet jeśli się teraz urodzi nie powinno być źle. Chyba wytrzymam :) cc) dobrze zrozumiałam, że Twój maluch musi mieć operację? dlaczego?

Gość zaintrygowany_intrygą
dobry sposób znalazłaś wyżywaj się tu i tu popuszczaj parę z gwizdka ! te dwa, trzy tygodnie wytrzymasz a potem sama mordęga ale i radość ! :D powodzenia !

dziewczyny głowy do góry:) ja praktycnie całą ciąże też przeleżałam:(wiem co czujecie też mnie denerwował bałagan,to że zakupy nie zrobione,nie poprane,że nie miałam do kogo się odezwać bo mąż całymi dniami w pracy.I gdyby nie wtedy mój synek 5-letni to chyba oszalałabym.Pomagał mi bardzo,taki maluch a dawał mi wsparcie.Rzem rysowaliśmy w łóżku,czytałam mu,opowiadałam,lepiliśmy z plasteliny itd:) dokładnie rok temu urodziłam Igorka i jestem szczęśliwa,pomimo nocek nieprzespanych,pomimo zmęczenia,zdenerwowania wiem żę dla takiej małej istotki wartpo było znieść te leżenie w łóżku i poświęcenie będzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!