Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarnaaaaaaa

w ciazy bez kolejki?

Polecane posty

Gość ciezarnaaaaaaa

dzis bylam z tesciowa na zakupach i powiedziala ze bez problemu moge byc bez kolejki.. niektore sie na mnie dziwnie patrzyly ale np. panowie sprzedawcy od razu mowili ze ja pierwsza ze jestem w ciazy i mam pierwszenstwo.. jestem w 6miesiacu ciazy i juz bardzo widac. A wy co o tym sadzicie?

Gość tak mysle
nie wykorzystuj swoje brzuszka:-)

Gość ciezarnaaaaaaa
ja nie wykorzystuje ale na prawde bylo duszno i duzo dzis kolejek bylo.. i tesciowa sama powiedziala zebym tak robiła.

"ciarza to najpiekniejszy okres w zyciu kobiety" Wiec powinnas grzenie stac i cieszyc sie zyciem. Chyba ze nie jest tak pieknie :P

Gość syfrant zielonka
po prezerwatywy też?

A Ty patrzysz na tesciowa? Jak sie zle czujesz, to grzecznie zapytaj czy mozesz bez kolejki. O ile wiem, w niektorych sklepach sa takie wywieszki (kiedys byly np. na poczcie) czy specjalne kasy, ale nie wszedzie to funkcjonuje... natomiast zdaje sie, ze prawo tego nie reguluje.

Gość ciezarnaaaaaaa
czyli mam tak jak wszysc y nawet jak jest duszno slabo sie czuje stac i czkeac na swoja kolej? np. jak jest kolejka 15osobowa?

"czyli mam tak jak wszysc y nawet jak jest duszno slabo sie czuje stac i czkeac na swoja kolej? np. jak jest kolejka 15osobowa?" Jak sie upra to niestety tak.

Gość tak mysle
tak, musisz stac. Tylko wola ludzi czy ci ustapia a z reguly tak robia gdy widza ciezarna:-) wiec sama nie wymuszaj bo i tak z grzecznosci to zrobia:-)

Gość
maz niech stoi w kolejce

odnośnie tego to za czasów komuny była specjalna ustawa o ustępowaniu miejsca w autobusie kobietom w ciąży ;) a tak naprawdę to kwestia dobrej woli ludzi czy przepuszczą ciebie w kolejce czy nie

Gość alaalallalalalaallalalalalalal
w uk chyba by mnie zagryzli hehe z reszta tu jest tyle kobiet w ciazy ze wniejednym sklepie np z artykulami dzieciecymi kolejka sladalaby siez samych ciezarnych :P powodzenia jak cie nie zjedza to walcz!

o ile wiem kiedys byl przepis, ze kobiety w ciazy nie musza stac w kolejce, ale zniesiono go 6 lat temu. Nie widzialam jednak nigdy zeby nie ustapiono slaniajacej sie na nogach mamie w ciazy :) natomiast sama mam awersje do mamus w ciazy galopujacych radosnie do kasy na 12 cm obacasach i wymachujacych radosnie stertami siatek z ubraniami, krzyczac "jestem w ciazy! prosze mnie przepuscic!" :)

Gość Sorki ale ciezarne nie dysza
mi nad glowa w autobusie, nie stekaja w kolejce przed kasa, nie marudza... Szybciej powiem ze starsi ludzie wykorzystuja swoja starosc aby sie na chama wbic, bo MU JUZ CIEZKO!!!!! teraz jestem w ciazy jeszcze nie widac zbytnio ale poitem tez bede stejac!!! A co !!!!

Gość 66 rocznik 44 lata
Dzisiejsze czasy róznia sie od czasow "komuny"wiec nie nalzey Ci sie nic bez kolejki. Jest mase sklepow,jest mnostwo towarow,wiec bez problemu mozesz wybrac sobie dogodne godziny aby nie stac w kolejce.A jak wciazy źle sie czujesz to po prostu nie chodzisz na zakupy i tyle.Masz maze,tesciowa,niech Oni sie zajma zakupami. Przed świetami własnie w sklepie nie przepusciłam młodej damy w ciazy poza kolejka(Ona tego sie nie domagała,ale inne kobiety ochoczo namawiały ja aby poza kolejka zrobiła zakupy)nie przepusciłam Jej,bo -dziewczyne znam i wiem,ze Ona ma niepracującego,w moim wieku tescia u ktorego mieszka,ma meza,ma bratowe młode z którymi mieszka,wiec jezli dziewczyna źle sie czuje,to neich nie chodzi na zakuupy. A nawet jakby była samotna,zle znosiła ciaze,to od tego jest lekarz i szpital i opiekunki.

