Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się :(

Wynik badania USG. - POMOCY !

Polecane posty

Witajcie Byłam wczoraj na Usg ginekologicznym. O to mój wynik : W badaniu USG. przezpachowo: Macica przodozgienta przesunięta na stronę prawą, jednorodna echogenicznie o gładkich obrysach, w wymiarze przednio tylnym w obrębie trzonu 38 mm i objętości ok 39 ml (norma). Endometrium o charakterze echa typowym dla fazy wydzielniczej grubości 13,4mm z zaburzonym echem środkowym co prawdopodobnie wynika ze zdwojenie śluzówki. Jajnik prawy zarzucony za trzon macicy o wymiarach 25x12mm. Jajnik lewy w miejscu typowym o prawidłowej echo strukturze o wymiarach 35x18mm z ciałkiem żółtym litym o śr. 16 mm. W zatoce Douglasa I przydatkach lewych widoczny wolny płyn w ilości typowej dla II fazy cyklu. Bardzo proszę o wypowiedzi

Gość sdafsdgfds
pewnie tego nawet leniwa cipo nie przeczytałaś? :o to zrób to teraz i wyłap słowa tj. norma czy typowy a jak nie rozumiesz to do biblioteki po słownik i szukaj tych dwóch słów :o:o

Mówił że nic strasznego się nie dzieje że jest w porządku... Ale chciała bym też opinii innych ludzi co się na tym znają .... Strasznie się martwię macicą...

sdafsdgfds - słucham ?

Gość skoro lekarz
tak powiedzial że jest ok to chyba tak jest... A jeśli masz wątpliwości możesz zawsze pójść do innego lekarza... albo najlepiej do tego co napisał ci skierowanie

up

Gość ja też mamm
przesuniętą macice i tez chciala bym sie cos dowiedziec

up

trzeba odrazu pytac lekarza co to znaczy