Gość ciezarnaaaaaaa
dzis mialam taki przypadek bomi na prawde glupio tak sie wpychac... i zapytałam pani pewnej czy moge byc przed nia bo duszno mi i jestem w ciazy .. aona ze tez zle sie czuje i z wielka łaską ale przepuscila mnie.. pozniej jej podziekowalam a ona mnie przepraszala ze ma zly dzien i bla bla.. Tesciowa to kazala mi sie na chama wpychac.. bez kolejki

Nie, na chama nic nie zdzialasz... odradzam. Ludzie maja nawyk robienia takim osobom na zlosc. Podejrzewam, ze gdybys zaczela sie z ta pania wyklocac, toby Cie nie przepuscila. A tak widzisz, sama przepuscila... Poza tym naprawde nie masz juz zadnych dodatkowych praw kolejkowych jako kobieta w ciazy... Teraz jest goraco i mnostwo osob zle sie czuje, z roznych powodow. Dzis wlasnie widzialam w aptece, jak ktos dokladnie tak zrobil - wpuscil kobiete w ciazy do kolejki, a stojaca za ta osoba dziewczyna zemdlala...

Gość vnm
ciąża to nie choroba więc powinnas stac w kolejce jak każdy inny....ty myślisz ze jak ktos nie jest w ciąży to mu nie jest duszno i zawsze wyśmienicie sie czuje?..otóż nie!

Gość ciezarnaaaaaaa
no tak ja rozumiem i w ogole .. ale tesciowa za mna stala i kazala sie wpychac"bo mi sie nalezy" .. musialam jej kapuste tez kupic bo byla taka kolejka straszna ze masakra.. niektorzy to juz patrzyli sie na mnie dziwnie.. i chyb amnie tak w 4kolejki wepchnela.. i chcialam z chlopakiem isc dalej bez niej rozdzielic sie zeby mnie juz nigdzie nie wpychala no i jakis sprzedawca pan stala sobie w kolejce chyba z 5osob przede mna i sam poprosil abym byla 1 bo jestem w ciazy wtedy mi sie milo zrobilo...

"Jest mase sklepow,jest mnostwo towarow,wiec bez problemu mozesz wybrac sobie dogodne godziny aby nie stac w kolejce" Nie znasz sie, lepiej zrobic wycieczke przez pol miasta, do najwiekszego supermarketu, po kilka rzeczy, a pozniej plakac ze zmeczona i ze kolejki. Warzywniak za rogiem otwarty i kolejki zero ;)

Gość vnm
zachowałas sie jak prostaczka wpychając sie w kolejki...mogłas spytac czy cię ktos przepusci ale nie wpychc sie :O

Gość ciezarnaaaaaaa
wiem o tym ale bylam pod presja tesciowej juz mowilam.. ze ja tak nie za bardzo chcialam...

Gość vnm
no to po co słuchałas tesciowej?...trzeba było powiedziec ze nie bedziesz sie wpychac i koniec...

Gość zalaaaamana
moja tesciowa pracuje w auchan na kasie i ma obowiazek poprosic ciezarna badz inwalide lub z dzieckiem malym osobe bez kolejki, dotyczy to kasy dla uprzywilejowanych, jesli by tego neiz robila wylatuje z pracy lub dostanie kare finansowa, tak samo jestw ikea :) to czy ludzie przepuszczaja... no coz tyle mowi sie o mlodziezy ale mneiw ciazy zwykle pzrepuszczala mlodziez a ci powiedzmy ludzie od 40 wzwyz sa chamscy wrecz i by mnie szybciej pobili niz puscili :/ maz mi wczoraj opowiadal jak pzrepuscilw koljce ciezarna to dwie babcie na neigo anskoczyly z "ryjem" ze jak tak mozna :(

Gość ciezarnaaaaaaa
ale nie chce sie z nia klocic .. ona ma taki charakkter anie inny na szczescie juz wiem ze nie bede z nia robic zakupow...

Gość 66 rocznik 44 lata
NIe rozumiem po co chodzicie na zakupy jak sie źle czujecie,jak Wam słabo. Chyba samotne na maxa nie jestescie .A jak nawet samotne ejstescie to wybierzcie sobie taka pore gdzie kolejek nie ma duzych.